Kuva: <span class="photographer">Randy Montoya</span>
Kuva: Randy Montoya

Yhteistyö ei olekaan aina voimaa, havaitsivat yhdysvaltalaistutkijat.

Yksi pää voikin olla viisaampi kuin monta yhdessä, osoittaa tuore yhdysvaltalaistutkimus.

Asia paljastui, kun George Davidson ryhmineen tutki Sandian laboratoriossa Uudessa Meksikossa, mikä on paras tapa ratkoa monimutkaisia ongelmia. "Oletuksemme oli, että superhankalien ongelmien puntarointi sujuisi menestyksekkäimmin suuren joukon voimalla netissä", Davidson sanoo laboratorion tiedotteessa.

Tutkijat värväsivät 120 Sandian laboratorion työntekijää ja 26 harjoittelijaa, jotka jaettiin kahteen ryhmään. Toisen ryhmän jäsenet työstivät annettua ongelmaa yksin, eivätkä nähneet muiden ideoita, kun taas verrokit pähkäilivät asiaa yhdessä intranetissä.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

"Hämmästyimme, kuinka innolla ihmiset miettivät mahdollisia ratkaisuja, toimivat he sitten yksin tai yhdessä", sanoo tutkijaryhmään kuulunut Courney Dornburg.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kiinnostavinta oli kuitenkin tutkijoiden mukaan se, että yksilöiden esittämät ratkaisuehdotukset olivat merkittävästi tasokkaampia kuin ryhmässä syntyneet.

Tutkijoiden mukaan tämä viittaa siihen, etteivät nykyisin niin suositut aivoriihet olekaan välttämättä niin hyödyllisiä kuin uskotaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla