Vastoin yleistä luuloa flunssavirukset tarttuvat huonosti, huomauttaa Pekka Leinonen Suomen lääkärilehdessä. Kahdeksan päivän oleskelu flunssaa potevan seurassa sairastuttaa vain joka toisen. Leinosen mukaan paras keino suojautua on pysyä loitolla nuha...

Vastoin yleistä luuloa flunssavirukset tarttuvat huonosti, huomauttaa Pekka Leinonen Suomen lääkärilehdessä. Kahdeksan päivän oleskelu flunssaa potevan seurassa sairastuttaa vain joka toisen. Leinosen mukaan paras keino suojautua on pysyä loitolla nuhanenistä. Flunssan alkupäivien vetisen nuhan aikana virusten eritys ja siten tarttuvuus on suurinta.

Tärkein leviämistie on yhä epäselvä. Flunssaviruksista yleisin, rinovirus, siirtyy sekä kädestä käteen, pisaratartuntana että taudinaiheuttajia sisältävää esinettä kosketettaessa.

Myös flunssan hoito on uskomusten kultakaivos. Nuha- ja särkylääkkeet voivat lievittää oloa, mutta eivät paranna tautia. Särkytabletit saattavat jopa pahentaa nuhaa. C-vitamiini ja sinkki ovat tutkimuksissa osoittautuneet tehottomiksi. Antibiootit eivät auta virustulehduksiin, vaikka niitä määrätään länsimaissa 30-60 prosentille flunssapotilaista.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla