Tasavallan presidentti Tarja Halonen on luovuttanut tänään akateemikon arvonimen historiantutkija, professori Päiviö Tommilalle. Tommila (s. 1931) on yksi suomalaisen historian tutkimuksen keulakuvista. Hän on toiminut Suomen historian professorina sek...

Tasavallan presidentti Tarja Halonen on luovuttanut tänään akateemikon arvonimen historiantutkija, professori Päiviö Tommilalle. Tommila (s. 1931) on yksi suomalaisen historian tutkimuksen keulakuvista. Hän on toiminut Suomen historian professorina sekä Turun että Helsingin yliopistoissa, kunnes siirtyi eläkkeelle vuonna 1994. Tommila tunnetaan erityisesti suurten historiahankkeiden johtajana ja niiden tuloksena syntyneiden teossarjojen päätoimittajana. Näiden hankkeiden ansiosta tietomme ja käsityksemme Suomen historiasta on olennaisesti täydentynyt, todetaan arvonimen luovutuksen perusteluissa.

Akateemikon arvonimi on tieteenharjoittajan korkein tunnustus. Se myönnetään Suomen Akatemian hallituksen esityksestä. Akateemikon arvonimi voi olla samanaikaisesti enintään kahdellatoista kotimaisella tieteenharjoittajalla. Muut arvonimen haltijat ovat Eino Jutikkala (nimitysvuosi 1972), Olli Lehto (1975), Olavi Granö (1980), Pekka Jauho (1987), Nils Erik Enkvist (1990), Erik Allardt (1995), Jorma K. Miettinen (1995), Albert de la Chapelle (1997), Teuvo Kohonen (2000), Arto Salomaa (2001) ja Pirjo Mäkelä (2003).

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla