Espanjalaistutkijoiden mukaan sydänhyötyjen metsästäjät voivat jättää viinilasillisen väliin ja tyytyä pelkkiin punaisiin rypäleisiin. Kohtuullisen alkoholinkäytön terveysvaikutukset piilevät ilmeisesti resveratroli-antioksidantissa, joka estää rypälee...

Espanjalaistutkijoiden mukaan sydänhyötyjen metsästäjät voivat jättää viinilasillisen väliin ja tyytyä pelkkiin punaisiin rypäleisiin. Kohtuullisen alkoholinkäytön terveysvaikutukset piilevät ilmeisesti resveratroli-antioksidantissa, joka estää rypäleen homehtumista. Ihmisellä se lisää hyvää HDL-kolesterolia ja estää pahan LDL:n härskiintymästä ja pakkautumista valtimoihin.

Espanjalaiset pommittivat rypäleitä ultraviolettivalolla, joka kymmenkertaisti resveratrolin pitoisuuden. Parinsadan gramman annos käsiteltyjä hedelmiä sisältää 3 milligrammaa antioksidanttia - saman verran saa kolmesta lasillisesta viiniä. Menetelmästä kertoi New Scientist.