Lasten liikalihavuus näkyi laskutehtävissä.

Lapsen liikalihavuus saattaa vaikuttaa myös hänen koulumenestykseensä. Tuoreen tutkimuksen mukaan pitkäaikaisesta liikalihavuudesta kärsivät lapset suoriutuivat matematiikan tehtävistä keskimääräistä heikommin.

Kalifornian, Missourin ja Vermontin yliopistojen yhteinen tutkimus seurasi 6250 lasta päiväkodista koulun viidennelle luokalle saakka. Tänä aikana lapset testattiin ja mitattiin viidesti. Lisäksi lasten vanhemmat kertoivat tietoja perheestä ja lasten opettajat raportoivat lasten taidoista ja sosiaalisista kyvyistä koulussa.

Tulosten mukaan liikalihavuudesta kärsivät lapset suoriutuivat matematiikan tehtävistä heikommin kuin lapset, jotka eivät olleet koskaan olleet ylipainoisia. Heikompi matikkapää näkyi testeissä ensimmäiseltä luokalta lähtien ja jatkui viidennelle luokalle asti.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Yhteys oli selvin lapsilla, jotka olivat olleet liikalihavia koko seuranta-ajan. Kolmannella luokalla tai vasta sen jälkeen lihoneilla pojilla ei havaittu heikennystä matematiikan tuloksissa, ja vastaavassa tyttöjen ryhmässä tulosten lasku jäi tilapäiseksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Liikalihavat lapset olivat usein normaalipainoisia surullisempia, yksinäisempiä ja huolestuneempia, mikä tutkijoiden mukaan selittää osan heikommista matematiikan suorituksista.

Tutkimuksen julkaisi Child Development. 

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla