Suomen akatemian järjestämä tiedekilpailu Viksu keräsi tänä vuonna 133 työtä. Luvussa on pientä nousua viime vuodesta. Viksu-tutkimuksia saapui jälleen eniten kirjallisuuden alalta, yhteensä 28. Seuraavaksi suosituimpia aihealueita olivat biologia (20)...

Suomen akatemian järjestämä tiedekilpailu Viksu keräsi tänä vuonna 133 työtä. Luvussa on pientä nousua viime vuodesta. Viksu-tutkimuksia saapui jälleen eniten kirjallisuuden alalta, yhteensä 28. Seuraavaksi suosituimpia aihealueita olivat biologia (20), historia (17), fysiikka (16), taloustiede (15), kemia (8), filosofia (5) ja matematiikka (5). Töistä 82 oli tyttöjen tekemiä ja 51 poikien käsialaa.

Voittajat selviävät 6.maaliskuuta 2002. Kymmenen palkittavan työn tekijöiden kesken jaetaan yhteensä 100 000 markkaa. Lisäksi voidaan palkita hyvin menestyneitä kouluja ja oppilaitaan menestyksekkäästi kannustaneita opettajia. Useat yliopistot myöntävät Viksussa kymmenen parhaan joukkoon sijoittuneelle opiskelupaikan ilman pääsykokeita. Edellytyksenä on yleensä, että kilpailutyö liittyy opiskeltavaan aihealueeseen.

Viime vuonna kilpailun voitti Essi Kainonen Turun normaalikoulusta. Kilpailutyössään hän selvitti, kuinka herkkiä yleiset terveydelle hyödylliset bakteerit ovat yleisimmin määrätyille antibiooteille.

Neljättä kertaa järjestettävän kisan avulla halutaan innostaa nuoria tieteen pariin ja tutkijan ammattiin. Viksuun voivat osallistua kaikki oppilaat, jotka opiskelevat suomalaisessa lukiossa. Työn voi tehdä yksin tai kahden lukiolaisen parityönä. Osallistua saa vain kerran. Kilpailu on avoin kaikkien tieteenalojen töille. Kilpailutyön voi tehdä yhteistyössä yliopiston, tutkimuslaitoksen, yhteisön tai yrityksen kanssa, mutta oppilas ei saa olla kirjoilla yliopistossa. Kilpailutyön tulosten ja sisällön tulee osoittaa pyrkimystä uuteen tietoon, luovaan ja kriittiseen ajatteluun tai pohdiskelevaan analyysiin.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla