Torjunta-aine vaikuttaa kimalaisten kukan valintaan. Kuva: University of Guelph
Torjunta-aine vaikuttaa kimalaisten kukan valintaan. Kuva: University of Guelph

Pölyttäjien ongelmat tietävät siis ongelmia ihmiskunnan ravinnontuotannolle.

Pienetkin määrät torjunta-ainetta sekoittavat kimalaisten medenhakua.

Tutkijat havaitsivat, että pelloilla todellisuudessa esiintyvä pitoisuus hyönteismyrkky neonikotinoidia sai kimalaiset keräämään enemmän siitepölyä, mutta työhön meni niiltä enemmän aikaa kuin verrokeilta. Altistuneet kimalaiset vierailivat myös eri kukissa kuin muut.

Normaalioloissa kimalaiset oppivat paikallistamaan kukat, arvioimaan niiden annin ja suunnittelmaan reittinsä niin. että meden keruu on mahdollisimman tehokasta.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

”Jos torjunta-aineet vaikuttavat tähän kykyyn, mehiläisten ravinnonkeruu kärsii ja niiden pölytyspalvelut heikkenevät”, sanoo professori Nigel Raine Guelphin yliopistosta tutkimustiedotteessa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kimalaiset ja muut hyönteiset pölyttävät luonnonkasvien lisäksi monet ihmisen täkeimmät ravintokasvit. Pölyttäjien ongelmat tietävät siis ongelmia ihmiskunnan ravinnontuotannolle. Tutkimuksen julkaisi Functinal Ecology.

Dragofix
Seuraa 
Viestejä122

Miksi ylipäätänsä myrkytetään sen sijasta että käytettäisiin rinnakkaiskasvatusta joka tuottaa jopa suuremman sadonkin. Luonnosta löytyy kaikki tarpeelliset torjunta-aineet, miksi vielä tänä päivänäkin käytetään niin eläimille kuin ihmisillekkin myrkyllisiä aineita jotka aiheuttavat harmia kaikille eliöille? Ovatko ihmiset oikeasti niin typeriä ja tiedottomia nykypäivänä? Vai onko kyse Monsantosta ja valtion tason korruptiosta?

  • ylös 15
  • alas 6
Vierailija

Eipä ne toisiaan poissulje, mutta näillä tuottajahinnoilla mitä nykyään on, ei kannata palkata ketään hoitamaan viljelmiä.

Tosin ei se pellolla huhkiminen kyllä kivaakaan ole. Mansikoitakin jaksaa poimia sen pari litraa, ennen ankaraa kyrpiintymistä hommaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla