Tiukka kilpa tyttöjen suosikkinimestä mallia 2001 on päättynyt Veeran niukkaan voittoon. Helsingin yliopiston almanakkatoimiston keräämien tietojen mukaan Veera nappasi kärkipaikan vain yhdellä äänen turvin (398 vauvaa). Anni on toisena (397) ja aiempi...

Tiukka kilpa tyttöjen suosikkinimestä mallia 2001 on päättynyt Veeran niukkaan voittoon. Helsingin yliopiston almanakkatoimiston keräämien tietojen mukaan Veera nappasi kärkipaikan vain yhdellä äänen turvin (398 vauvaa). Anni on toisena (397) ja aiempien vuosien ykkönen Laura vasta kolmantena (392). Poikien puolella Eetu on selvä ykkönen. Toiseksi kipusi Juho (517), ja entinen kakkonen Ville putosi kolmanneksi (493).

“Tällä kertaa erot listan kärjessä ovat niin pieniä, että Veera ja Anni voivat oikeastaan jakaa ykkössijan; pikku-Veerojahan on vain yksi enemmän”, selittää professori Eero Kiviniemi almanakkatoimiston tiedotteessa . 100 suosituinta -lista vuonna 2001 syntyneiden lasten etunimistä sisältyy yliopiston nimipäiväalmanakkaan.

Listan nopeimmat nousijat ovat tyttöjen puolella suosionsa kaksinkertaistanut Mette ja poikien puolella vielä nopeamman nousun aloittanut Kimi. Kumpaakaan nimeä ei vielä löydy Suomen almanakoista. Muita nousussa olevia tytönnimiä ovat esimerkiksi Eevi, Matilda, Wilma, Ilona ja Reetta. Poikien puolella suosiotaan ovat nostaneet esimerkiksi Kaapo, Aaro, Tino, Rasmus, Onni ja Eelis.

Almanakkatroimisto on tänään myös avannut palvelun, josta löytyvät kaikki 1900-luvun almanakat. Kuka tahansa voi esimerkiksi nähdä oman syntymäkuukautensa almanakka-aukeaman netistä tai tarkistaa jonkin vanhan tapahtuman viikonpäivän. Almanakat löytyvät täältä.Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla