Sydänystävällisiä tuotteita etsivän kannattaa valita ruoan kyytipojaksi mieluummin olutta kuin viiniä, neuvovat hollantilaistutkijat Lancet-lehdessä. Mallasjuoman valttina on B6-vitamiini, joka estää valtimoille haitallisen aminohapon, homokysteiinin, ...

Sydänystävällisiä tuotteita etsivän kannattaa valita ruoan kyytipojaksi mieluummin olutta kuin viiniä, neuvovat hollantilaistutkijat Lancet-lehdessä. Mallasjuoman valttina on B6-vitamiini, joka estää valtimoille haitallisen aminohapon, homokysteiinin, muodostumista. Tutkijat seurasivat yli sadan terveen henkilön veren homokysteiinipitoisuutta kolmen viikon ajan ja huomasivat, että aterialla nautittu viini tai viina kohottivat pitoisuutta. Oluen ystävillä homokysteiini pysyi kuitenkin kurissa. Heillä oli myös keskimäärin 30 prosenttia enemmän B-vitamiinia veressään.