Tunnustuksen saivat Reima Flyktman, Tuula Karjalainen, Sirkka-Liisa Kivelä, Eero Ojanen ja Jari Sinkkonen

Reima Flyktman, Tuula Karjalainen, Sirkka-Liisa Kivelä, Eero Ojanen ja Jari Sinkkonen palkittiin tietokirjailijapalkinnoilla Helsingin kirjamessuilla. Suomen tietokirjailijat jakoi 6000 euron tunnustukset laajasta ja ansiokkaasta tietokirjatuotannosta.

Jari Sinkkonen on helsinkiläinen lastenpsykiatrian erikoislääkäri. Hän on julkaissut suosittuja lasten – ja erityisesti poikien – kasvatukseen liittyviä tietokirjoja, kuten Lapsen puolesta, Leikkiä vakavilla asioilla, Elämäni poikana ja Mitä lapsi tarvitsee hyvän kasvuun. Hän on aktiivinen keskustelija kasvatusta, lastensuojelua ja lasten kehitystä koskevassa keskustelussa. Valitsijoiden mukaan Sinkkonen on osoittanut, että tietokirjoilla voi vaikuttaa.

Turun yliopiston yleislääketieteen professori Sirkka-Liisa Kivelä on julkaissut tieteellisten artikkeleiden lisäksi yleistajuisia teoksia ja oppikirjoja. Hän on myös on ottanut kantaa vanhusten hoidosta käytyyn keskusteluun. Hänen uusin kirjansa on Depressiosta tasapainoon: hyvä elämä iäkkäänä.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Filosofi Eero Ojanen etsii yleistajuisiin teoksiinsa aiheet ihmisyyden ja todellisuuden perusaiheista. Hänen teoksiaan ovat mm. Hyvyyden filosofia, Hyvyyden yhteiskunta, Kauneuden filosofia, Kohtuudesta ja kohtuuttomuudesta ja Sivistyksen filosofia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Vantaalainen Reima Flyktman on tehnyt 1990-luvulta lähtien IT-oppaita ja palkintolautakunnan mukaan lisännyt merkittävästi kansalaisten tietoa kotitietokoneiden tekniikasta, käytöstä ja ohjelmistoista. 2000-luvulla hän on julkaissut myös teokset Digikamera tehokäytössä ja Digikuvaajan käsikirja. Lisäksi hän on toimittanut kymmeniä teoksia ollut myös näkymätön taustavaikuttaja uuden tietokirjallisuuden julkaisemissa, valitsijat perustelivat.

Helsingin kaupungin taidemuseon ja Kiasman entinen johtaja Tuula Karjalainen on julkaissut mm. Martta Wendelinin kuvien maailmasta kertovan teoksen Ikuinen sunnuntai ja tänä vuonna teoksen Kantakuvat: yhteinen muistimme. Siinä hän esittelee kymmenen taideteosta, jotka lähes jokainen suomalainen tuntee.

Sisältö jatkuu mainoksen alla