Avaruuslentäjäkoulutukseen on tiukka karsinta, mutta eräitä seikkoja kannattaa ottaa jo nuorena huomioon, jos aikoo isona käydä avaruudessa, BBC:n verkkouut...

Avaruuslentäjäkoulutukseen on tiukka karsinta, mutta eräitä seikkoja kannattaa ottaa jo nuorena huomioon, jos aikoo isona käydä avaruudessa, BBC:n verkkouutiset kertoo.

Yhdysvallat ottaa koulutukseensa vain oman maan kansalaisia, joten suomalaiset menevät avaruuteen todennäköisesti Euroopan avaruusjärjestön ESA:n kautta. ESA:lla on kuitenkin jo 16 avaruuslentäjää, eikä uusia aleta kouluttaa ainakaan ennen vuotta 2005.

Joitain vihjeitä kuitenkin saadaan siitä, millainen tausta Yhdysvaltain avaruuslentäjillä on ollut. Ensinnäkin he ovat menestyneet koulussa hyvin. Yliopistosta heillä on vähintään maisterin tutkinto, mutta monet ovat väitelleet tohtoreiksi.

Sukkulan ohjaimiin kuitenkin pääsee vasta, jos takana on tuhansien tuntien lentokokemus ilmavoimien koneilla. Muissa avaruustehtävissä sitä ei vaadita.

Pituutta saa olla korkeintaan 190 senttiä. Partiolaistausta voi olla avuksi, sillä Yhdysvaltain avaruuslentäjistä kaksi kolmesta on ollut mukana partioliikkeessä.

Vielä on yksi takaportti, jos ei täytä näitä ehtoja: BBC:n verkkouutiset muistuttaa, että parikymmentä miljoonaa dollaria takataskussa voi hyvinkin avata portit avaruuteen.Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla