Nuoret vegetaristit eivät ole terveyden perikuvia, kertoo pohjoismainen koululaisten elämäntapatutkimus. Kasvissyöjätytöt sairastelevat ja masentuvat muita useammin. Pojat taas tuntevat itsensä normaalia väsyneimmiksi ja valittavat sekasyöjiä enemmän p...

Nuoret vegetaristit eivät ole terveyden perikuvia, kertoo pohjoismainen koululaisten elämäntapatutkimus. Kasvissyöjätytöt sairastelevat ja masentuvat muita useammin. Pojat taas tuntevat itsensä normaalia väsyneimmiksi ja valittavat sekasyöjiä enemmän päänsärystä.

Tutkimukseen osallistui 2 000 ruotsalaista ja norjalaista yhdeksättä luokkaa käyvää koululaista. Kasvissyöjiksi luettiin ne, jotka käyttivät lihaa joko hyvin vähän tai ei lainkaan. Tästä 149 nuoren ryhmästä 79 prosenttia oli tyttöjä.

Perinnäinen kuva kasvissyöjistä osoittautui vääristyneeksi. Moni heistä valitsee lautaselleen vihanneksia ja kasviksia luultua vähemmän ja harvemmin. Hieman tai ei lainkaan lihaa syövät tytöt käyttävät sen sijaan paljon ravintolisiä. He ovat myös tavallista useammin tyytymättömiä omaan painoonsa.

Journal of Adolescent Health –lehden julkaisemasta tutkimuksesta raportoi uusin Ravitsemuskatsaus.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla