Yhdysvallat on valjastanut kaikki vakoilusatelliittinsa terrori-iskuista epäillyn Osama bin Ladenin etsintöihin. Strategisesti tärkeiden maakohteiden kuvaukseen erikoistuneet satelliitit ovat saaneet käskyn suunnata kameransa Afganistaniin. Ns.

Yhdysvallat on valjastanut kaikki vakoilusatelliittinsa terrori-iskuista epäillyn Osama bin Ladenin etsintöihin. Strategisesti tärkeiden maakohteiden kuvaukseen erikoistuneet satelliitit ovat saaneet käskyn suunnata kameransa Afganistaniin. Ns. Sigint -satelliitit keskittyvät puolestaan salakuuntelemaan terroristiryhmien viestiliikennettä. Ne vastaanottajat eri taajuuksilla etenevää sähkömagneettista säteilyä ja välittävät signaalit edelleen eri maissa sijaitseville kuunteluasemille.

BBC:n verkkouutisen mukaan Yhdysvaltain puolustushallinto on myös pyytänyt apua kaupallisilta yhtiöltä. Ne laukaisevat lähiviikkoina taivaalle OrbView-4 ja Quickbird -satelliitit, jotka pystyvät tarvittaessa välittämään yksityiskohtaisia kuvia terroristien tukikohdista ja toiminnasta. Niitä käytettäisiin silloin, kun tarkkailtava kohde on sotilassatelliittien ulottumattomissa. Quickbird erottaa jopa alle metrin kokoiset maalit.