Palkittu teos on nimeltään Maailman painavin raha. Se kertoo Pohjolan 1600-luvun historiasta. Palkinto julkistettiin Tieteen päivien aluksi Helsingissä.

Vuoden tiedekirja -palkinto on myönnetty Mirkka Lappalaiselle teoksesta Maailman painavin raha (WSOY). Palkintosumma on 10 000 euroa.

Palkinto julkistettiin Tieteen päivillä, jotka jatkuvat sunnuntaihin saakka Helsingissä. Päivillä Suomen eturivin tutkijat luennoivat yleisölle. Luentoja voi seurata myös internetissä suorina lähetyksinä ja nauhotuksina.

Lappalainen työskentelee Suomen ja Pohjoismaiden historian assistenttina Helsingin yliopistossa. Palkintoraadin mukaan hänen teoksensa on merkittävä puheenvuoro Suomessa heikosti tunnetusta 1600-luvusta. Maailman painavin raha koostuu 13 kertomuksesta, jotka luovat kaleidoskooppimaisen kuvan 1600-luvun ihmisen elämisen ehdoista ja mahdollisuuksista - ja joskus mahdottomuudestakin.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Vuonna 2006 ilmestyneitä tiedekirjoja arvioi raati, johon kuuluivat Kansalliskirjaston ylikirjastonhoitaja Kai Ekholm, akatemiaprofessori Riitta Hari Teknillinen korkeakoulun Kylmälaboratorion aivotutkimusyksiköstä ja kulttuurihistorian professori Kari Immonen Turun yliopistosta. Raadin nimeävät Tieteellisten seurain valtuuskunta ja Suomen tiedekustantajien liitto, joka rahoittaa palkinnon. Raadin käsittelyssä oli noin 60 teosta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla