Terveellinen ruokavalio sisältää jogurttia. Kuva: Peggy Greb, USDA ARS/Wikimedia Commons
Terveellinen ruokavalio sisältää jogurttia. Kuva: Peggy Greb, USDA ARS/Wikimedia Commons

Jo 125 grammaa viikossa laskee riskiä.

Paljon vähärasvaista jogurttia syövät saattavat brittitutkimuksen mukaan välttyä aikuistyypin diabetekselta muita helpommin. Myös vähärasvainen tuorejuusto voi pienentää diabetesriskiä, tutkijat raportoivat Diabetologia-lehdessä.

Jo melko pienistä määristä on iloa. Syömällä vain 125 grammaa vähärasvaista jogurttia viikossa diabetesriski pysyy 24 prosenttia pienempänä kuin henkilöillä, jotka eivät syö lainkaan jogurttia.

Yhtä suuri yhteys pienempään diabetesriskiin on muilla vähärasvaisilla, hapattamalla valmistetuilla maitotuotteilla, kuten tuorejuustoilla ja rahkavalmisteilla. Yhteyteen ei vaikuta muu ruokavalio, ikä, sukupuoli, elintavat, painoindeksi eikä mahdollinen perinnöllinen diabetesalttius.

Muut maitotuotteet eivät tässä tutkimuksessa liittyneet diabetesriskiin riippumatta niiden rasvapitoisuudesta.

Tutkijat korostavat, ettei tutkimus pysty aukottomasti osoittamaan, että diabetesriski pieneni vain ja ainoastaan jogurtin ansiosta. Hapatetuissa maitotuotteissa on kuitenkin monia ainesosia, jotka voisivat selittää yhteyden. Yksi selitys voi olla myös hapatettujen tuotteiden probioottiset suolistovaikutukset.

Lähde: Uutispalvelu Duodecim

Ueberweg
Seuraa 
Viestejä1218
Liittynyt12.9.2008

Vähärasvainen jogurtti torjuu diabetesta

Vatkain 20.08.2014 klo 16:45 Ueberweg 20.08.2014 klo 15:24 Vatkain 20.08.2014 klo 13:24 Kiitos linkistä. En vaan tajunnut siitä mitään. Mutta menin sen sijaan wikiin. http://fi.wikipedia.org/wiki/Kausaliteetti Tuon mukaan myös Hume olisi ollut sitä mieltä, että kausaliteettia voi olla. Niin, kausaliteettia siinä korrelaatiomielessä. Kyllähän tuossa ihan selvästi syy-seuraus -suhteesta puhutaan? Siis Humen ja aika monen muunkin mukaan kausaalirelaatio eli syy-seuraussuhde ei viime kädessä ole...
Lue kommentti