Pian pääsemme valitsemaan tietokonetta, johon pukeudutaan. Tietokoneasuste on kannettavan tietokoneen seuraaja, joka tottelee puhetta. Näin kätesi jäävät vapaaksi, lupaa Yhdysvaltain avaruushallinnon tutkimuslaboratorio JPL eli Jet Propulsion Laborator...

Pian pääsemme valitsemaan tietokonetta, johon pukeudutaan. Tietokoneasuste on kannettavan tietokoneen seuraaja, joka tottelee puhetta. Näin kätesi jäävät vapaaksi, lupaa Yhdysvaltain avaruushallinnon tutkimuslaboratorio JPL eli Jet Propulsion Laboratory. JPL:n tutkijan Ann Devereauxin työryhmä suunnitteli uudenlaista tietokonetta kolme vuotta. Nyt kone on kuoria vaille valmis.

Ongelmana ei ollut niinkään elektroniikka kuin laitteen muotoileminen siten, että se olisi mahdollisimman käyttökelpoinen, Devereaux sanoo JPL:n tiedotteessa. Parhaillaan tämä Warp-laite koostuu kevyestä laatikosta, joka ikään kuin puetaan päälle. Laatikosta on ääni- ja videoyhteys kuulokkeisiin ja silmikkoon, jossa käyttäjä näkee kuvaruudun.

Koneen ensimmäisiksi käyttäjiksi on suunniteltu astronautteja. Nyt insinöörit selvittävät, kuinka kevyen avaruudessa käytettävän laitteen tulisi olla ja miten tuuletus hoidetaan niin, ettei laite tunnu käytössä hiostavalta. Astronautit pukeutuvat tietokoneeseen muutaman vuoden kuluessa. Me muut hieman myöhemmin.