Yhdysvaltain tuoremehuista 98 prosenttia pastöroidaan kuumentamalla, jolloin mehu menettää makuaan. Kuumentaminen ei kuitenkaan ole välttämätöntä, Floridan yliopiston tutkijat kertoivat tiistaina Yhdysvaltain kemistiliiton vuosikokouksessa.

Uudessa...

Yhdysvaltain tuoremehuista 98 prosenttia pastöroidaan kuumentamalla, jolloin mehu menettää makuaan. Kuumentaminen ei kuitenkaan ole välttämätöntä, Floridan yliopiston tutkijat kertoivat tiistaina Yhdysvaltain kemistiliiton vuosikokouksessa.



Uudessa menetelmässä tuoremehu kyllästetään suuripaineisella hiilidioksidilla kymmeneksi minuutiksi. Sen jälkeen hiilidioksidi päästetään mehusta pois. Käsittely ei muuttanut mehun makua, mutta kaikki mehuun koemielessä lisätyt bakteerit kuolivat.



Kokeissa käytettiin muun muassa koli-, salmonella- ja listeriabakteereja.