Hillary Clinton pyrkii Yhdysvaltain presidentiksi. Kuva: <span class="photographer">C-SPAN</span>
Hillary Clinton pyrkii Yhdysvaltain presidentiksi. Kuva: C-SPAN

Yhteys valtaan eikä sukupuoleen nostatti hormonitasoja. 

Testosteroni on hormoni, jonka tiedetään muokkaavan yksilöä miehiseksi sekä ulkoisilta piirteiltään että käytökseltään. Michiganin yliopiston Sari van Anders ja hänen kollegansa halusivat testata, toimiiko vaikutus myös päinvastaiseen suuntaan. 

Tutkijat kokeilivat, vaikuttaako sukupuolelle tyypillisenä pidetty käytös testosteronitasoihin. He pyysivät mies- ja naisnäyttelijöitä lukemaan monologin, jossa roolihenkilö käytti valtaa työelämässä. Näyttelijöitä pyydettiin esittämään yksinpuhelu sekä naiselliseen että miehiseen tyyliin. 

Selvisi, että vallantäyteinen puhe nosti naisnäyttelijöiden testosteronin määrää. Näin tapahtui riippumatta siitä, pitivätkö he puheensa miehekkääseen vai naiselliseen tapaan.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Tulos viittaa tutkijoiden mukaan siihen, että vallankäyttö ja muu kilpailullinen toiminta todella lisäävät testosteronin tuotantoa. Lisäksi miesten ja naisten tyypillisiä eroja testosteronitasoissa saattaa selittää se, että sosiaaliset normit edellyttävät sukupuolilta erilaista käytöstä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

 Tutkimuksen julkaisi tiedelehti Pnas. 

Keijona
Seuraa 
Viestejä18920

Jaahas, taas miehiä sorsitaan, naiset voivat siis nostaa testosteroni, siis mieshormonitasojaan valtaa hamuamalla, mutta mites miehet, naishormoni, siis estrogeenitaso kun lisääntyy kuukautisten aikana ,se ei onnistu miehiltä. 

Paasataanpa aiheesta hiukan:

Testosteroni on sukuhormoni joka on seksuaalisen halukkuuden aiheuttaja sekä miehillä, että naisilla, ja koska miehillä on korkeampi testosteritaso he ovat siksi myös seksuaalisesti halukkaampia.

Usein oletettaan että testosteroni on agressiivisuuden aiheuttaja, mutta näin ei suoranaisesti ole, sillä agressivisuuden aiheuttaja on nopea testosterinitason muutos, ja koska naisilla testosteronitaso on alhaisempi,ovat he herkempia myös sen muutoksille. Naisten agressivisuus vain ilmenee henkisesti, koska he ovat fyysisesti heikompia.

Pysyvä korkea testosteronitaso ei siis aiheuta agressivisuutta, vaan lähes päinvastaista, seksuaalista  aktiivisuutta ja tietyntyyppistä päättäväisyyttä pyrkimyksissä, jota kuvaa parhaiten lojaalisuus. Pitkäänkestävälle testosteronitason laskulle ovat taas miehet alttiinpia, sillä miesten alhaisen testosteronitason aiheuttaa pitkäaikainen ja jatkuva oleskelu naisten seurassa, jonka seurauksena  miehen seksuaalinen aktiivisuus laskee ja taipumus agressivisuuteen nousee. Naisten pysyvään testosteritasoon ei pitkäaikainen oleskelu miesten seurassa vaikuta, joten  sukupuolikiintiöiden ja poikien ja tyttöjen sekaluokkien seurauksena  miesten korkeat testosterinitasot, ja aito rehellinen ja suora maskuliinen toiminta häviää, ja yhteiskuntammme feminiinistyy ja väkivaltaistuu.

Artikkelin mukaan  testosteroni ja valta on sidoksissa toisiinsa,  siis toisinsanoen valta on sidoksissa mieshormoniin, joten kuuluuko valta  luonnollisesti miehille ?

Rikkaalla riittävästi, köyhä haluaa lisää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla