Mikä on vannoutuneen viininystävän tärkein työkalu? Väärin. Se on aivojen etuotsalohko. Italialais-ruotsalaisen tutkimuksen mukaan viinin maistelu ei kouluta ainoastaan makuaistia, sillä muutoksia tapahtuu myös aivoissa. Mitä kokeneempi maistaja, sitä ...

Mikä on vannoutuneen viininystävän tärkein työkalu? Väärin. Se on aivojen etuotsalohko. Italialais-ruotsalaisen tutkimuksen mukaan viinin maistelu ei kouluta ainoastaan makuaistia, sillä muutoksia tapahtuu myös aivoissa. Mitä kokeneempi maistaja, sitä suuremmat muutokset.

Tutkijat kuvasivat viinipruuvin aikana 14 koehenkilön aivoja. Puolet heistä oli alan ammattilaisia, viinimestereita eli sommelierejä, loput viinin harrastajia. Molemmissa ryhmissä maistelu vilkastutti tunneaivoissa sijaitsevan mantelitumakkeen toimintaa. Ero korostuivat vasta aivojen otsalohkossa, joka herkistyi vain viinimestareilla. Ihmisellä otsalohko vastaa toiminnan ohjauksesta ja luovuudesta. Havainnosta kertoi uutistoimisto Reuters.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla