Pittsburghin yliopistossa on onnistuttu tuottamaan alkiota kloonatuista makaki-apinan munasoluista. Alkiot selviytyivät viljelyolosuhteissa muutamia päiviä, siirtoa kohtuun ei kokeessa edes tavoiteltu. Kerta on ensimmäinen ja siitä voi olla hyötyä tule...

Pittsburghin yliopistossa on onnistuttu tuottamaan alkiota kloonatuista makaki-apinan munasoluista. Alkiot selviytyivät viljelyolosuhteissa muutamia päiviä, siirtoa kohtuun ei kokeessa edes tavoiteltu. Kerta on ensimmäinen ja siitä voi olla hyötyä tulevien kantasoluhoitojen kannalta, koska makakit ovat lähellä ihmistä. Jos apinoiden alkiokloonaus ja kantasolujen erottelu hallitaan, se mahdollistaa myös ihmiselle tarkoitettujen hoitojen testauksen.

Yhdysvaltalaisten kokeessa liki 50:sta alkiosta kolme kypsyi rakkulavaiheeseen, jossa on soluja yli sata. Yksikään klooneista ei selvinnyt pidempään. Tekniikkaa ei joko vielä hallita riittävästi tai sitten saadut alkiot olivat ilmeisen heikkolaatuisia. Käytetty tekniikka oli sama, jolla korealaistutkijat kloonasivat ihmisalkioita ja keräsivät niistä kantasoluja viime talvena. Gerald P. Schattenin johtama ryhmä esitteli töitään Yhdysvaltain solubiologien vuosikokouksessa Washingnissa. Asiasta kertoi myös New Scientist.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla