Espanjantautiviruksen uudelleenrakentaminen asettaa miljoonat kansalaiset vaaralle alttiiksi, pelkäävät bioturvallisuusalan asiantuntijat New Scientist –lehdessä. H...

Espanjantautiviruksen uudelleenrakentaminen asettaa miljoonat kansalaiset vaaralle alttiiksi, pelkäävät bioturvallisuusalan asiantuntijat New Scientist –lehdessä. Heidän mukaan tappavan influenssaviruksen kopiota rakennetaan ja tutkitaan laboratorioissa, jotka eivät täytä maksimaalisen turvallisuuden vaatimuksia.

Viruksia käsiteltiin aluksi korkeimman turvatason laboratorioissa, mutta äskettäin varotoimenpiteistä on hieman tingitty. Tutkijoilta ei enää esimerkiksi vaadita täydellistä pukeutumissuojausta. Virusten kanssa tekemisiin joutuva henkilökunta nauttii oseltamiviiri-viruslääkettä, joka on hiirillä estänyt espanjantautitartunnan.

Espanjantautivirus on äärimmäisen herkkä leviämään. Se riehui kaikilla mantereilla vuosina 1918-20 ja tappoi yli 40 miljoonaa ihmistä. Virusta halutaan tutkia, jotta selviäisi, miksi se äityi supertappajaksi.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla