Lontoon Sohossa käy seksikauppa.
Lontoon Sohossa käy seksikauppa.

Brittitutkimuksen mukaan seksiala tarjoaa siirtolaisille paremman toimeentulon kuin huonosti palkatut rutiinityöt. 

Enemmistö Lontoon muista maista muuttaneista seksityön tekijöistä ei koe olevansa pakotettuja myymään seksiä. Tähän tulokseen on tullut London Metropolitan -yliopiston siirtolaisuustutkija Nick Mai tutkimuksessaan, joka perustui sadan seksialalla työskentelevän haastatteluun.

Seksityöläiset olivat kotoisin Etelä-Amerikasta, Itä-Euroopasta, Euroopan unionista sekä Kaakkois-Aasiasta. Haastatelluista 67 oli naisia, 24 miehiä ja yhdeksän sukupuoltaan vaihtaneita.

Tutkitut kertoivat tekevänsä seksityötä saadakseen paremman elintason ja voidakseen auttaa kotimaahan jääneitä perheenjäseniä. Seksiä myymällä heidän ei kertomansa mukaan tarvitse ottaa vastaan huonosti palkattuja ja rutiiniluontoisia töitä.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

"Käsitys että kaupallinen seksiala on kytköksissä kansainväliseen järjestäytyneeseen rikollisuuteen ja laittomaan maahanmuuttoon on nostanut moraalisen paniikin Britanniassa", sanoo Mai.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

"Jotta selkäydinreaktiot vältettäisiin ja ymmärrettäisiin paremmin ilmiötä, on tärkeää, että päättäjät ja suuri yleisö saavat ajankohtaista ja pätevää tietoa."

Mai esitteli tutkimustaan Britannian talous- ja yhteiskuntatutkimuksen neuvoston ESRC:n yhteiskuntatieteen festivaaleilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla