Kohtuukäyttö on terveellisempää kuin täysraittius, mutta minkälainen alkoholi olisi ihanteellisin terveysjuoma? Tuore kalifornialaistutkimus päätyy suosittelemaan oman osavaltionsa maataloustuotetta, viiniä. Liki 130 000 kalifornialaisen seurantatutkim...

Kohtuukäyttö on terveellisempää kuin täysraittius, mutta minkälainen alkoholi olisi ihanteellisin terveysjuoma? Tuore kalifornialaistutkimus päätyy suosittelemaan oman osavaltionsa maataloustuotetta, viiniä. Liki 130 000 kalifornialaisen seurantatutkimus osoittaa, että viininystävät - punaisen tai valkoisen - kuolevat myöhemmin kuin oluen ja kirkkaiden juojat. Viinin kohtuukäyttö vähentää erityisesti sepelvaltimotaudin vaaraa. Terveyden kannalta edullisin alkoholimäärä on suurin piirtein yksi lasillinen (10-12 grammaa alkoholia) päivässä. Myös oluen juojien kuolleisuus oli tutkimuksessa alhaisempi kuin väkeviä käyttävillä, kunhan ohrapirtelöä ei nautittu päivittäin, kertoo American Journal of Epidemiology.

Juomalaatujen paremmuusvertailua vääristää väistämättä se, että viininjuojien elämäntavat ovat usein muita edullisemmat. He ovat yleensä tupakoimattomia, korkeasti koulutettuja, liikunnallisia ja perusterveellisesti syöviä naisia, jotka elävät muutenkin tavallista pidempään.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla