Tietokirjapalkinnon saivat muiden muassa Lena Hulden, Lasse J. Laine ja Pertti Mustajoki.
Tietokirjapalkinnon saivat muiden muassa Lena Hulden, Lasse J. Laine ja Pertti Mustajoki.

Lena Huldén, Jussi Jäppinen, Lasse J. Laine, Pertti Mustajoki ja Maarit Niiniluoto palkittiin Tietokirjailijapalkinnoilla Helsingin kirjamessuilla

Suomen tietokirjailijat ry on myöntänyt Tietokirjailijapalkinnot tänä vuonna viidelle. Palkinnon saavat FT Lena Huldén, FT Jussi Jäppinen, biologi, ornitologi, fil.kand. Lasse J. Laine, professori Pertti Mustajoki ja journalisti Maarit Niiniluoto.

Tietokirjailijapalkinto, 6 000 euroa, myönnetään tunnustuksena laajasta ja ansiokkaasta tietokirjatuotannosta. Palkinnot jaetaan nyt kahdeksatta kertaa.

Filosofian tohtori Lena Huldén aloitti 1990-luvulla "perinteisenä" historiantutkijana. 2000-luvulla Huldén on tutkinut muun muassa hyönteisten vaikutusta länsimaiseen sodankäyntiin kiitetyssä ja palkitussa teoksessaan Kuusijalkainen vihollinen - Niveljalkaisten vaikutus länsimaiseen sodankäyntiin (2006, suom. 2007).

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Filosofian tohtori Jussi Jäppinen on tehnyt puolisen sataa tieto- ja kuvateosta, joista monet käsittelevät hänen kotiseutuaan Jyväskylää ja Keski-Suomea.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Biologi, ornitologi, filosofian kandidaatti Lasse J. Laine aloitti tietokirjailijan uransa myös 1970-luvulla. Laineen Suomalainen lintuopas, josta on otettu jo 11. painos, on jo klassikko. Laine on johdattanut tuhansia lapsia, nuoria ja aikuisia lintu- ja luontoharrastuksen pariin pätevillä tietokirjoillaan.

Lääketieteen ja kirurgian tohtori, professori Pertti Mustajoki on julkaissut oppaita, analyyseja, tutkimuksia, kolumneja ja puheenvuoroja terveellisistä elämäntavoista ja laihdutuksesta Hänen kirjoistaan Laihdu pysyvästi, hallitse painosi, Lihavuus ja Potilaan tutkiminen on otettu lukuisia uudistettuja painoksia.

Tietokirjailija ja journalisti Maarit Niiniluodon teoksista suurin osa käsittelee suomalaista populaarikulttuuria. Hän on kirjoittanut Esa Pakarisesta, Toivo Kärjestä, Harmony Sistersistä, Georg Malmstenista ja monista muista suomalaisten rakastamista taiteilijoista.

Suomen tietokirjailijat

Sisältö jatkuu mainoksen alla