Tiikeri hallitsee laajaa reviiriään hyvin matalilla äänillä, jotka kantavat metsäisessä ja epätasaisessa maastossa melkein kymmenen kilometrin päähän, New Scientist ...

Tiikeri hallitsee laajaa reviiriään hyvin matalilla äänillä, jotka kantavat metsäisessä ja epätasaisessa maastossa melkein kymmenen kilometrin päähän, New Scientist -lehti kertoo verkkosivullaan. Tiikerin ääntelyä on tutkinut yhdysvaltalainen Ed Walsh, joka selosti tuloksia Yhdysvaltain akustisen seuran vuosikokouksessa.

Siperiantiikerin karjaisun huippu osuu 300 hertsin taajuudelle. Ihminen kuulee sen hyvin, kuten tiedetään vanhastaan. Osa karjaisun taajuuksista on kuitenkin alle 20 hertsiä eli ihmisen äänikynnyksen alapuolella, mutta kuuleeko tiikeri näin matalia ääniä?

Ilmeisesti kuulee, sillä Walshin ryhmä tainnutti siperiantiikereitä, sumatrantiikereitä ja bengalintiikereitä ja mittasi sitten, miten niiden aivot reagoivat näin mataliin ääniin. Näyttää siltä, että ääni menee perille.

Jos vielä osoittautuu, että nämä alle 20 hertsin infraäänet vaihtelevat yksilöittäin, niitä mittaamalla voidaan kätevästi laskea tiikereiden määrä suurissakin metsissä.Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla