Kuva: <span class="photographer">Kuvapörssi.</span>
Kuva: Kuvapörssi.

Tutkijat epäilevät, että uskonnollisten seutujen teinit eivät huolehdi ehkäisystä, vaikka harrastavat seksiä kuten muutkin.

Teiniäidit ovat yleisimpiä Yhdysvaltojen osavaltioissa, joissa asuu paljon vanhoillisia ja kovan linjan uskovaisia, tuore tutkimus osoittaa. Yhteys havaitaan senkin jälkeen, kun väestön varallisuus ja abortit huomioidaan.

Tulokset eivät paljasta, miksi vanhoillisilla alueilla on enemmän teiniäitejä, mutta mahdollisesti uskonnollisten seutujen teinit eivät huolehdi ehkäisystä, vaikka harrastavat seksiä kuten muutkin, tutkijat arvelevat.

Teiniäidit tulivat useammin köyhistä perheistä, jotka olivat myös usein uskonnollisia, mutta vanhoillisuuden ja teiniäitiyden yhteys säilyi senkin jälkeen, kun varallisuus huomioitiin. Myöskään abortit eivät selittäneet yhteyttä, vaikka ne olivat harvinaisempia uskonnollisissa osavaltioissa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Tutkimuksessa uskonnollisia käsityksiä kartoittavan kansallisen tutkimuksen tulokset yhdistettiin osavaltiokohtaisiin rekisteritietoihin. Kovan linjan uskovaisina pidettiin esimerkiksi vastaajia, joiden mielestä pyhät kirjoitukset ovat kirjaimellisesti totta ja uskon opit voi tulkita vain yhdellä tapaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tulokset julkaistiin lääketieteellisessä Reproductive Health -lehdessä

Lähde: Uutispalvelu Duodecim

Sisältö jatkuu mainoksen alla