Lukiolaisten tiedekilpailun Viksun vuodelta 2002 voitti Valkeakosken aikuislukion Kaisa Matomäki, 17, tutkimuksella, jossa hän johtaa kompleksikertoimiselle toisen asteen yhtälölle ratkaisualgoritmin käyttäen apuvälineinä ainoastaan harppia ja viivaint...

Lukiolaisten tiedekilpailun Viksun vuodelta 2002 voitti Valkeakosken aikuislukion Kaisa Matomäki, 17, tutkimuksella, jossa hän johtaa kompleksikertoimiselle toisen asteen yhtälölle ratkaisualgoritmin käyttäen apuvälineinä ainoastaan harppia ja viivainta. Palkintosumma on 4000 euroa.

Toiseksi tuli Tammisaaren lukion Carolina Holmqvist, 18, historian alaan kuuluvalla tutkimuksella, jossa selvitetään miten pienellä Kosken tehdaspaikkakunnalla koettiin vuoden 1918 sisällissota. Palkintosumma on 3000 euroa.

Kolmanneksi sijoittui Tampereen lyseon Samuli Kangaslampi, 18, kirjallisuuden alaan kuuluvalla tutkimuksella, jossa selvitetään millaisia ongelmia ja vaikeuksia on ollut käännettäessä nykyenglanniksi anglosaksien eeppistä runoa Beowulfia ja erityisesti sen metaforallisia sanontoja, joita kutsutaan kenningeiksi. Palkintosumma on 2000 euroa.

Suomen Akatemian nyt viidettä kertaa järjestämään Viksuun lähetettiin 163 kilpailutyötä. Palkintoja annettiin yksitoista.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla