Lojuuko teidän vessanne lattialla kasa kirjoja ja lehtiä? Britannian syöpäsäätiö esitti kysymyksen saarivaltakunnan asukkaille ja lähes puolet vastasi myöntävästi. Kymmenestä britistä neljä tankkaa pöntöllä sanoma- ja aikaukauslehtiä sekä kirjoja. Luku...

Lojuuko teidän vessanne lattialla kasa kirjoja ja lehtiä? Britannian syöpäsäätiö esitti kysymyksen saarivaltakunnan asukkaille ja lähes puolet vastasi myöntävästi. Kymmenestä britistä neljä tankkaa pöntöllä sanoma- ja aikaukauslehtiä sekä kirjoja. Lukuharrastus on miesten keskuudessa yleisempää.

Harva lukuhirmu muistaa kurkata pönttöön ennen huuhtelua, murehtii syöpäsäätiön edustaja BBC:n verkkouutisessa . Säätiö teki vessakyselyn herättääkseen tietoisuutta suolistosyövistä. Verinen uloste on merkki mahdollisesta syövästä, joka on usein hoidettavissa, jos potilas hakeutuu ajoissa hoitoon.

Suomessa todetaan noin 20 200 uutta syöpää joka vuosi. Määrä on lievässä kasvussa väestön ikääntymisen takia. Maha- ja ruokatorvisyövät vähenevät, mutta suolisto-, munuais-, virtsarakko-, sappirakko- ja keskushermoston syövät lisääntyvät sekä naisilla että miehillä. Yleistyviä syöpiä ovat rintasyöpä, gynekologiset syövät sekä eturauhassyöpä.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla