Hillary Clinton pyrkii Yhdysvaltain presidentiksi. Kuva: C-SPAN
Hillary Clinton pyrkii Yhdysvaltain presidentiksi. Kuva: C-SPAN

Yhteys valtaan eikä sukupuoleen nostatti hormonitasoja. 

Testosteroni on hormoni, jonka tiedetään muokkaavan yksilöä miehiseksi sekä ulkoisilta piirteiltään että käytökseltään. Michiganin yliopiston Sari van Anders ja hänen kollegansa halusivat testata, toimiiko vaikutus myös päinvastaiseen suuntaan. 

Tutkijat kokeilivat, vaikuttaako sukupuolelle tyypillisenä pidetty käytös testosteronitasoihin. He pyysivät mies- ja naisnäyttelijöitä lukemaan monologin, jossa roolihenkilö käytti valtaa työelämässä. Näyttelijöitä pyydettiin esittämään yksinpuhelu sekä naiselliseen että miehiseen tyyliin. 

Selvisi, että vallantäyteinen puhe nosti naisnäyttelijöiden testosteronin määrää. Näin tapahtui riippumatta siitä, pitivätkö he puheensa miehekkääseen vai naiselliseen tapaan.

Tulos viittaa tutkijoiden mukaan siihen, että vallankäyttö ja muu kilpailullinen toiminta todella lisäävät testosteronin tuotantoa. Lisäksi miesten ja naisten tyypillisiä eroja testosteronitasoissa saattaa selittää se, että sosiaaliset normit edellyttävät sukupuolilta erilaista käytöstä.

 Tutkimuksen julkaisi tiedelehti Pnas. 

Keijona
Seuraa 
Viestejä10128
Liittynyt13.3.2015

Vallankäyttö polkaisee naisten testosteronin nousuun

Jaahas, taas miehiä sorsitaan, naiset voivat siis nostaa testosteroni, siis mieshormonitasojaan valtaa hamuamalla, mutta mites miehet, naishormoni, siis estrogeenitaso kun lisääntyy kuukautisten aikana ,se ei onnistu miehiltä. Paasataanpa aiheesta hiukan: Testosteroni on sukuhormoni joka on seksuaalisen halukkuuden aiheuttaja sekä miehillä, että naisilla, ja koska miehillä on korkeampi testosteritaso he ovat siksi myös seksuaalisesti halukkaampia. Usein oletettaan että testosteroni on...
Lue kommentti

Rikkaalla riittävästi, köyhä haluaa lisää.