Pikkukorppikotkakoiras (Neophron percnopterus) käyttää paskaa kosmetiikkana. Se houkuttelee naaraita pään keltaisella värillä, joka on peräisin karjan ulosteista. Lintu syö lehmien, vuohien ja lampaiden jätöksiä, koska ne sisältävät runsaasti ra...

Pikkukorppikotkakoiras (Neophron percnopterus) käyttää paskaa kosmetiikkana. Se houkuttelee naaraita pään keltaisella värillä, joka on peräisin karjan ulosteista. Lintu syö lehmien, vuohien ja lampaiden jätöksiä, koska ne sisältävät runsaasti ravitsevia ja ennen kaikkea väripigmenttejä sisältäviä karotenoideja. Väri on suoraan verrannollinen koiraan kosiomenestykseen. "Mitä keltaisempi sen parempi", sanoo espanjalaisbiologi J. J. Negro Naturen verkkouutisessa.

Ulosteiden terästämä ilmiasu saattaa olla naaraalle merkki siitä, että kyseinen uros on harvinaisen rohkea ja pystyvä. Jätöksissä on paljon taudinaiheuttajia, jotka saattavat vaarantaa korppikotkan terveyden. Espanjalaistutkimuksessa kirkaspäisimmät koiraat osoittautuivat hyväkuntoisimmiksi. Tutkijat löysivät suuria karotenoidipitoisuuksia sekä lehmän ulosteista että niillä herkutelleiden lintujen ihosta. Pikkukorppikotkan toinen nimi on sattuvasti likakorppikotka.