Brittiläinen matemaatikko Alan Turing ehdotti 1950-luvulla, että tietokonetta pidettäisiin älykkäänä, jos se pystyy keskustelemaan ihmisistä koostuvan paneelin kanssa niin sujuvasti, että paneeli luulee konetta ihmiseksi. Nykyiset tietokoneohjelmat rup...

Brittiläinen matemaatikko Alan Turing ehdotti 1950-luvulla, että tietokonetta pidettäisiin älykkäänä, jos se pystyy keskustelemaan ihmisistä koostuvan paneelin kanssa niin sujuvasti, että paneeli luulee konetta ihmiseksi. Nykyiset tietokoneohjelmat rupattelevat kuitenkin niin sujuvasti – tekevät jopa inhimillisiä kirjoitusvirheitä – että Turingin testistä ei enää ole tarpeeksi haastetta. Tutkijat ehdottavatkin, että koneiden älykkyyden testaamiseen käytettäisiin vastaisuudessa kolmivuotiaille tarkoitettuja testejä.

“Arkipäiväisessä keskustelussa huijaaminen on yksinkertaisesti liian helppoa“, sanoo IBM:llä tekoälyä tutkiva Sam Adams New Scientist-lehdessä. Hänen työryhmänsä on kehittämässä Joshua Blue-tietokoneohjelmaa, jonka ajattelu kehittyy kolmivuotiaan lapsen lailla. Siksi Joshuan älykkyyden asteittaista muuttumista olisi pystyttävä mittaamaan. Adamsin mukaan tähän soveltuvat parhaiten lapsille tarkoitetut testit, joita käytetään esimerkiksi oppimisvaikeuksien kartoittamiseen.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla