Epäitsekkyys kannustaa töissäkin.
Epäitsekkyys kannustaa töissäkin.

Samoin käy, kun työntekijälle annetaan tilaisuus hyväntekeväisyyteen.

Antaminen tekee onnelliseksi. Uusi PlosOne-lehdessä raportoitu tutkimus osoitti, että tyytyväisyys ja tuottavuus kasvavat työpaikoilla, kun työstä ansaitut kannustuspalkkiot menevät hyväntekeväisyyteen tai työkavereille.

Duke-yliopiston Lalin Anik ja hänen työtoverinsa testasivat toisten hyväksi annettavia bonuksia pankissa, urheilujoukkueissa ja lääkemyyntitiimeissä.

Pankissa osalle työntekijöistä annettiin mahdollisuus lahjoittaa firman puolesta hyvään tarkoitukseen 25 tai 50 dollarin rahasumma. Jälkeenpäin ne, jotka olivat lahjoittaneet suuremman summan, olivat onnellisempia ja tyytyväisempiä työhönsä kuin ne työntekijät, jotka lahjoittivat vähemmän tai eivät ollenkaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Toisessa koeasetelmassa kolmasosa urheilujoukkueen pelaajista tai myyntitiimin jäsenistä sai 20 dollaria, jonka he saattoivat ottaa itselleen tai antaa joukkuetovereille. Molemmissa tapauksissa koko ryhmä suoriutui paremmin, kun bonukset lahjoitettiin toisille eikä niitä pidetty itse.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Lääkemyyntitiimeissä parempi suoritus kääntyi myös suuremmiksi tuloiksi. Jokaista tiimikaverin hyväksi annettua kymmentä dollaria kohden tiimi ansaitsi 52 dollaria myynnin lisäyksenä. Sitä vastoin jokainen itsellä pidetty kymmenen dollaria tuotti firmalle vain kolme dollaria. Toisin sanoen kannustin ei ollut kannattava.

"Jos bonusten painopiste siirretään itsestä ryhmään, työpaikasta voidaan tehdä epäitsekkäämpi, tyytyväisempi ja tuottavampi", päättelee Lalin Anik. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla