Kuva: Wikimedia Commons
Kuva: Wikimedia Commons

Nuoren kehittyville aivoille ongelmia saattaa seurata.

Toisin kuin on väitetty, kannabiksen viihdekäyttö ei aiheuta merkittävää kognitiivista haittaa. Näin totesi neuropsykiatri ja Kalifornian yliopiston lääkekannabiksen tutkimuslaitoksen johtaja Igor Grant Yhdysvaltain tiedeviikolla San Josessa.

“Kaikenlaisten huumeiden suurkäyttäjillä voi olla muita ongelmia, kuten masennusta, ahdistusta ja psykiatrisia häiriöitä. Nämä pitäisi ottaa myös huomioon, sille ne itsessään voivat aiheuttaa neurokognitiivisia ongelmia”, Grant sanoi.

Kun tutkimuksissa on otettu lukuun muut kognitiiviseen suoriutumiseen vaikuttavat seikat, kannabikseen liitetyt haitat katoavat.

“On hyvin vähän näyttöä siitä, että aikuisen aivoille koituisi merkittävää haittaa, jos käyttää marijuanaa niin, kuin sitä on normaalisti länsimaissa käytetty. Tämä perustuu useisiin neurokognitiivisiin ja aivokuvaustutkimuksiin”, Grant sanoi.

Hänen mukaansa eri asia ovat mahdollisesti nuoret, joiden aivot ovat vielä kehittymättömät.

“Jos aivoihin päästetään ajatteluun ja käyttäytymiseen vaikuttavia kemikaaleja, kun aivot ovat kehittymässä, tämä kehitys voi häiriintyä. Tästä on näyttöä sekä puolesta että vastaan.”

George Hanson
Seuraa 
Viestejä1558
Liittynyt13.11.2014

Tutkija: Kannabiksen kognitiivisista haitoista puuttuu näyttö

Tuo kannabiksen haittojen puute tai vähäisyys vallinneeseen käsitykseen nähden on helppo sulattaa, mutta entäs tämä? Kaksi uutta tutkimusta kyseenalaistaa myytit, joiden mukaan LSD:n kaltaiset aineet olisivat yhteydessä psykoosiin tai itsemurhiin. Maailman viitatuin tiedelehti Nature uutisoi kahdesta uudesta tutkimuksesta, joiden mukaan LSD:n kaltaiset psykedeeliset aineet eivät ole yhteydessä psykoosiin, itsemurhariskiin tai muihin vakaviin mielenterveyden ongelmiin. Ensimmäinen tutkimus...
Lue kommentti