Trooppisissa vesissä elävä tilapia lienee maailman toiseksi yleisin ruokakala karpin jälkeen. Kirjoahveniin kuuluvaa tilapiaa kasvatetaan lammikoissa samaan tapaan kuin karppia.
Tilapia kasvaa nopeasti, mutta englantilaisen Southamptonin yliopiston ge...

Trooppisissa vesissä elävä tilapia lienee maailman toiseksi yleisin ruokakala karpin jälkeen. Kirjoahveniin kuuluvaa tilapiaa kasvatetaan lammikoissa samaan tapaan kuin karppia.

Tilapia kasvaa nopeasti, mutta englantilaisen Southamptonin yliopiston genetiikan professori Norman Maclean aikoo nostaa kasvunopeuden kolminkertaiseksi, BBC:n verkkouutiset kertoo.

Kasvatuslammikoista luontoon karkaavasta, kaiken kasvuston ahmivasta tappajatilapiasta ei kuitenkaan pitäisi olla vaaraa, sillä Mcleanin mukaan ne yksilöt, jotka saavat kasvua nopeuttavan geenin, steriloidaan varmuuden vuoksi, joten ne eivät siirrä geeniä jälkeläisille vaikka onnistuisivatkin lähtemään omille teilleen.



Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla