Yhdysvallat on valjastanut kaikki vakoilusatelliittinsa terrori-iskuista epäillyn Osama bin Ladenin etsintöihin. Strategisesti tärkeiden maakohteiden kuvaukseen erikoistuneet satelliitit ovat saaneet käskyn suunnata kameransa Afganistaniin. Ns.

Yhdysvallat on valjastanut kaikki vakoilusatelliittinsa terrori-iskuista epäillyn Osama bin Ladenin etsintöihin. Strategisesti tärkeiden maakohteiden kuvaukseen erikoistuneet satelliitit ovat saaneet käskyn suunnata kameransa Afganistaniin. Ns. Sigint -satelliitit keskittyvät puolestaan salakuuntelemaan terroristiryhmien viestiliikennettä. Ne vastaanottajat eri taajuuksilla etenevää sähkömagneettista säteilyä ja välittävät signaalit edelleen eri maissa sijaitseville kuunteluasemille.

BBC:n verkkouutisen mukaan Yhdysvaltain puolustushallinto on myös pyytänyt apua kaupallisilta yhtiöltä. Ne laukaisevat lähiviikkoina taivaalle OrbView-4 ja Quickbird -satelliitit, jotka pystyvät tarvittaessa välittämään yksityiskohtaisia kuvia terroristien tukikohdista ja toiminnasta. Niitä käytettäisiin silloin, kun tarkkailtava kohde on sotilassatelliittien ulottumattomissa. Quickbird erottaa jopa alle metrin kokoiset maalit.Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla