Jos kruisailu tai aivan tavallinenkin autoilu alkaa tuntua tylsältä, niin puhtia saadaan kalifornialaisten Jay ja Jason Pluggen keksinnöstä, jolla autoradiosta rämähtää kuuluisien vauhtihirmujen ääniä.

Jos kruisailu tai aivan tavallinenkin autoilu alkaa tuntua tylsältä, niin puhtia saadaan kalifornialaisten Jay ja Jason Pluggen keksinnöstä, jolla autoradiosta rämähtää kuuluisien vauhtihirmujen ääniä. New Scientist -lehti kertoo.

Menetelmä on yksinkertainen: Ferrareiden ja muiden legendaaristen autojen ääni on tallennettu autoradion soittimeen, mistä sitä jyrähtelee kuuluviin sen mukaan, miten moottorin kierrosnopeus muuttuu. Jasonit ehdottavatkin, että nyt pitäisi pikaisesti tallentaa vanhojen autojen aitoja ääniä esimerkiksi automuseoissa. Muuten ne joudutaan tuottamaan syntetisaattorilla.

Jasoneiden keksintö tuskin lisää äänisaastetta, sillä tarkoituksena on, että ääni tulee auton sisään kuljettajan nautittavaksi(!). Tuskin tarvitaan silti kovinkaan suuria selvänäkijän lahjoja sen ennustamiseen, että joku neropatti asentaa kaiuttimen myös autonkorin ulkopuolelle.Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla