Jaakko Kiander, Anna Kortelainen, Kirsti Mäkinen ja Erkki Pulliainen palkittiin Helsingin kirjamessuilla.

Tämän vuoden tietokirjailijapalkinnot saivat Jaakko Kiander, Anna Kortelainen, Kirsti Mäkinen ja Erkki Pulliainen. Seitsemättä kertaa jaettava palkinto on tunnustus laajasta ja ansiokkaasta tietokirjatuotannosta ja sen suuruus on 6000 euroa. Palkinnot myöntää Suomen tietokirjailijoiden yhdistys.

Kansantaloustieteilijä Jaakko Kiander on kirjoittanut useita oppikirjoinakin käytettäviä teoksia talouspolitiikasta, verotuksesta ja talouskasvusta.

Anna Kortelainen on kirjoittanut muun muassa Albert Edelfeltin elämän naisista, hysterian kulttuurihistoriasta ja prosituutiosta taiteen aiheena. Kolumnistinakin tunnettu taidehistorioitsija tuo kirjoissaan vahvasti esiin omat näkemyksensä ja poikkeaa näin tietokirjallisuuden valtavirrasta.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Kouluneuvos Kirsti Mäkinen on kirjoittanut oppikirjoja, esseitä, lasten ja nuorten tietokirjoja sekä kieleen ja kirjallisuuteen liittyviä tutkimuksia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Emeritusprofessori ja kansanedustaja Erkki Pulliainen tuli jo 1970-luvulla tunnetuksi Suomen suurpetoja esittelevillä ja puolustavilla teoksillaan. Hän on julkaissut tietokirjoja luonnosta, sen monimuotoisuuden suojelemisesta ja luonnonvarojen käytöstä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla