Kirjoitukset avainsanalla tasa-arvo

Kolikoita. Kuva: Michael Sander / Wikimedia Commons

 

Apurahatutkijalla on yleensä hyvin ulkopuolinen olo. Yliopistolla työskennellessä tulee selväksi, että on henkilökuntaa, joka saa palkkaa ja jolle on työterveyshuolto. Sitten ovat apurahatutkijat, jotka parhaimmillaan maksavat siitä, että saavat työpöydän. Kahden kastin väki jaetaan selkeästi: en pysty itse projektinhallinnasta seuraamaan projektini rahankäyttöä, koska en ole työsuhteessa. En voi ilmoittautua nettisivujen laatimiskoulutukseen, koska en ole työsuhteessa.

Tutkimuksen tekeminen yliopistoissa apurahoilla on omituista ja minusta yksinkertaisesti jäänne menneestä maailmasta. Työtä pitäisi tehdä työsuhteessa ja työstä pitäisi saada palkka.

Apurahatutkijoiden saaminen palkallisiin sopimuksiin ei olisi erityisen vaikeaa. Säätiöt ja rahastot voisivat maksaa apurahansa yliopistolle, joka sitten palkkaa tutkijat. Tämä ei kuitenkaan tule tapahtumaan, koska palkanmaksu on kallista. Esimerkiksi: saan nyt 2 333 euroa apurahaa kuukaudessa. Käypä palkkani työsuhteessa olisi noin 3 500 euroa. Kun tähän lasketaan vielä päälle kaikenlaiset työntekijämaksut ja työterveyshuollot sun muut, palkkaukseni maksaisi säätiölle kaksi kertaa enemmän kuin apuraha.

Apurahoja siis maksetaan, koska se on halvempaa. Säätiöiden argumentointi menee tietenkin niin, että jos apurahatutkijoiden rahoitus siirtyisi palkkamuotoon, säätiöt voisivat tukea vain puolta nykyisin tukemastaan tutkijamäärästä. Tämän vaikutus suomalaiseen yliopistomaailmaan olisi suunnaton. Säätiöiden ja rahastojen neuvottelukuntaan kuuluvat rahoittajat rahoittavat tutkimusta yli 200 miljoonalla eurolla vuosittain.

Ilmaisia lounaita ei tietenkään ole, follow the money ja niin edelleen: apurahatutkijoiden heikompi asema ja heidän työnsä halpuus on kätevää tieteen rahoittajille. Epäsuorasti Suomeen tieteen hyvä tila revitään apurahansaajien selkänahasta.

 

Tässä kohtaa on tietenkin hyvä selventää: itse olen osani maailmassa valinnut, kiitollinen olen jokaisesta apurahaeurosta ja nautin työstäni. Jatkuvasti haen lisää apurahoja, koska tätä työtä haluan jatkaakin. Apurahatutkijalla on myös enemmän vapauksia kuin palkkasuhteessa olevalla. Olen oman itseni herra, sillä minulla ei ole esimiestä.

 

Jos jonkun tahon toivoisi edistävän apurahatutkijoiden siirtymää kohti palkkatöitä, niin ammattiyhdistysliikkeen. Tutkijoita edustavan ammattiliiton pitäisi mielestäni yksinkertaisesti vaatia, että kaikki tutkimustyö tehdään palkallisessa työsuhteessa.

Valitettavasti apurahatutkija saa usein pettyä, koska hänen asemaansa ajetaan sangen puolivillaisesti. Tämän näkee esimerkiksi, kun Tieteentekijöiden liitto hyväksyi viime liittokokouksessaan uuden korkeakoulu- ja tiedepoliittisen ohjelmansa (pdf).

Tieteentekijöiden liiton Korkeakoulu- ja tiedepoliittisessa ohjelmassa on monia tavoiteltavia asioita. Oma katseeni kuitenkin tarkentui tavoitteeseen13. ”Verottoman apurahan määrä nostetaan 30.000 euroon.” En ymmärrä yhtään mitä hyötyä tästä muutoksesta olisi ja kenelle sitä hyötyä olisi. Ei ainakaan niille vähiten ansaitseville apurahansaajille.

Apurahojen verotus on aika monimutkainen ilmiö, mutta yksinkertaisesti: apuraha on verovapaata vuotuisen taiteilija-apurahan enimmäismäärään, joka tänä vuonna oli 20 461,72 euroa. Tämän ylittävältä osalta maksetaan ansiotuloveroja.

(Kyllä, tutkijoiden apurahojen verotus perustuu siihen, miten Taiteen edistämiskeskus päättää tukea valtiollisia taiteilija-apurahoja saavia taitelijoita.)

Huomioimisen arvoista on, että tämä ei tarkoita, etteikö apurahasta menisi menoja. Apurahasta menee maatalousyrittäjän eläkeläin mukainen vakuutusmaksu, joka on ei-53-65-vuotiaille 13,014 prosenttia alle 26 821,60 euron tuloista ja liukuvasti suurempi tämän yli. Apurahansaajat maksavat myös työtapaturmavakuutuksen, joka on 1,60 euroa sekä 0,075 prosenttia. Nämä vakuutusmaksut voi vähentää verotuksessa. Lisäksi apurahan saajat maksavat apurahastaan Yle-veroa (2,5% 14 000 € ylittävästä määrästä, max. 163 €) ja sairausvakuutuksen päiväraha- ja sairaanhoitomaksua (1,53 %).

(Kyllä, tutkijoiden apurahojen eläkevakuutusmaksut perustuvat maatalousyrittäjien eläkelakiin.)

Vaikka apurahaa saisi niin paljon, että se menee yli tuon verovapaan osuuden, siitä ei silti välttämättä joudu maksamaan ansiotuloveroja. Tämä johtuu siitä, että yksinkertaisesti pienistä ansiotuloista ei joudu maksamaan ansiotuloveroja. Oman ymmärrykseni mukaan ansiotuloverojen alaraja on noin 15 000 euron vuositulot.

Niinpä: tutkija voi tällä hetkellä saada noin 40 000 euroa työskentelyapurahaa, josta hän ei joudu maksamaan veroja: kun apurahasta ensin vähennetään vakuutusmaksut, päästään noin 34 000 euroon, josta noin 14 000 euroa on veronalaista, josta ei vielä tarvitse maksaa veroja.

En tiedä kuinka moni tutkija saa yli 40 000 euroa apurahaa vuodessa, mutta en usko, että moni. Tyypillinen apuraha liikkuu tällä hetkellä 24 000 euron ja 30 000 euron välillä. Verottoman apurahan rajan nosto ei siis ainakaan paranna suoraan tutkijoiden toimeentuloa. Noston seurauksena olisi vain se, että sitten apurahaa voisi saada yli 50 000 euroa vuodessa maksamatta siitä ansiotuloveroa.

Twitter-keskustelussa Tieteentekijöiden liiton kanssa selvisi, että verottoman apurahan rajan noston tavoitteena on parantaa tutkijoiden toimeentuloa. En vain tiedä millä logiikalla.

Jos apurahatutkijoilla on liian pienet tulot, silloin pitää vaatia korkeampia apurahojen myöntöjä!

Yksittäinen tavoite kahdenkymmenen tavoitteen listassa on tietenkin pieni asia. Tavoitteen hyödyttömyys kuitenkin mielestäni näyttää oireelta suuremmasta ongelmasta. Kenelläkään ei ole oikein hajua siitä, mitä apurahalla tehtävälle tutkimukselle pitäisi tehdä. Edes apurahatutkijoiden asemaa ajavilla ei tunnu olevan kunnianhimoa.

Tieteentekijöiden liiton Hullun hommaa? –kysely nuorille tutkijoille hyvin alleviivasi sitä, miten etenkin tutkijanuran alkutaipaleella tulot ovat sirpaleisia, riittämättömiä ja epävarmoja. Yksi tapa edetä voisi olla esimerkiksi ruotsalainen käytäntö: siellä tohtorikoulutettavaksi pääsevät vain ne, joilla on varmistettu rahoitus neljäksi vuodeksi. Lisäksi rahoituksen on oltava tasapuolinen, eli ulkoisella rahoituksella työskentelevien on saatava samansuuruinen palkka kuin yliopiston varoilla opiskelevienkin.

Apurahajärjestelmä on ajautumassa pisteeseen, joka ei ole tutkijoiden kannalta kestävä. Tämän vuoksi ammattiyhdistysliikkeenkin pitäisi olla mukana muuttamassa järjestelmää, eikä tilkitsemässä satunnaisia vuotoja.

 

Verotukseen liittyvät tiedot oli laskettu vuoden 2018 tietojen pohjalta. Olen verotuksen suhteen vain kokemusasiantuntija, joten tätä kirjoitusta ei kannata pitää vero-ohjeina.

Kommentit (4)

joo
1/4 | 

sinä ja muut apurahatutkijat voivat ensin liittyä ammattiyhdistykseen. olette varmaan kaikki maksavia jäseniä vai mitä?

kun teitä on riittävästi ay-liikkeen jäseninä, niin sen jälkeen saatte asianne eteenpäin. vaatii tosin itseltä osallistumista ja aktiivisuutta liikkeessä ja sen ohjelman muokkaamista. parasta olla vielä jäsenenä siinä ay-liikkeessä millä on kyseisen alan neuvotteluoikeudet. ts. kuuluminen ammattiyhdistykseen mikä ei saa neuvotella paikallisesti tai valtakunnallisesti on turhaa.

MAK
Liittynyt6.9.2008
Viestejä2692
2/4 | 

Mutta suurin kysymys lienee se, että miksi kenenkään pitäisi myöntää eurokaan tässä esimerkissä Helsingin viemärirottien tai punkkien tutkimiselle? Millaisen takaisinmaksun yhteiskunta saa em. asioiden tutkimisesta?

Kuka oikeastaan päättää mihin tieteenaloihin on ylipäätään syytä panostaa? Pitäisikö esimerkiksi naistutkimukseen uhrata yhtään mitään (ainakaan julkista rahaa)? Onko päätösvalta tähän näillä apurahatutkijoilla itsellään?

vesak
Liittynyt20.3.2012
Viestejä11
4/4 | 

"mehiläiset ovat rakastettavia karvaisia palleroita, " Siis kimalaiset. Ampiaista ja mehiläistä ei lennosta erota ainakaan minä.

“To be is to do - Socrates
To do is to be - Sartre
Do Be Do Be Do - Sinatra”
― Kurt Vonnegut

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kuva: Jason Rogers / Flickr

 

Yhtä varmasti kuin marraskuu tuo mukanaan loskaisen pimeyden, vähän väliä sukupuoli huolettaa suomalaisia. Tällä kertaa huolen toi esille, Jari Sinkkonen, jonka mielestä siitä, että pojilla on pippeli ja tytöillä pimppi, puhutaan liian vähän.  

Sinkkosen huoli kuulosti triviaalilta, etenkään koska hänellä ei ollut mutu-tietoa vahvempaa arvelua siitä, että pippeli- ja pimppipuheen puute vahingoittaa lapsia. Silti, hämmentävän moni ihminen oli sitä mieltä, että nyt Jari puhuu asiaa. Myönnän suoraan, etten voi kirjoittaa erityisesti kommentaaria Sinkkosen mielipiteistä, sillä en aidosti pysty hahmottamaan, mitä mieltä hän on. Biologiasta sen sijaan tiedän jotain.

Esitänkin suoraviivaisen ajatusleikin: sukupuolitietoinen kasvatus ei kiellä, vaan päinvastoin korostaa, ihmisyyden biologista taustaa. Nimetään perusteluni vaikkapa sukupuolitietoisen kasvatuksen geneettiseksi argumentiksi. Tätä lukiessa kannattaa muistaa, että olen suurimmaksi osaksi biologi, jonkun verran kasvatustieteilijä, mutta en mitenkään varhaiskasvatuksen saati lastenpsykiatrian saati psykologian asiantuntija.

 

Olen aikaisemmin jo kirjoittanut siitä, mitä sukupuoli on ja miten sukupuoli määräytyy. Jos tämä on vieras aihe sinulle, niin kirjoitus kannattaa lukea ensin, koska en tässä mene sukupuolen problematiikkaan sen syvemmin. Käydään kuitenkin aluksi hieman pohjaa siitä, minkälaisia sukupuolieroja pimpin ja pippelin lisäksi on olemassa.

Biologisesti sukupuoli jaetaan sukusolujen pariutumistyyppien kanssa: se jolla on isompi sukusolu on naaras ja se jolla on pienempi sukusolu, on koiras. (Parittelutyyppejä voi olla enemmänkin,  Tetrahymenalla näitä on seitsemän, mutta kaikilla eläimillä näitä on vain kaksi.)

Kaikki mikä rakentuu tämä päälle onkin sitten jotain ihan muuta. Sukupuolten välillä syntyviä eroja kutsutaan sukupuolidimorfiaksi: koiraat ja naaraat eroavat toisistaan. Voimme sitten valita minkä tahansa ihmisen ominaisuuden, vaikkapa sukuelinten rakenne tai menestyminen viimeissä PISA-tutkimuksessa, ja tutkia onko sukupuolten välillä tässä dimorfiaa. Usein on.

Sukupuolidimorfiat syntyvät perimän ja ympäristön yhteisvaikutuksesta ihmisen kehityksen aikana. On piirteitä, jotka ovat melko vahvasti sukupuolisesti (geneettisesti!) määräytyneet, kuten tuleeko sukuelimiksi penis vai vagina, mitä sukupuolta ihminen kokee olevansa tai mihin sukupuoleen kokee seksuaalista ja/tai romanttista kiinnostusta. Poikkeamat pääsäännöstä näissä ovat pieniä mutta olemassaolevia: sukuelinten ja kromosomiston välinen poikkeavuus on noin promillella vastasyntyneistä, transsukupuolisia on noin 5 promillea ja homoseksuaalisia joitain prosentteja väestöstä. Kunkin biologiset syyt nähtävästi johtuvat pitkälti sikiönkehityksen vaiheista, eikä syntymänjälkeisillä tapahtumilla ole juuri vaikutusta.

On myös olemassa sukupuolidimorfisia piirteitä, joissa vaihtelu on suurta ja syntymänjälkeisillä tapahtumilla on merkitystä. Pojat ovat keskimäärin aggressiivisempia ja pojat ovat keskimäärin parempia tehtävissä, joissa pitää pyörittää mielessä kolmiulotteisia muotoja. Tytöt ovat kiinnostuneempia useammista leluista ja tytöillä on parempi kyky muistaa tiettyyn kategoriaan sopivia sanoja.  Sukupuolittuneisiin ominaisuuksiin voidaan vaikuttaa kasvatuksella: perinteiseen sukupuolirooliin ohjaava kasvatus voi vahvistaa näitä,ja jos lapsella on vanhempi sisarus, ominaisuudet kehittyvät vanhemman sisaruksen sukupuolen suuntaan.

Voimme myös jatkaa homoesimerkkiä: siinä missä seksuaalisen kiinnostuksen kohteen määräytyminen on melko synnynnäistä, se kuinka usein ja kenen kanssa harrastaa seksiä sen sijaan on huomattavasti vähemmän. Maassa, jossa homous on laitonta kuolemantuomion ohella, on aivan yhtä paljon homoja kuin muuallakin mutta homoseksiä huomattavasti vähemmän.

Sitten ovat kaikkein monimutkaisimmat sukupuolidimorfiset piirteet, kuten PISA-tulokset. Esimerkkinä voisi olla vaikkapa viimeksi uutisoidut ryhmätyöskentelyn arvioinnit. YLE uutisoi näistä tuloksista otsikolla: ”Suomalaispojat pärjäävät hyvin, mutta jäävät silti pahasti tyttöjen varjoon

Kuvaajassa on suomalaisten tyttöjen ja poikien pistemäärien jakauma ja pystyviivoin merkitty keskiarvot: poikien 511 ja tyttöjen 559. OECD:n kaikkien oppilaiden keskiarvo on 500. (Kuva muokattu Markku Niemivirran tekemästä kuvaajasta.) Näkökulmasta riippuen, tämä ero voi olla liian suuri tai suhteellisen pieni. Ero on kuitenkin niin pieni, että oppilaan pistemäärää ei voi käyttää hänen sukupuolensa ennustamiseen.

Suurin osa "sukupuolittuneista" ominaisuuksista on tämänkaltaisia: sukupuolten välillä on eroja, mutta päällekkäisyys on suurta. Toisaalta, se mihin jonkin ominaisuuden janalla sijoittuu, ei taas johda siihen, että muidenkin ominaisuuksien mukaan olisi omaan sukupuoleensa nähden samankaltainen. Toisin sanoin: jokainen meistä on joidenkin ominaisuuksien perusteella tyyppillinen oman sukupuolensa edustaja ja toisten ominaisuuksien perusteella taas epätyypillinen.

 

Sitten itse ajatusleikkiin.

Miksi väitän, että sukupuolitietoinen kasvatus korostaa biologiaa? Siitä yksinkertaisesta syystä, että yhteiskunnallisten ja kulttuuristen sukupuoliroolien purkamisen jälkeen jäljellä jää synnynnäiset, biologiset erot.

Kasvattajan ei kannata lähestyä lasta sukupuolena vaan yksilönä. Se että jotakuta kutsutaan pojaksi tai tytöksi typistää sukupuolen moninaisuuden pimppiin ja pippeliin. Sukupuoli on monimutkainen rakenne, johon liittyy lukuisia erilaisia osa-alueita. Jos kasvua ohjataan odotetun, toivotun, halutun ja tiedostomattoman sukupuoliajattelun suuntaan, lapsen biologia ohitetaan.

Lopputulokset voivat olla melko yllättäviä: persoonallisuuserot miesten ja naisten välillä ovat pienempiä maissa, joissa perinteiset sukupuoliroolit ovat korostuneet. Tasa-arvo ei johda "tasapäistymiseen" saati sukupuolien katoamiseen. 

Tämä on tuttu kvantitatiivisen genetiikan ajatus: mitä vähemmän ympäristö vaikuttaa ominaisuuden kehittymiseen, sitä enemmän genetiikka vaikuttaa siihen. Jos sama käännetään ihmisen yksilönkehitykseen: mitä enemmän yhteiskunnalliset vaatimukset ja odotukset ohjaavat ihmistä, sitä kauempana lopputulos on biologiasta.

Eikö jokainen biologiseen sukupuoleen kasvamisesta huolissaan olevan pitäisi hylätä kulttuuriset ja yhteiskunnalliset sukupuoliroolit ja antaa lapsen kasvaa omana itsenään?

 

 

* * *

Pieni jälkisana: Sukupuolitietoinen kasvatus on oivallinen termi, koska sen saavuttamiseksi on tunnistettava ja kyseenalaistettava yhteiskunnallisia ja kulttuurisia tekijöitä sukupuolen taustalla. Kuvaamani asiantila, jossa sukupuolisuus määräytyy pelkästään "biologian" perusteella, ei tietenkään koskaan ole mahdollinen: sukupuoleen tulee aina liittymään kulttuurisia ja yhteiskunnallisia merkityksiä. Enkä, kuten esimerkeistänikin voi lukea, en varsinaisesti usko, että sukupuolen biologiaa ja muita ulottuvuuksia voi erottaa toisistaan: kulttuuri muokkaa yksilönkehitystä ja biologia kulttuuria. Tämä kannattaa ottaa siis enemmänkin ajatusleikkinä kuin kasvatuspoliittisena kannanottona.

Kommentit (8)

Vierailija
3/8 | 

Hieman pomppiva kirjoitus. Sukupuolitietoinen kasvatus on minusta huono sana, koska se voisi tarkoittaa sutäkin, että tietoisesti kasvatetaan pojista poikia ja tytöistä tyttöjä. Kasvatustapojen vaikutuksista ollut linkki on myös kehno tutkimus. Ei kerro kausaalisuuksista mitään.

Vierailija
4/8 | 

"Voimme myös jatkaa homoesimerkkiä: siinä missä seksuaalisen kiinnostuksen kohteen määräytyminen on melko synnynnäistä, se kuinka usein ja kenen kanssa harrastaa seksiä sen sijaan on huomattavasti vähemmän. Maassa, jossa homous on laitonta kuolemantuomion ohella, on aivan yhtä paljon homoja kuin muuallakin mutta homoseksiä huomattavasti vähemmän." --> aika suoria oletuksia. Kuolemantuomio ei välttämättä vaikuta haluihin vaan siihen, että ei ilmoita harrastuksista tutkimuksessa tai siihen että ei vaan uskalla harrastaa vaikka mieli tekisikin. 

Vierailija
5/8 | 

"Että ei uskalla harrastaa" kuulostaa juuri siltä että harrastaa "homoseksiä huomattavasti vähemmän"?

Vierailija
6/8 | 

Tässäkin kirjoituksessa tuli nätisti esille se, ettei kolmatta biologista sukupuolta, intersukupuolta (miehen ja naisen sukuelimet yhdellä henkilöllä), ole ilmeisesti olemassa...

Kaapelijehu
Liittynyt13.4.2009
Viestejä390
7/8 | 

Yllättävän monille ihmisille (arvokonservatiiveille) sukupuoli näyttää olevan pikemminkin ylhäältä asetettu rooli tai normi. Näille ihmisille miehen ja naisen onnistumista miehenä ja naisena sitten verrataan siihen miten hyvin he ovat onnistuneet täyttämään tämän ylhäältä asetetun roolin vaatimukset. Aika usein juuri nämä samat ihmiset puolustavat sukupuolten erilaisuutta vetoamalla biologiaan, vaikka yhteiskunnan asettamissa rooleissa ei ole juuri mitään biologiaan viittaavaa. 

Kun sitten yritetään puolustaa sellaista yhteiskuntaa jossa yksilö saisi vapaasti kasvaa sellaiseksi kuin haluaa, niin väitetään että sukupuolet yritetään hävittää. Itse olen sitä mieltä moni turha sukupuolenkorjaus leikkauskin jäisi tekemättä jos mies saisi vapaasti olla naismainen ja nainen miesmäinen.

Kaapelijehu

Kasvisruoka2
Liittynyt29.8.2015
Viestejä4452
8/8 | 

http://jiihooantikainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/247383-transinklusiivin...

Kirejoitus ja siihen tehty vastaus on oikeastaan loistava synteesi koko asiasta.

Antikainen totta kai kyseenalaistaa bioessentialismismin, koska uskoo, että bioessentialismi on jotenkin absoluuttinen ja kaiken kattava.

Vastauksessa tämä absoluuttinen bioessentialismi kyseenalaistetaan ja huomataa, että onkin bioessentialismin eri tasoja.

Näin ollen siis kritiikki monen feminismin puolelta liittyy oletukseen absoluuttisesta bioessentialismista tai lähellä sitä olevasta. Ja taasen sosiaalisen konstruktionismin kritiikki perustuu absoluuttiseen sosiaaliseen konstruktionismiin.

Täysin selvää on kuitenkin, että sukupuolessa on kumpiakin elementtejä, olkootkin biologiset tekijät välillä vähäisempiä kuin kulttuurilliset tekijät.

Ruhollah.

Bengt Holmström voitti tämän vuoden Ruotsin keskuspankin taloustieteen palkinnon. Kuva: Soppakanuuna / Wikimedia Commons

 

Tämän vuoden Nobelit olivat – kuten palkinnot aikaisemminkin niin usein - vanhojen miesten juhlaa. Kaikki palkinnot menivät miehille.

Nobeleiden sukupuolijakauma ei ole koskaan ollut erityisen edustava ja se heijasteleekin vahvasti - etenkin tieteen puolella - sitä kuinka ”huipulle” pääsee lähinnä miehiä. Silti, naisprofessorien määräänkin suhteutettuna naisia on palkittu Nobeleilla hämmentävän vähän.

Nobeleiden reilun sadan vuoden historian aikana fysiikan palkinto on mennyt naisille kahdesti, kemian palkinto neljästi ja Ruotsin keskuspankin taloustieteen varjo-Nobel kerran. (Jännä kuriositeetti: Curien perheen naiset, Marie ja Irene, vastaavat puolesta naisten fysiikan ja kemian Nobel-palkintoja.) Lääketieteen ja fysiologian Nobel on sentään hieman useammin päätynyt naisille, kokonaista kaksitoista kertaa.

Kuin varmemman vakuudeksi tämän vuoden rauhan- ja kirjallisuudenpalkinnotkin menivät miehille.

Tiede-Nobeleiden historiaa varjostaa useampi tapaus, joissa naisia ei palkittu tai miestutkijat varastivat kunniaa löytöihin osallistuneilta naistutkijoilta: Rosalind Franklin, Annie Jump Cannon, Lise Meitner, Emmy Noether, Jocelyn Bell Burnell, Louise Chow, muutama maintakseni.

Viime aikoina ei ole kuitenkaan noussut esille tapauksia, joissa naiset olisi julkeasti sivuutettu. Palkintoja ei ole kuitenkaan naisille tullut: viimeisestä fysiikan Nobelista on aikaa jo reilu puoli vuosisataa. Eikä kyse ole soveltuvien ehdokkaiden puutteesta: tänä vuonna fyysikot ilmaisivat Twitterinsä halunsa, että palkinto menisi Vera Rubinille hänen merkittävästi roolistaan pimeän aineen löytämisessä. Rubin on jo 88-vuotias, joten palkitsemisessa tulee kiire, koska Nobelia ei voi saada kuoleman jälkeen. 

Ajan kuluminen ei ole hyödyttänyt naisia, vaan kehitys on ollut päinvastainen: vaikka naisten osuus tutkijakunnasta kasvaa jatkuvasti, 1970-luvulta lähtien palkituiden joukossa on suhteellisesti vähemmän naisia kuin tutkijakunnan sukupuolijakaumasta voisi odottaa. Vaikka naisten osuus Nobel-voittajista on siis noussut, se ei ole noussut niin paljon kuin naisten määrä professoreissa. (Naisten määrä professorikunnassakin ei myöskään ole historiallisesti hyvä mittari merkittävien naistutkijoiden määrästä. Esimerkiksi Marie Curie ehti voittaa kaksi Nobelia ennen kuin sai professuurin.)

 

Tilanne alkaa olla hyvin nolo Nobel-palkitsijoille. Aikana, kun pelkästään miehistä koostuva all-male panel aiheuttaa paheksuntaa, arvostetuin tiedepalkinto yhä jatkaa lähes yksinomaan miesten palkitsemista.

Kyse ei ole siitä, etteivätkö kaikki palkitut miehet olisi ansainneet palkintoaan. Tietenkin ovat. Maailmassa on joukoittain tutkijoita, jotka ansaitsisivat Nobelin, mutta niitä voidaan jakaa korkeintaan kolmelle tutkijalle vuodessa tieteenalaa kohden. Kysymys on siitä, miksi Nobel-komiteat valitsevat ansioituneiden joukosta lähes ainoastaan miehiä.

Suomalaisilla professoreilla on erityinen asema Nobel-palkintojen jaossa. Nobeleiden sääntöjen mukaan pohjoismaisilla professoreilla, niin fysiikan, kemian, taloustieteen kuin lääketieteenkin aloilla, on oikeus nimetä ehdokkaita palkintoa varten. Nämä nimeämiset ovat salaisia viidenkymmenen vuoden ajan, joten emme tiedä keitä viime vuosina suomalaiset professorit ovat nimenneet, mutta toivottavasti joukossa on myös runsaasti naisehdokkaita.

En ole koskaan ollut tiedepalkintojen ystävä. Tutkijoiden ansioita ei voida koskaan objektiivisesti vertailla ja palkitseminen on aina poliittinen teko. Etenkin nykyään on muotia rakentaa sankaritarinoita huippututkijoista, vaikka tiede on aina ollut ja tulee aina olemaan joukkuepeliä. Kuten aiemmin Crispr-Cas9:n tapauksesta kirjoitin, voittajia ovat julkisuuspelissä usein ne, joiden yliopiston viestintäosastoilla on laittaa eniten paukkuja peliin.

 

Nobeleita on käytetty välineenä painostaa tiedemaailmaa uusille urille. Fysiologian nobelisti Randy Schekman käytti omaa voittoaan alustana, jolta hän julisti, ettei enää julkaise prestiisi-tiedelehdissä, kuten Naturessa, Sciencessa tai Cellissä, vaan open access -lehdissä. Schekmanin julistuksen tavoitteena oli ajaa eteenpäin ajatusta, että merkittävää ei ole missä lehdessä tutkimus on julkaistu, vaan kuinka hyvä tutkimus itsessään on. Kriitikot sanoivat, että helppoahan tällainen linjaus on Randylle, kun hän on uransa ehtoopuolella, palkittu miljoonilla ja hänen asemansa turvattu. Totta joka sana, mutta se ei selitä, miksi useammat varttuneet tutkijat eivät tee niin.

Viime vuosina tutkijapiireissä on yleistynyt tapa, että miestutkijat, jotka on kutsuttu puhumaan tapaamisiin tai konferensseihin, kieltäytyvät, jos puhujien joukossa ei ole naisia. Tutkijalle näkyvyys on elintärkeää, joten tämä on yksi tapa, jolla miestutkijat voivat tasata tilannetta naistutkijoille.

Ehkä viimein olisi aika, että nobelistitkin huolestuisivat joukkonsa miesvaltaisuudesta. Tämä joukkio koostuu arvovaltaisimmista tutkijoista, jotka arvovaltansa lisäksi monissa tapauksissa omaavat ihan aitoa valtaa tieteellisten seurojen ja rahoitustahojen johtoportaissa. Heillä on tiedemaailmassa kaikkein vankin asema, ja siksi heillä on myös parhaat mahdollisuudet toimia tasa-arvon hyväksi.

Niinpä päätän tämän kirjoituksen suoraan vetoomukseen: Bengt Holmström, olet menestynyt ja arvostettu tutkija, joka ei tarvitse Nobelia asemansa pönkittämiseen. Olet näkyvässä asemassa, ja monet nuoremmat tutkijat pitävät sinua esimerkkinä. Pyydän, että käytät saamasi tilaisuuden hyödyksi ja kieltäydyt vastaanottamasta Nobelia, ennen kuin palkintokomitea huomioi naisetkin riittävällä tavalla.

Kommentit (14)

Vierailija
3/14 | 

Tällaiset kirjoitukset saattavat jopa huonontaa tilannetta. Kuvitellaan että Holmström todella kieltäytyisi Nobelista, ja seuraavana vuonna juuri talousnobelin saisi nainen. Miltä se näyttäisi? Mitä enemmän asiaa korostetaan, sitä enemmän naiset näyttäytyvät tiedenobeleiden saajina nimenomaan naisina, mikä on omiaan heikentämään tiedenobeleiden vaikutelmaa objektiivisuudesta - ja tätä palkintokomitea halunnee välttää yli kaiken.

Neekeri
4/14 | 

No joo, muistaakseni aikansa tunnetuin brittiläinen tähtitieteilijä, Fred Hoyle, ei saanut Nobelia koska voimakkaasti puolsi Nobelia Burnellille ja siksi joutui komitean epäsuosioon. Komitea ei katsonut Burnellin työtä Nobelin arvoiseksi ja Hoyle tiettävästi itse kärsi tuestaan Burnellille.

Suomen hassuin all female panel on tietty STM:n tasa-arvoyksikkö. Oh the irony.

http://stm.fi/hso/tasy-henkilosto

Tuomas Aivelo
Liittynyt3.1.2014
Viestejä219
5/14 | 

Vierailija kirjoitti:
Tällaiset kirjoitukset saattavat jopa huonontaa tilannetta. Kuvitellaan että Holmström todella kieltäytyisi Nobelista, ja seuraavana vuonna juuri talousnobelin saisi nainen. Miltä se näyttäisi? Mitä enemmän asiaa korostetaan, sitä enemmän naiset näyttäytyvät tiedenobeleiden saajina nimenomaan naisina, mikä on omiaan heikentämään tiedenobeleiden vaikutelmaa objektiivisuudesta - ja tätä palkintokomitea halunnee välttää yli kaiken.

Nyt en ihan pysynyt perässä - miksei Holmström näyttäydy nimenomaan miehenä ja miksi se ei heikennä vaikutelmaa objektiivisuudesta?

Kasvisruoka2
Liittynyt29.8.2015
Viestejä4452
6/14 | 

Luulen, että kohta tulee kommenttia luonnon ikuisen järjestyksen rikkoutumisesta ja otetaan vielä Mattsonin kellokäyrä avuksi selittämään miten miehet ovat keskikohdiltaan älykkäämpiä kuin naiset.

Tosin tässä unohdetaan sellainen seikka, että ei nobeleita jaeta älykkyysosamäärän mukaan, vaan tieteellisten ansioiden mukaan.

Luulen, että ei ihan niin hardcore-konservatiivien (hardcoret ei edes evoluutioon usko) näkemys tasa-arvon kannattamisesta pelkkänä ideologisena huuhaana perustuu siihen, että mm. Mattsonin esittämiä kellokäyriä pyritään selittämään yksinomaan evoluutiolla ja biologialla. Siitä tulee eräänlaista biologista determinismiä, joka on akateemisesta siunattua. Jos meillä onkin tasa-arvo-ongelma, niin se johtuu vain siitä, että luonto on näin päättänyt ja se on ikuinen asia, jota vastaan ei voi taistella sortumatta epäreiluuteen.

Tätä vahvistaa vielä se, että ajatellaan maailmanlaajuisten tutkimusten poistavan kaiken kulttuurillisen ja ympäristöllisen tekijän selittävänä osana pois. Näin ollen jokainen nojatuolikonservatiivi voikin osallistua tieteentekoon arvailemalla miksi mies on naista älykkäämpi. Esimerkiksi konservatiivisten sukupuoliroolien kautta näin, miehen piti suojella heikompaa naista, jonka piti olla lähempänä lapsen tasoa älyssä, jotta he voivat ymmärtää toisiaan jne. Ja tästähän syntyy mielenkiintoinen kehä, joka vahvistaa hyvin konservatiivisia sukupuolimalleja.

Ruhollah.

Kasvisruoka2
Liittynyt29.8.2015
Viestejä4452
7/14 | 

Tuli vielä yksi skenaario mieleen.

Olemme ajaneet tasa-arvoa jo aika kauan (en edes tiedä miten kauan), joko olemme saavuttaneet sen tai se on mennyt yli tai sitten selitetään, että luonto vain päätti toisin. Koska luonto on säätänyt, että miehet ovat luonnostaan parempia kuin naiset, niin tasa-arvoa on turha edes tavoitella, se ei tule toteutumaan edellämainituista syistä.

Sitten voisi järjestää pienen kilpailun, kerätkää kaikenlaiset virhepäätelmät näistä logiikoista...

Ruhollah.

Vatkain1
8/14 | 

Meinasin kommentoida mutta on niin naurettavan pieni tekstiloota että jäi aikomukseksi. Koen että miehistä jääkiekkoväkivaltaa tutkineena naisena minulla olisi saattanut olla mielipide.

Olkoot.

nokkonen
9/14 | 

Nyt osui ja upposi. Nobeleihinkin pitäisi saada pikimmiten naiskiintiöt. 70% naiskiintiö olisi suoraselkäinen irtiotto tiedemaailmassa rehottavasta naisvihasta ja raiskauskulttuurista. Valitettavan usein kuitenkin tyydytään siihen, että tasa-arvo on kohdillaan, kun cis-sukupuoliset heteronaiset saavat jalkansa oven väliin. Kiintiöajattelumallia tulee laajentaa myös intersukupuolisiin ja monietnisiin väestöryhmiin kuten afroamerikkalaisiin ja Etelä-Aasian väestöihin. Historian valossa voitaisiin potkia valkoiset miehet muutamaksi vuosikymmeneksi jäähylle koko nobeleista, niin paljon tuhoa on valkoisen miehen tiede maailmanhistoriassa kylvänyt.

Kasvisruoka2
Liittynyt29.8.2015
Viestejä4452
10/14 | 

nokkonen kirjoitti:
Nyt osui ja upposi. Nobeleihinkin pitäisi saada pikimmiten naiskiintiöt. 70% naiskiintiö olisi suoraselkäinen irtiotto tiedemaailmassa rehottavasta naisvihasta ja raiskauskulttuurista. Valitettavan usein kuitenkin tyydytään siihen, että tasa-arvo on kohdillaan, kun cis-sukupuoliset heteronaiset saavat jalkansa oven väliin. Kiintiöajattelumallia tulee laajentaa myös intersukupuolisiin ja monietnisiin väestöryhmiin kuten afroamerikkalaisiin ja Etelä-Aasian väestöihin. Historian valossa voitaisiin potkia valkoiset miehet muutamaksi vuosikymmeneksi jäähylle koko nobeleista, niin paljon tuhoa on valkoisen miehen tiede maailmanhistoriassa kylvänyt.

Tähän olisi hyvä laittaa tällainen linkki...

http://geekfeminism.wikia.com/wiki/Straw-feminist

En tiedä auttaako kiintiöt, mutta kiintiöiden idea tietenkin on, että kiintiöissä on varaa. Jos nyt valitaan jokin tutkimuksen kohde ja sieltä sitten joku tiedemies, niin miksi sitten tämä joku tiedemies ei voisi olla tiedenainen?

Näin ollen tarpeeksi pätevä saa ylipäätään Nobelin. Ei mikään objektiivisesti mitattu maailmanmestari näissä tieteissä, vaikka kyllä karsintaa pyritäänkin harrastamaan.

Ruhollah.

SamBody
Liittynyt3.5.2008
Viestejä8450
11/14 | 

Ei millään pahalla, mutta toimittajan harhaista mieltähän tuollaiset vetoomukset osoittavat enemmän kuin mitään muuta. Ja itse en haluaisi itselleni harhaista puolestapuhujaa ;-)

http://www.vapaakielivalinta.fi/
Tunnustan poikkeavuuteni: perustan näkemykseni enemmän omaan ajatteluun kuin auktoriteetteihin.

Vierailija
13/14 | 

    - En ole akateeminen tutkija vaikka olenkin yritysmaailmassa toiminut  ja edelleen  kiinnostunut paitsi  liiketaloustieteesta markkinatalouden pääoma- tuotanto- ja kulutusvirtoja selittävistä teorioista ja malleista.

 Markkinataludellinen  tutkimus eroaa luonnontieteistä esim. fysiikasta siinä, että   on myös kysymys... ihmisen ... epärationaalisesti toimivan yrittäjän ,  kuluttjan  arvoista ja valintapäätöksistä.

Mitä tulee  kysymykseen  naistttkijoiden  vähäisesttä osuudesta Nobel -  palkittujen joukossa,  niin on vaikea käsittää edellä esitettyä väitettä, että pohjoismaiset  Yliopisto- ja korkeakolujen edustajat, professorit  .... tietoisesti... jättäisivät ... ansioituneita naistutkijoita sukupuolensa vuoksi   pois  Nobel komitealle toimittamiltaan nimilistoilta ??

OJP- Osmo Päivinen
14/14 | 

 Kommentista jäi puuttumaan  nimi  OJP  - Osmo Päivinen , koska sitä ktstttiin.

Kuva: <span class="photographer">Masur / Wikimedia Commons</span>
Kuva: Masur / Wikimedia Commons

Viime viikko osoitti, miten nopeasti huippututkija onnistuu pilaamansa maineensa

Ensinnäkin: seksimillä ei pitäisi olla sijaa tiedemaailmassa. Silti naisten asema tutkijoina ja tieteentekijöinä on yhä selvästi heikompi kuin miesten: naiset jättäytyvät useammin pois tiedeuralta, naiset saavat vähemmän tutkimusrahoitusta, heitä huomioidaan harvemmin palkinnoilla ja he kohtaavat myös enemmän häirintää.

Viimeisen kymmenen vuoden aikana, kun olen seurannut tiedemaailmaa läheltä, asenteet ovat kuitenkin muuttuneet selvästi parempaan. Yksi merkeistä on – vaikka vaikuttaakin paradoksaaliselta – yhä useammin syntyvät kohut naisten kaltoinkohtelusta.

Tällä kertaa vuorossa oli Tim Hunt: Nobel-voittaja, molekyylibiologi ja eläkeläinen. Hän tuli valinneeksi kohun aloittamiseksi yhden parhaista mahdollisuuksista: naisien  vähättely kansainvälisessä tiedetoimittajakonferenssissa.

Muun muassa Nobelin palkinnolla palkittu Hunt kertoi yleisölle, että miehet ja tytöt samassa laboratoriossa aiheuttavat ongelmia, sillä he rakastuvat toisiinsa. Lisäksi tytöillä on tapana itkeä jos heitä kritisoidaan, mikä vaikeuttaa tieteen tekemistä. Hunt ehdottikin, että tutkimusryhmien pitäisi koostua vain saman sukupuolen edustajista.

Kyse ei ollut huonosta vitsistä. Hunt totesi puheensa jälkeen paikalla olleille toimittajille, että ihan aidosti ajattelee näin. BBC:lle hän selitti, että yritti olla hauska, mutta ei onnistunut siinä. Hän oli pahoillaan siitä että aiheutti mielipahaa, sillä kaiken takana oli vain halu olla rehellinen.

Eipä siihen muuta tarvittukaan. Sosiaalinen media raivoistui ja tapahtumat etenivät nopeasti: brittiläinen tiedeakatemia Royal Society sanoutui irti Huntin kommenteista lähes saman tien ja myöhemmin ilmoitti, että Hunt ei enää ota osaa Royal Societyn toimikuntiin. University College London ilmoitti, että Hunt oli eronnut kunniavirastaan. Euroopan tutkimusneuvoston presidentti yritti hieman puolustella (pdf), mutta Huntille ei jäänyt vaihtoehtoa, ja hän joutui eroamaan myös tutkimusneuvoston tieteellisestä toimikunnasta. Kuten Hunt itsekin totesi, hänen uransa tieteen hallinnossa oli loppuun luettu.

Onko eroaminen tai erottaminen sitten oikea vaihtoehto? Kuten olen aiemminkin kirjoittanut, mielestäni professoreilla pitää olla laaja sananvapaus. Tieteen tekemiseen kuuluu joskus epämiellyttävien asioiden sanominen ilman, että pitää pelätä työpaikkansa puolesta.

Tim Hunt ei kuitenkaan ollut enää tutkija. Hän on jättänyt aktiivitieteentekemisen ja siirtynyt tiedehallinnon puurtajaksi, kuten eläköityneet tutkijat usein tekevät. Tämä on keskeistä: kun kyseessä tieteentekijä on valta-asemassa, kuten laitoksen johtajana tai toimikunnissa jakamassa tutkimusrahoitusta, mielipiteillä on ihan oikeasti väliä. Johtavassa olevan tutkijan kommenteilla saattaa olla aidosti merkitystä sille kuinka houkuttelevalta tiedeura vaikuttaa. Hunt oli jo epäilyksenalainen, koska hän oli aiemmin todennut, ettei ole varma onko naisilla oikeasti vaikeampaa tiedemaailmassa kuin miehillä.

Jos Huntilla olisi ollut tutkimusvirka, hän tuskin olisi voinut saada potkuja. Häneltä ei myöskään riisuttu Royal Societyn jäsenyyttä tai Nobel-palkintoa. Nämä huomionosoitukset saadaan laadukkaasta tieteestä, ei olemalla hyvä ihminen. Huntin uurastusta molekyylibiologian puolella ei ole kyseenalaistettu ja siltä osin hänen maineensa on tahraton.

Viikko kohun jälkeen pöly alkaa laskeutua. Samalla alkoi odotettavissa oleva puhe siitä kuinka sosiaalinen media tuomitsee liian nopeasti ja kuinka julkinen viha on suorastaan lynkkausta. Se voi olla osittain totta, mutta Twitter on enemmän tasa-arvokeskustelun hyödyksi. Tyhmät kommentit on syytä kyseenalaistaa ja valtaapitävien arvostelun helpottuminen on ihan hyvästä. Twitter-myrsky kertoo siitä, että ihmiset ovat aidosti loukkaantuneita ja järkyttyneitä. Arkipäivän seksismillä on seurauksensa.

Huntin uran loppumisen syynä ei ollut Twitter vaan Tim Hunt itse.

Surullisinta tapauksessa, että Tim Hunt ei tuntunut tajuavan mitä teki väärin. Observer-lehden vaivaannuttavassa marttyyrihaastattelussa hän paheksuu, vaimonsa kanssa, sitä, ettei häntä kuultu ennen kuin hän sai potkut luottamustehtävistään. Tämä on silkkaa fuulaa - Huntin puheita kuultiin jo tarpeeksi, eikä hän missään pyytänyt anteeksi kommenttejaan. Tim Hunt myös syytti tiedeinstituutioiden viestintäosastoja, jotka vain välittävät maineesta. Taaskin hän on hakoteille – kyllä ne olivat muut tutkijat, jotka päättivät, että Huntista pitää päästä eroon.

Koko tapahtumasarjan olisi saanut keskeytettyä heti alkuunsa, jos Hunt olisi vain yksinkertaisesti pyytänyt anteeksi. Kuten tämäkin kohu todistaa, se on monelle ihmiselle liian suuri haaste. Kyllä siinä silti todistettavasti ovat onnistuneet kuitenkin sellaisetkin ihmiset, jotka eivät ole voittaneet Nobelia.

Kommentit (122)

ToriPas
Liittynyt1.3.2013
Viestejä67
1/122 | 

Koko tapahtumasarjan olisi saanut keskeytettyä heti alkuunsa, jos Hunt olisi vain yksinkertaisesti pyytänyt anteeksi. Kuten tämäkin kohu todistaa, se on monelle ihmiselle liian suuri haaste.

Miksi hänen olisi pitänyt pyytää anteeksi? Vaikka Huntin mielipide asioista nyt on mitä on, niin silti, miksi omia mielipiteitään pitäisi ruveta anteeksi pyytelemään?

hcesar
Liittynyt16.3.2005
Viestejä13039
2/122 | 

Blogikirjoituksesta: "Twitter-myrsky kertoo siitä, että ihmiset ovat aidosti loukkaantuneita ja järkyttyneitä. Arkipäivän seksismillä on seurauksensa."

Kuinkahan iso osa kohusta on aidosti loukkaantunut ja järkyttynyt? Minäkin pidän seksistisiä kommentteja typerinä, mutten ole koskaaan kokenut niistä loukkaantuvani tai järkyttyväni. Aika yleistä toimintaa, johon on ehtinyt moneen kertaan tottua, vaikka se typerää onkin. Tietysti tällaisten kommenttien loukkaavuus kohdistuu yleensä naisiin, mutta loukkaantuuko kovin moni nainen niistäkään? Enemmän kommenttien esittäjä teke itsestään hölmön kuin saisi uskomaan kommenttien olevan vakavissaan otettavia.

CE-hyväksytty
Liittynyt30.4.2005
Viestejä29006
3/122 | 
ToriPas

Miksi hänen olisi pitänyt pyytää anteeksi? Vaikka Huntin mielipide asioista nyt on mitä on, niin silti, miksi omia mielipiteitään pitäisi ruveta anteeksi pyytelemään?

Vaikkapa siksi että siten olisi saanut kenties vältettyä isoimmat harmit. 

 

ToriPas
Liittynyt1.3.2013
Viestejä67
4/122 | 
CE-hyväksytty
ToriPas

Miksi hänen olisi pitänyt pyytää anteeksi? Vaikka Huntin mielipide asioista nyt on mitä on, niin silti, miksi omia mielipiteitään pitäisi ruveta anteeksi pyytelemään?

Vaikkapa siksi että siten olisi saanut kenties vältettyä isoimmat harmit. 

 

Näin varmasti. Mutta tuskin kukaan moisen aivopierun jälkeen olisi ottanut kovinkaan tosissaan anteeksipyyntöä. Semminkin kun tällaisten "kohujen" jälkeen tavataan penkoa ko. henkilön koko menneisyys ja möläytykset, joten parempi että herra pysyi valitsemallaan tiellä ja nyt kärsii seuraukset.

Käyttäjä628_0
Liittynyt12.7.2010
Viestejä13878
5/122 | 

Ihme meininkiä. Miehekkäistä mielipiteistä kuohitaan aina. Siis mielipidehän tuo oli.
Mielestäni ei mitään anteeksi pyydeltävää myöskään. Itsekkin olen sitä mieltä, että naisia ei tarvita esim. armeijassa. Jos ne sinne välttämättä kuitenkin haluavat niin koulutus naisryhmissä joissa on pelkästään naisia. Turha sinne on tulla perseillä miehiä piinaamaan.

On myös käytännön kertomuksia kuunneltu naissotilaista afkanissa US:marinen suusta ja ne myös vahvistaa käsityksiäni.

Saattaa hyvinkin olla Huntilla tietoa ja kokemusta, mutta jota nyt vain ei saa julkisesti huudella, koska tiettyjen asioideen ääneen sanominen nyt vaan ON kiellettyä.

 

_____________

Muun muassa Nobelin palkinnolla palkittu Hunt kertoi yleisölle, että miehet ja tytöt samassa laboratoriossa aiheuttavat ongelmia, sillä he rakastuvat toisiinsa. Lisäksi tytöillä on tapana itkeä jos heitä kritisoidaan, mikä vaikeuttaa tieteen tekemistä. Hunt ehdottikin, että tutkimusryhmien pitäisi koostua vain saman sukupuolen edustajista.

_____________

Tuomas Aivelo
Liittynyt3.1.2014
Viestejä219
6/122 | 
asdf

Kuinkahan iso osa kohusta on aidosti loukkaantunut ja järkyttynyt? Minäkin pidän seksistisiä kommentteja typerinä, mutten ole koskaaan kokenut niistä loukkaantuvani tai järkyttyväni. Aika yleistä toimintaa, johon on ehtinyt moneen kertaan tottua, vaikka se typerää onkin. Tietysti tällaisten kommenttien loukkaavuus kohdistuu yleensä naisiin, mutta loukkaantuuko kovin moni nainen niistäkään? Enemmän kommenttien esittäjä teke itsestään hölmön kuin saisi uskomaan kommenttien olevan vakavissaan otettavia.

Hyvä kysymys. Minunkin tunneskaalani suhteen tässä ollaan enemmän päivittely- kuin järkyttymismielialoissa. Mutta minäkään en ole nainen, eikä minulla ole syytä lähteä omien fiilisten perusteella kyseenalaistamaan miten tutkijanaiset tämän ottavat. Esimerkiksi Dorothy Bishop käytti omista tuntemuksistaan sanaa 'incandescent', joka lienee brittille vahva ilmaisu. Suomeksi kääntynee jotenkin että 'kiehuu raivosta'. Varmasti vanhoihin käpyihin ovat monet jo tottuneet - niin surullista kuin sekin on - mutta tällä kertaa kyse oli kokeneesta tutkijasta, jolla oli merkittävää valtaa.

 

SamikoKu

Ihme meininkiä. Miehekkäistä mielipiteistä kuohitaan aina. Siis mielipidehän tuo oli.
Mielestäni ei mitään anteeksi pyydeltävää myöskään. Itsekkin olen sitä mieltä, että naisia ei tarvita esim. armeijassa. Jos ne sinne välttämättä kuitenkin haluavat niin koulutus naisryhmissä joissa on pelkästään naisia. Turha sinne on tulla perseillä miehiä piinaamaan.

Tytöttelyssä ei ole mitään miehekästä. Miestutkijoiden laboratorioiden oven sulkeminen naisilta ei ole miehekästä. Ammattimaista käytöstä tässä vain tutkijoilta kaivataan. Siihen pystyy hieman feminiinisemmätkin ihmiset, joten ei liene alfauroksillekaan mikään mahdottomuus.

Tiedemaailmassa tuntuu, että miehet ovat useammin se toista sukupuolta piinaava osapuoli.

Nicolas
7/122 | 

Hyvä blogikirjoitus, oli pakko vielä kommentoida näin puoli vuotta myöhemmin.
Erikoisat tässä sosiaalisen median loukkaantumisen ilossa on se, miten Linus Torvalds on onnistunut hyvin pitkälti välttämään suurempia noidanmetsästyksiä. Linux-kernelin kehityspostilistalla Linus on tunnettu brutaalista asenteestaan eikä hän voisi tippaakaan välittää muiden loukkaantumisista. Lähteiden mukaan mukaan teollisuuden feministit jopa yrittävät ansoittaa häntä seksuaalirikoksiin, jonka takia hän ei pysty ikinä liikkumaan yksin konferenssien aikaan. Aiemmin Linusista olikin jo kohua siitä, kun naispuolinen kehittäjä sanoi poistuvansa kehityspiiristä, jollei Linus lopeta postituslistalla haukkumista. Tästä Linus lähinnä suivaantui enemmän eikä häntä sen perusteella enempää voinut kiinnostaa henkilön tunteet. Toistaiseksi hän on siis väittänyt pahempia kohuja, mutta saapa nähdä mitä ulostemyrskyä hänen kohdallaan on vielä tiedossa, jos ei tosiaan ole aikomustakaan muuttaa tapojaan.

http://www.breitbart.com/tech/2015/11/04/feminists-are-trying-to-frame-l...
http://sarah.thesharps.us/2015/10/05/closing-a-door/

Käyttäjä628_0
Liittynyt12.7.2010
Viestejä13878
8/122 | 
Tuomas Aivelo

 

SamikoKu

Ihme meininkiä. Miehekkäistä mielipiteistä kuohitaan aina. Siis mielipidehän tuo oli.
Mielestäni ei mitään anteeksi pyydeltävää myöskään. Itsekkin olen sitä mieltä, että naisia ei tarvita esim. armeijassa. Jos ne sinne välttämättä kuitenkin haluavat niin koulutus naisryhmissä joissa on pelkästään naisia. Turha sinne on tulla perseillä miehiä piinaamaan.

Tytöttelyssä ei ole mitään miehekästä. Miestutkijoiden laboratorioiden oven sulkeminen naisilta ei ole miehekästä. Ammattimaista käytöstä tässä vain tutkijoilta kaivataan. Siihen pystyy hieman feminiinisemmätkin ihmiset, joten ei liene alfauroksillekaan mikään mahdottomuus.

Tiedemaailmassa tuntuu, että miehet ovat useammin se toista sukupuolta piinaava osapuoli.

Siis kyllähän tuossa aseenteelisuus selkeesti alta paistaa. Sitä ei voi kieltää. Siinä on kuitenkin mainittu kaksi asiaa joita kannattais hiukka arvioida. Se että tutkimusryhmän sisällä muodustuu pareja ja se, että naiset on hänen mielestään herkempiä kritiikille ja reagoivat tavalla joka nyt vaan on vedättämistä.

Parin muodostuksessa ei lienee sinänsä mitään pahaa, mutta jos se vaikuttaa päätöksiin henkilövalinnoissa, tehtävissä jne. niin silloin menee metsään.

BCK
Liittynyt9.7.2010
Viestejä6960
9/122 | 

Ja mikähän siitä muka tekee automaagisesti "vedättämistä", SamikoKu, jos joku alkaa itkemään sen seurauksena, että joku äijä valta-asemastaan käsin kritisoi, ties miten asiattomasti? Mehän emme tiedä miten ilkeä tuo Hunt on naisia kohtaan, mutta kyllä tuollainen aikuisten naisten tytöttely jo kertoo jonkinasteisesta asennevammasta. Onko kaikki itkeminen vedättämistä mielestäsi, vai miten tuo logiikkasi oikein klenaa ja klinkkaa?

Vatkain
Liittynyt4.3.2008
Viestejä27432
10/122 | 

Itseä näissä seksistisissä kommenteissa ottaa päähän eniten se, että siinä on aina ajatus se, että "hehheh, pillunkantoteline yrittää". Nainen ei voi olla vakavasti otettava oikein millään alalla, vain siksi että on nainen. Ennen kaikkea naisen suurin synti on se, että hän ei ole mies: hän ei välttämättä reagoi samalla tavalla kuin mies, hän ei käyttäydy kuin mies, häntä ei kiinnosta samat asiat kuin miestä ja kaiken päälle hän vielä kehtaa poiketa anatomiselta rakenteeltaan miehestä.

Sekstisiä kommentteja laukovat miehet ovat niitä, joita eniten käy sääliksi. Kommenteillaan he osoittavat kuuluvansa sellaisten miesten joukkoon, joilla ei ole itsehillintää ja kykyä kontrolloida omaa kehoaan: "Sulla on tissit, minä en voi olla katsomatta niitä, eli se on sinun vikasi, että minä en voi keskittyä." Todella loogista.

Onneksi omaan lähipiiriini ei kuulu tuollaisia miehiä vaan kilttejä, kaikki ihmiset huomioon ottavia miehiä, jotka ymmärtävät, että vaikka nainen onkin erilainen monessa asiassa niin silti hänen saavutuksensa tai kyvykkyytensä ei korreloi millään tavalla hänen anatomisen rakenteensa kanssa.

Hämmentää.

käyttäjä-3779
Liittynyt12.5.2014
Viestejä1785
11/122 | 

http://www.tiede.fi/keskustelu/13269/ketju/miten_aivot_voivat_synnyttaa_tietoisuuden/sivu/637

Edvard ja May-Britt Moser saivat äskettäin nobelin aivotutkimuksistaan, joita he tekivät yhdessä. Kiintymys ja avioliitto eivät estäneet myöskään Marie ja Pierre Curieta tekemästä tehokasta tutkimustyötä.

Veikkaan, että sovinististen taipumusten takana on lapsuudessa saatu esimerkki tai/ja aivojen erilaisesta toiminnasta johtuva luontainen eri tavoin ajattelu

http://www.sciencedaily.com/releases/2013/02/130206131048.htm

Ihannetapauksessa miehet ja naiset vastavuoroisesti innostavat toisiaan uppoutumaan tieteeseen ja ylipäänsä tekemään sekä tiedettä että kaikkea muutakin taitavammin ja tehokkaammin

Vatkain
Liittynyt4.3.2008
Viestejä27432
12/122 | 
SamikoKu

On myös käytännön kertomuksia kuunneltu naissotilaista afkanissa US:marinen suusta ja ne myös vahvistaa käsityksiäni.

Rintamalotat ja sotiemme naisveteraanit arvostavat tätä.

Hämmentää.

Käyttäjä3024_0
Liittynyt30.3.2014
Viestejä2959
13/122 | 

On tuossa kuitenkin se että kaikenmaailman draamakuningattaria valitettavasti löytyy ja jotkin heistä naisia.

Ja onhan se mahdollista että kaikenlaista vähemmän mukavaa seuraa jos niinku työpaikalla pariutuu, esmes jos parisuhteen toinen osapuoli keksiikin että "emmä haluukaan leikkii sun kaa enää".

Toisaalta jos ihmiset viitsivät toimia ammattimaisesti niin tuommoisia ongelmia ei synny.

Noniin, katsotaanpa meneekö tämmöinen viesti sensuurista läpi. Ei tämmöisiä saisi sanoa.

Juurikääpä
Liittynyt22.9.2013
Viestejä2
14/122 | 

Onnistuu pilaamaan maineensa kertomalla... vitsin?

Aika monta käsityskyvyn ylittävää tapausta ihmisuhrien polttamiseksi poliittisen korrektiuden suureksi kunniaksi olen jo ehtinyt nähdä, mutta nyt taidettiin kirjata kaikkien aikojen pohjat. Onnea vaan anglosaksinen maailma, hyvin näyttää siellä päin menevän.

Tim Hunt siis luennoi korealaisten naistutkijoiden lounaalla. Youtuben perusteella hänen tyyliinsä on hauska ja sympaattinen, enkä usko että yhdellekään älylliselle olennolle on ollut ongelma ymmärtää Huntin tyyliä. Vaikuttaa äärimmäisen mukavalta ja kiltiltä ihmiseltä, ja samaahan kaikki hänet tuntevat ovat sanoneet.

Mutta valitettavasti joukkoon mahtui yksi nainen, joka ei ollut paikalla tutkijan ominaisuudessa ja joka melko varmasti tippui kärryiltä sillä sekunnilla kun tapahtumassa käsiteltiin mitään tieteen tapaistakaan. Vitsikään ei sitten uponnut, ja siitä syntyi vihainen Twitter-viesti vailla humanismin häivääkään.

Ja niin meillä oli konflikti tieteellisen ja inhimillisen suuruuden sekä pahantahtoisen henkisen mitättömyyden välillä. Kisa päättyi 0-100 vierasvoittoon, koska kotijoukkue ei tajunnut pelin olevan edes käynnissä. Ja miksi olisikaan, koska eihän kukaan voi tuota sirkusta odottaa, kaikkein vähiten jalo ja vilpitön, syöpätutkimukseen elämänsä omistanut tiedemies. Juuri niitä reppanoita, joita koulussakin lyödään turpaan, koska he ovat puolustuskyvyttömiä ja loppuun asti hämmentyneitä konfliktin syistä.

Luin tuossa muutaman tunnin tästä tapauksesta ja siitä jäi jäljelle lähinnä paha olo. Äänekkäimpiä räyhääjiä kutsun muitta mutkitta pohjasakaksi, koska Tim Hunt ei tehnyt mitään ansaitakseen tuota, mutta yritän kuitenkin olla purkamatta mielipahaani Tuomas Aivelon melko merkillistä sepustusta kohtaan. Hämmästelen vain. Mielestäni tuossa on jotakuinkin kaikki mahdollinen pielessä.

Käyttäjä628_0
Liittynyt12.7.2010
Viestejä13878
16/122 | 
Vatkain
SamikoKu

On myös käytännön kertomuksia kuunneltu naissotilaista afkanissa US:marinen suusta ja ne myös vahvistaa käsityksiäni.

Rintamalotat ja sotiemme naisveteraanit arvostavat tätä.

Ei ole mitään tekemistä tämän kanssa. 

Jos naiset haluaa armeijaan niin sitten naisten tehtäviin, EI miesten tehtäviin.
Koulutus naisjoukoissa, EI muutamana harvana neitokaisena miesten kanssa.

Lotilla oli selkeät naisten tehtävät.

Tannu Hanskanen
Liittynyt3.6.2015
Viestejä2134
17/122 | 

Lainaus:
Muun muassa Nobelin palkinnolla palkittu Hunt kertoi yleisölle, että miehet ja tytöt samassa laboratoriossa aiheuttavat ongelmia, sillä he rakastuvat toisiinsa. Lisäksi tytöillä on tapana itkeä jos heitä kritisoidaan, mikä vaikeuttaa tieteen tekemistä. Hunt ehdottikin, että tutkimusryhmien pitäisi koostua vain saman sukupuolen edustajista.

 

Tästä tulikin mieleeni, että kuinkakohan paljon ilmastotutkimuksessa onkaan miehiä suhteessa naisiin? Näin äkkiseltään tulee mieleen, että pelkästään miehinen tutkijaryhmä on paljon alttiimpi sotkeutumaan kirsikanpoimintaan, etukäteen päätettyjen tulosten tutkimusasetelman järjestelyyn, salailuun ja jopa ihan tulosten vääristelyynkin.

Vatkain
Liittynyt4.3.2008
Viestejä27432
18/122 | 
SamikoKu
Vatkain
SamikoKu

On myös käytännön kertomuksia kuunneltu naissotilaista afkanissa US:marinen suusta ja ne myös vahvistaa käsityksiäni.

Rintamalotat ja sotiemme naisveteraanit arvostavat tätä.

Ei ole mitään tekemistä tämän kanssa. 

Jos naiset haluaa armeijaan niin sitten naisten tehtäviin, EI miesten tehtäviin.
Koulutus naisjoukoissa, EI muutamana harvana neitokaisena miesten kanssa.

Lotilla oli selkeät naisten tehtävät.

Ja nykyarmeijassa useat rintamalottien tehtävistä on suunnniteltu hoidettavaksi sotilasvoimin. Tällaisia ovat useat ilmavalvonta-, viestintä-, logistiikka- ja tväl-tehtävät. Miten tämä on mahdollista kun ne tehtävät ennen kuuluivat lotille ja ovat ns. naisten tehtäviä?

Rintamalotat työskentelivät yhdessä miesten kanssa osin samoissa tehtävissä. Majoitus pyrittiin järjestämään erilleen, mutta aina sekään ei ollut mahdollista. Vai kuvitteleeko täällä oikeasti joku, että rintamalla oli jokin miehistä erillinen linja taio sektori, johon oli kokoontuneet kaikki niaset ja muut rintaman osat oli miehitetty miehillä? 

Ei, kyllä ne siellä ihan iloisesti sekaisin oli, miehet ja naiset. Logiikka on nyt taas häveissä.

 

Hämmentää.

kasvisruoka
Liittynyt8.5.2015
Viestejä453
19/122 | 

Jos sen suurimman eron ja stereotypian omasta mielestäni naisten ja miesten välillä tämän suhteen voisi pukea sanoiksi, niin se, että miten suoraan konfliktiin on valmis.

Jotenkin nainen näyttäisi yrittävän esittää asian siten, että se ei liikaa ärsytä tai suoraan haasta muita. Sellainen taas voi leimaantua miesten maailmassa välillä kritiikittömyydeksi.

Kyse on hyvin paljon siis siitäkin, että miten asian esittää. Kaipa naisetkin sitten, kun oikein ärsyttää tulee, mutta ei tule kuin vaikkapa foorumin JussiPussi jatkuvasti haastaen jokaikistä, mistä vain kykenee haastamaan.

**Tämän lisäksi ennustan, että muutenkin naiset on näillä foorumilla vähemmistössä, missä kukkiojen sulat vaan pöllyävät, kun taistelu alkaa...

***Ja erotaanhan me kukoista, sillä meillä on jatkuva vetoomus käynnissä moraalisiin sääntöihin tässä tappelussa, ole rehellinen, myönnä mitä sanoit!

Tiedätte kyllä kuka.

Käyttäjä628_0
Liittynyt12.7.2010
Viestejä13878
20/122 | 
Vatkain
SamikoKu
Vatkain
SamikoKu

On myös käytännön kertomuksia kuunneltu naissotilaista afkanissa US:marinen suusta ja ne myös vahvistaa käsityksiäni.

Rintamalotat ja sotiemme naisveteraanit arvostavat tätä.

Ei ole mitään tekemistä tämän kanssa. 

Jos naiset haluaa armeijaan niin sitten naisten tehtäviin, EI miesten tehtäviin.
Koulutus naisjoukoissa, EI muutamana harvana neitokaisena miesten kanssa.

Lotilla oli selkeät naisten tehtävät.

Ja nykyarmeijassa useat rintamalottien tehtävistä on suunnniteltu hoidettavaksi sotilasvoimin. Tällaisia ovat useat ilmavalvonta-, viestintä-, logistiikka- ja tväl-tehtävät. Miten tämä on mahdollista kun ne tehtävät ennen kuuluivat lotille ja ovat ns. naisten tehtäviä?

Rintamalotat työskentelivät yhdessä miesten kanssa osin samoissa tehtävissä. Majoitus pyrittiin järjestämään erilleen, mutta aina sekään ei ollut mahdollista. Vai kuvitteleeko täällä oikeasti joku, että rintamalla oli jokin miehistä erillinen linja taio sektori, johon oli kokoontuneet kaikki niaset ja muut rintaman osat oli miehitetty miehillä? 

Ei, kyllä ne siellä ihan iloisesti sekaisin oli, miehet ja naiset. Logiikka on nyt taas häveissä.

 

 

Ymmärrän kyllä närkstelysi, koska olet armeijan käynyt nainen. Itse perustan käsitykseni sotilaan kertomuksiin. Mielestäni armeija haaskaa aikaa kaikkien kanssa jotka sinne ei ole soveliata. Niin rapakuntoinen mies kuin rapakuntoinen nainenkin. Yhteiskunnan ei kannattaisi haaskata varojaan kelvottomiin yksilöihin sukupuolesta riippumatta sotilaskoulutuksessa.

 

Minun mielestäni "väkisin" inttiin tunkevat naiset kaipaavat keskipisteenä oloa ja naisellisen vihätysvoimansa toteamista tai jatkuvaa todistusta siitä. Mikäs sen parempi paikka kuin intti, koska mies materiaalia on paljon ympärillä. Itse en haluaisi olla tosipaikan tullen riippuvainen moisista yksilöistä. Sinä varmasti olet täysin toista mieltä, mutta minäkään en mielipidettäni muuta vaikka porukka päällän seisoisi.

Naiset intissä eri kolutusryhmissä ja heille sopivissa tehtävissä. Veikkaan että naisten tunku putoaisi jo tuolla puoleen jos koulutus järjestettäisiin miehistä erillään pelkästään naisten kanssa.

 

Edelleenkin. Tämä on puhtaasiti henkilökohtainen mielipiteeni.

 

Jos asioita tehdään olosuhteiden pakosta tosipaikan tullen niin silloin moni muukin asia on toisin.

Paul M
Liittynyt16.3.2005
Viestejä8643
21/122 | 

Ihmisten kunnioitus on asia, jota ei pidä väheksyä millään tasolla. Merkilliset lausunnot ovat samaa sontaa kuin rotuopit muinoin.

Hiirimeluexpertti. Majoneesitehtailija. Luonnontieteet: Maailman suurin uskonto. Avatar on halkaistu tykin kuula

kasvisruoka
Liittynyt8.5.2015
Viestejä453
22/122 | 
SamikoKu
Vatkain
SamikoKu
Vatkain
SamikoKu

On myös käytännön kertomuksia kuunneltu naissotilaista afkanissa US:marinen suusta ja ne myös vahvistaa käsityksiäni.

Rintamalotat ja sotiemme naisveteraanit arvostavat tätä.

Ei ole mitään tekemistä tämän kanssa. 

Jos naiset haluaa armeijaan niin sitten naisten tehtäviin, EI miesten tehtäviin.
Koulutus naisjoukoissa, EI muutamana harvana neitokaisena miesten kanssa.

Lotilla oli selkeät naisten tehtävät.

Ja nykyarmeijassa useat rintamalottien tehtävistä on suunnniteltu hoidettavaksi sotilasvoimin. Tällaisia ovat useat ilmavalvonta-, viestintä-, logistiikka- ja tväl-tehtävät. Miten tämä on mahdollista kun ne tehtävät ennen kuuluivat lotille ja ovat ns. naisten tehtäviä?

Rintamalotat työskentelivät yhdessä miesten kanssa osin samoissa tehtävissä. Majoitus pyrittiin järjestämään erilleen, mutta aina sekään ei ollut mahdollista. Vai kuvitteleeko täällä oikeasti joku, että rintamalla oli jokin miehistä erillinen linja taio sektori, johon oli kokoontuneet kaikki niaset ja muut rintaman osat oli miehitetty miehillä? 

Ei, kyllä ne siellä ihan iloisesti sekaisin oli, miehet ja naiset. Logiikka on nyt taas häveissä.

 

 

Ymmärrän kyllä närkstelysi, koska olet armeijan käynyt nainen. Itse perustan käsitykseni sotilaan kertomuksiin. Mielestäni armeija haaskaa aikaa kaikkien kanssa jotka sinne ei ole soveliata. Niin rapakuntoinen mies kuin rapakuntoinen nainenkin. Yhteiskunnan ei kannattaisi haaskata varojaan kelvottomiin yksilöihin sukupuolesta riippumatta sotilaskoulutuksessa.

 

Minun mielestäni "väkisin" inttiin tunkevat naiset kaipaavat keskipisteenä oloa ja naisellisen vihätysvoimansa toteamista tai jatkuvaa todistusta siitä. Mikäs sen parempi paikka kuin intti, koska mies materiaalia on paljon ympärillä. Itse en haluaisi olla tosipaikan tullen riippuvainen moisista yksilöistä. Sinä varmasti olet täysin toista mieltä, mutta minäkään en mielipidettäni muuta vaikka porukka päällän seisoisi.

Naiset intissä eri kolutusryhmissä ja heille sopivissa tehtävissä. Veikkaan että naisten tunku putoaisi jo tuolla puoleen jos koulutus järjestettäisiin miehistä erillään pelkästään naisten kanssa.

 

Edelleenkin. Tämä on puhtaasiti henkilökohtainen mielipiteeni.

 

Jos asioita tehdään olosuhteiden pakosta tosipaikan tullen niin silloin moni muukin asia on toisin.

 

Naisilla on varmasti miehiä parempi kyky erotella motiivit yhdestä suuresta grand motivaatiosta. Eli vaikka jonkinlainen mieshuomiokin voi vetää, niin se tuskin koskaan on ainoa motiivi armeijaan. Eikä sen tietenkään tarvitse olla motiivi kaikille ollenkaan.

Tiedätte kyllä kuka.

Käyttäjä628_0
Liittynyt12.7.2010
Viestejä13878
23/122 | 
kasvisruoka

Naisilla on varmasti miehiä parempi kyky erotella motiivit yhdestä suuresta grand motivaatiosta. Eli vaikka jonkinlainen mieshuomiokin voi vetää, niin se tuskin koskaan on ainoa motiivi armeijaan. Eikä sen tietenkään tarvitse olla motiivi kaikille ollenkaan.

Varmasti.
Itse kuitenkin pysyn kannassani kunnes jotain omakohtaista kokemusta tulee esiin joka todistaisi tämänhetkisen käsitykseni vääräksi ja olen silloin valmis muuttamaan kantaani. Nuo mainitsemani käyttäytymisnormit on mielestäni näkyvissä. 

kasvisruoka
Liittynyt8.5.2015
Viestejä453
24/122 | 
SamikoKu
kasvisruoka

Naisilla on varmasti miehiä parempi kyky erotella motiivit yhdestä suuresta grand motivaatiosta. Eli vaikka jonkinlainen mieshuomiokin voi vetää, niin se tuskin koskaan on ainoa motiivi armeijaan. Eikä sen tietenkään tarvitse olla motiivi kaikille ollenkaan.

Varmasti.
Itse kuitenkin pysyn kannassani kunnes jotain omakohtaista kokemusta tulee esiin joka todistaisi tämänhetkisen käsitykseni vääräksi ja olen silloin valmis muuttamaan kantaani. Nuo mainitsemani käyttäytymisnormit on mielestäni näkyvissä. 

 

Joo, uskoa voi mihin tahansa, se sallittakoot. Mutta ideaali olisi olla jonkinlainen agnostikko asian suhteen niin kauan kunnes tulee jonkinlaista parempaa dataa ja tutkimusta asiasta. Ihminen kuitenkin on erehtyväinen ja tämän tiedostaminen on hyvä lähtöoletus.

Tiedätte kyllä kuka.

Käyttäjä628_0
Liittynyt12.7.2010
Viestejä13878
25/122 | 
kasvisruoka
SamikoKu
kasvisruoka

Naisilla on varmasti miehiä parempi kyky erotella motiivit yhdestä suuresta grand motivaatiosta. Eli vaikka jonkinlainen mieshuomiokin voi vetää, niin se tuskin koskaan on ainoa motiivi armeijaan. Eikä sen tietenkään tarvitse olla motiivi kaikille ollenkaan.

Varmasti.
Itse kuitenkin pysyn kannassani kunnes jotain omakohtaista kokemusta tulee esiin joka todistaisi tämänhetkisen käsitykseni vääräksi ja olen silloin valmis muuttamaan kantaani. Nuo mainitsemani käyttäytymisnormit on mielestäni näkyvissä. 

Joo, uskoa voi mihin tahansa, se sallittakoot. Mutta ideaali olisi olla jonkinlainen agnostikko asian suhteen niin kauan kunnes tulee jonkinlaista parempaa dataa ja tutkimusta asiasta. Ihminen kuitenkin on erehtyväinen ja tämän tiedostaminen on hyvä lähtöoletus.

Näytöt joita on minulle näkyvissä ja myöskin tuon ammattisotilaan kertomukset on kuitenkin niitä kouriintuntuvia asioita joita pystyy jäsentelemään. "Auki" asioita tietenkin voi pitää ja jos joskus kohtaan intin käyneen naisen joka ei tue olemukseltaan, tavoiltaan taikka käyttäytymiseltään nykyistä kantaani niin olen valmis korjaamaan käsitystäni.

Ja voinhan minä olla vaäärässäkin.

Tietysti supliikkimies pitäis suunsa kiinni tai puhuis, vaikka niinkuin sinä, ottamatta kovin vahvaa kantaa ja ärsyttämättä ihmisiä.

Käyttäjä643_0
Liittynyt31.8.2010
Viestejä433
26/122 | 
SamikoKu

Jos ne sinne välttämättä kuitenkin haluavat niin koulutus naisryhmissä joissa on pelkästään naisia. Turha sinne on tulla perseillä miehiä piinaamaan.

 

On sulla vaikeaa. Kjäh kjäh!

z
Liittynyt8.9.2011
Viestejä2918
28/122 | 

No, tämä tapaus vain vahvistaa kehitystä siihen suuntaan, ettei kukaan halua enää sanoa yhtään mitään - ainakaan julkisesti ja omalla nimellä. Jos on jossain pakko esiintyä, niin sitten sanomiset on hiottu täysin innottoman ympäripyöreäksi hajuttomaksi ja mauttomaksi muminaksi laki- ja tietotusosastojen myllynkivien välissä.

Onko tämä sitten sellaista kehitystä jota halutaan?

zz

CE-hyväksytty
Liittynyt30.4.2005
Viestejä29006
29/122 | 

Mitenkähän sitten pitäisi toimia. Pitäisikö jonkin projektiin valita tekijät sen mukaan mitä sukupuolta he ovat, vai pitäisikö projekti alunperin suunnitella sen ehdoilla, mitä sukupuolta kukakin tekijä edustaa? Näistä kahdesta varmaan jompi kumpi on sopivin, vai keksiikö joku jonkin paremman keinon edetä?

 

MrKAT
Liittynyt16.3.2005
Viestejä2343
30/122 | 

Mustia Nobel-lampaita Nobelistien joukosta

-Brian Josephson, "Josephson liitos ja efekti" ym. Nobel 1973, uskoo paranormaaleihin juttuihin, idän mystiikkaan, telepatiaan, uskoo myös siihen surullisen kuuluisaan Fleischmann+Ponsin kylmäfuusioon (joka nyt ainakin todettu hömpäksi).

-Ivar Giaever, kieltää ilmastonmuutoksen pseudotieteellisenä uskontona.

-William Schokley, transistorin keksijöitä, Nobel 1956, uskoi eugeniikkaan, alle sata IQ:n ihmisten olisi hyvä mennä steriloitavaksi jne. 

-Linus Pauling, joka uskoi C-vitamiinin mega-annoksien parantavan syövän ja flunssan 

-James Watson, DNA:n keksijä, morkannut lihavia, mustia, kohujen kanssa, mm. väittänyt afrikkalaisia tyhmiksi älyltään [2]

-Louis Ignarro, uskoo arginiini-lisäravinteen estävän/parantavan sydäntaudin ja on Herbalife-yrttituotteiden mannekiini.

-Nicolaas Tinbergen, luuli "jääkaappi"-äitien aiheuttavan autismia (näin jo Nobel-puheessaan munasi!) 

-Kary Mullis, AIDS-denialisti, ilmastonmuutoskieltäjä, uskoo astrologiaan.

-Luc Montagnier, tukee homeopatiaa, (esiintyy HIV-denialistien videolla), ja haluaa tehdä kivuliaan karmeita kokeita vauvoilla, (antibioottikuurit+seuraavat ripulit)

-V.S. Naipaul, kirjallisuuden Nobelisti, on antanut tukensa muslimeja morkkaaville hindunationalisteille (ja -puolueille) ja kuvannut Babri-moskeijan tuhoamista sanoin "creative passion" (=luova kärsimysnäytelmä tai luova intohimon hetki ?). 

Menneiltä ajoilta:

-Albert Einstein, kulki 1930-l. kommunistien riennoissa ja ylisti kirjeessään
Max Bornille Stalinia kunnon mieheksi. Einstein ei sulattanut kvanttimekaniikkaa (eikä indeterministisyyttä). (Aspectin koe 1982 tyrmäsi Einsteinin uskomuksen). Hylkäsi autistisen lapsensa, jonka vuoksi Seppo Hyrkäs kuvasi Suomen tv-pääuutisissa Einsteinia sanalla "paskiainen".

-Johannes Stark, natsi, kuvasi Einsteinin fysiikkaa "juutalaisfysiikaksi".

-Philipp Lenard, natsi myös, perusti Starkin kanssa Aryan Physics-liikkeen. Kuvasi Einsteinin ei-juutalaisia tukijoita "valkoisiksi juutalaisiksi".

-Julius Wagner-Jauregg, natsipuolueen jäseneksi 1939, oli mielisairaiden ja kriminaalien geenien kantajien steriloinnin puolestapuhuja.

-Knut Hamsun, tuki Norjan natsimiehitystä ja lähetti kirjallisuuden Nobel-palkintonsa lahjana natsien propagandaministeri Göbbelsille ja tapasi Hitlerin. 

(Ja Rauhannobelistit on sitten vielä ihan oma lukunsa.. ;)

Lähteitä:

[1] http://keskustelu.skepsis.fi/Message/Message/362892
[2] https://en.wikipedia.org/?title=James_Watson ja https://fi.wikipedia.org/wiki/James_D._Watson

 

Homeopatia-skandaali A-talkissa: https://www.youtube.com/watch?v=qXLTz5LhHMU

Japetus
Liittynyt20.6.2009
Viestejä12478
31/122 | 

Jaha, näitä taas. Onneksi ei sentään yhtä vajaata menoa kuin viime kerralla. Huntin kommentit olivat auttamattoman typeriä ja niitä seurannut verbaalinen läksytys ihan paikallaan, mutta nämä kaikki erottamiset ovat aivan liikaa. Kun mikään ei viittaa siihen, että Hunt olisi koskaan toiminut työssään seksistisesti - vaan kollegojen mukaan ennemminkin juuri päinvastoin - on enemmän kuin kohtuutonta vetää hänen nimensä lokaan parin harkitsemattoman möläytyksen vuoksi. Tällainen noitavainokultuuri sattuu lopulta tieteeseen paljon pahemmin kuin satunnaiset kömpelöt vitsit. 

Olli S. paljastaa salaisuutensa: "Mä puhun tahallani ristiin, että Japetus saisi oikeita aiheita syyttää mua."
Sääpeikolla leikkaa: "No ihmisen vaikutus ei ole alle 50% ja ei ole alle 50%... eiköhän se olisi silloin 50-50 suurimman osan mukaan papereista... näin nopeasti pääteltynä"
Keijona ymmärtää naisia: "Onkohan sellaista munasolua edes olemassa ? Onko joku nähnyt sellaisen?"

Yoken Suru
Liittynyt10.4.2015
Viestejä426
32/122 | 

Nobel-palkinnon saanti ei ehkä tarkoita, että ei voisi olla jossain asioissa tyhmä.

Tosin sekään, että on tyhmä joissain asioissa ei takaa Nobelin palkintoa.

Toisin sanoen, yhdentekevää, herttaisen yhdentekevää.

syytinki
Liittynyt18.8.2008
Viestejä10352
33/122 | 

Taidan olla paha sovinisti kun on taipumus tytötelle. Paha puoli on, että käytän sitä ihan ilman ilkeyttä kun näen vanhat akatkin tyttöinä, mitä he myös ovat siellä kokemuksen alla.

Sekin paha vielä, että olen senverran kova jannu, että yhtään ei ole pelottanut työskennellä naisten kanssa eikä olla naisten komennossa. Päinvastoin, naiset ovat olleet yleensä ja keskimäärin pätevämpiä työtovereita kuin miehet.

Sitten tuo kommentti: "Muun muassa Nobelin palkinnolla palkittu Hunt kertoi yleisölle, että miehet ja tytöt samassa laboratoriossa aiheuttavat ongelmia, sillä he rakastuvat toisiinsa. Lisäksi tytöillä on tapana itkeä jos heitä kritisoidaan, mikä vaikeuttaa tieteen tekemistä. Hunt ehdottikin, että tutkimusryhmien pitäisi koostua vain saman sukupuolen edustajista." 

Kyllähän tuossa on hiukan perää, mutta siinä on unohdettu miehet. Meistäkin löytyy omanlaista "herkkyyttä", vaikka eiväthän miehet sitä toisistaan juuri huomaa, kun ovat tottuneet siihen ja ovat luontojaan viritetty huomaamaan mieluummin naisten herkistelyt. Eli tuo mielipide on oikeastaan täysin perseellään ja siinä miehiä taas sorretaan.

Reifengas
Liittynyt30.5.2010
Viestejä4639
34/122 | 

Nobelin palkinto on politiikkaa, tikkojen heittelyä ja sovinismia.

Oma käsitykseni on, että ne, jotka todella olisivat Nobelin palkinnon ansainneet, ovatkin kieltäytyneet vastaanottamasta sitä.

Rinnan rikkahat ajavat,
käsityksin köyhät käyvät.

Reifengas
Liittynyt30.5.2010
Viestejä4639
35/122 | 

Jatkakaamme Sartren ja Pasternakin viitoittamalla tiellä!

Rinnan rikkahat ajavat,
käsityksin köyhät käyvät.

jussipussi
Liittynyt6.12.2009
Viestejä66836
36/122 | 
MrKAT

Mustia Nobel-lampaita Nobelistien joukosta

-Linus Pauling, joka uskoi C-vitamiinin mega-annoksien parantavan syövän ja flunssan 

Jos ollaan tarkkoja niin kaksinkertainen Nobelisti.

Ja itse aiheesta, tieteellisesti.

Molecular mechanisms of pharmacological doses of ascorbate on cancer cells.

In recent years it became evident that high-dose ascorbate in the millimolar range bears selective cytotoxic effects on cancer cells in vitro and in vivo. This anticancer effect is dose dependent, catalyzed by serum components and mediated by reactive oxygen species and ascorbyl radicals, making ascorbate a pro-oxidative pro-drug that catalyzes hydrogen peroxide production in tissues instead of acting as a radical scavenger. It further depends on HIF-1 signaling and oxygen pressure, and shows a strong epigenetic signature (alteration of DNA-methylation and induction of tumor-suppressing microRNAs in cancer cells). The detailed understanding of ascorbate-induced antiproliferative molecular mechanisms warrants in-depth preclinical evaluation in cancer-bearing animal models for the optimization of an efficacious therapy regimen (e.g., combination with hyperbaric oxygen or O2-sensitizers) that subsequently need to be evaluated in clinical trials.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/26065536

Pieni oma huomio olisin kirjoittanut tarkennuksena "production in cancerous tissues" eikä "production in tissues ". Terveessä kudoksessa ei pitäisi ymmärrykseni muodostua vetyperoksidia samoissa määrin.'

Näin näyttäisi olevan:

IV Vitamin C Boosts Chemo's Cancer-Fighting Power?

Vitamin C delivered directly to human and mouse ovarian cancer cells helped kill off those cells while leaving normal cells unharmed, University of Kansas researchers report.

http://www.webmd.com/cancer/news/20140205/intravenous-vitamin-c-may-boos...

 Intravenous Vitamin C and Cancer: A Systematic Review.

Conclusion. There is limited high-quality clinical evidence on the safety and effectiveness of IVC. The existing evidence is preliminary and cannot be considered conclusive but is suggestive of a good safety profile and potentially important antitumor activity; however, more rigorous evidence is needed to conclusively demonstrate these effects. IVC may improve the quality of life and symptom severity of patients with cancer, and several cases of cancer remission have been reported. Well-designed, controlled studies of IVC therapy are needed.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24867961

Oli mahdollisesti liian paljon edellä aikaansa.

Influenssaviruksesta, koeputkessa tappaa viruksen kyllä.

An in vitro study on the pharmacological ascorbate treatment of influenza virus

CONCLUSION:

Pharmacological ascorbate (vitamin C) as a pro-drug eliminates or kills influenza virus, probable by producing steady-state concentrations of hydrogen peroxide (H₂O₂) in extracellular fluid.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22931805

Mutta kokonaisuutena vaikutus flunssaan on miedompi .

Vitamin C for preventing and treating the common cold.

AUTHORS' CONCLUSIONS:

The failure of vitamin C supplementation to reduce the incidence of colds in the general population indicates that routine vitamin C supplementation is not justified, yet vitamin C may be useful for people exposed to brief periods of severe physical exercise. Regular supplementation trials have shown that vitamin C reduces the duration of colds, but this was not replicated in the few therapeutic trials that have been carried out. Nevertheless, given the consistent effect of vitamin C on the duration and severity of colds in the regular supplementation studies, and the low cost and safety, it may be worthwhile for common cold patients to test on an individual basis whether therapeutic vitamin C is beneficial for them. Further therapeutic RCTs are warranted.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23440782

Antaahan "tyttojen ja poikien" tutkia, tieteellisellä metodilla.

 

BCK
Liittynyt9.7.2010
Viestejä6960
37/122 | 
Juurikääpä

Onnistuu pilaamaan maineensa kertomalla... vitsin?

...

Luin tuossa muutaman tunnin tästä tapauksesta ja siitä jäi jäljelle lähinnä paha olo. Äänekkäimpiä räyhääjiä kutsun muitta mutkitta pohjasakaksi, koska Tim Hunt ei tehnyt mitään ansaitakseen tuota, mutta yritän kuitenkin olla purkamatta mielipahaani Tuomas Aivelon melko merkillistä sepustusta kohtaan. Hämmästelen vain. Mielestäni tuossa on jotakuinkin kaikki mahdollinen pielessä.

Käsittääkseni Hunt ei kyllä kertonut vitsiä, vaan ihan vaan rehellisen mielipiteensä. Tämä kävi ilmi aloituskirjoituksesta:

"Kyse ei ollut huonosta vitsistä. Hunt totesi puheensa jälkeen paikalla olleille toimittajille, että ihan aidosti ajattelee näin. BBC:lle hän selitti, että yritti olla hauska, mutta ei onnistunut siinä. Hän oli pahoillaan siitä että aiheutti mielipahaa, sillä kaiken takana oli vain halu olla rehellinen."

Sanot, että Tim Hunt ei tehnyt mitään ansaitakseen tuota. Tämähän ei pidä paikkansa. Hänhän tuli vahingossa (?) myöntäneeksi, että on itkettänyt alaisiaan kritisoimalla heitä niin rankasti, että nämä ovat alkaneet itkeä. Ihan kuin siinä ei olisi tarpeeksi, hän soimaa naisia siitä, että nämä itkevät kun heitä kritisoi (rankasti?). Vaikka miehet eivät itkisikään yhtä herkästi, niin varmaan heistäkin tuntuu liian rankka kritisointi ikävältä. Asioitahan voi esittää monella tavalla, kritiikkiä voi esimerkiksi antaa niin, ettei kritiikin kohde tunne itseään mitätöidyksi ja totaalisesti lytätyksi.

lokki
Liittynyt3.1.2010
Viestejä6110
38/122 | 
BCK

Vaikka miehet eivät itkisikään yhtä herkästi, niin varmaan heistäkin tuntuu liian rankka kritisointi ikävältä. Asioitahan voi esittää monella tavalla, kritiikkiä voi esimerkiksi antaa niin, ettei kritiikin kohde tunne itseään mitätöidyksi ja totaalisesti lytätyksi.

”Älkää tehkö, kuten minä teen, vaan kuten minä SANON”

Haluatko, että haetaan esimerkiksi muutam viesti ”krittiikkiäsi” mm. SamikoKun kirjoituksiin. Oletko tosiaan sitä mieltä, ettei Tim Huntilla saa olla alaisiaan kohtaan samanlaisia tunteita, kuin sinulla SamikoKua kohtaan? Miksi ei?

BCK
Liittynyt9.7.2010
Viestejä6960
39/122 | 

(Vastaus OFFTOPICIIN. No, minähän en ole minkäänsortin esimiesasemassa SamikoKu:hun nähden, eikä suhteemme ole ammatillinen, joten nimimerkki lokin vertailu ontuu ja klenaa. )

Esimieheltä sopii odottaa tasapuolisuutta alaisiaan kohtaan, ja esimiehen tehtävä on rakentaa työntekijöiden työmotivaatiota, ei heikentää sitä esimerkiksi itkettämällä heitä. Esimiehen tehtävä on lisätä tuottavuutta, ei heikentää sitä. Jos esimiehellä onkin negatiivisia tunteita alaisiaan kohtaan, niin esimiehen on silti pidettävä tunteensa kurissa ja käyttäydyttvä ammattimaisesti ollakseen hyvä esimies. Hunt on ilmeisesti omien sanojensa (aloituskirjoituksessa mainittu twiitti) mukaan sovinisti, joten pitäisin häntä epäsopivana esimiehenä naisalaisille. Jokaisella on oikeus tunteisiinsa, mutta jos on esimiesasemassa, ei ole oikeutettu ilmaisemaan tunteitaan tuhoisalla tavalla.

(Jatkokommentti OFFTOPICIIN. Nettikeskustelut ovat tyystin eri asia, ja esimerkiksi se, millaista palautettaa saa ihminen, joka on myöntänyt trollaavansa lähes joka avauksessaan, vrt. Trollaaminen - harmitonta hauskaa vai ihan jotain muuta?  ""Itseasiassa liki kaikki mun avaukset on jollain tavalla trollin näkökulmasta kirjotettu. Siis tavallinen keskustelu vaan on niin jotenkin turn off. Sen on niiko blaablaa...mut taas trollaamisen varjolla asiaa on semmonen mistä vielä saa kiksejä"" sanoo Samin alter ego Jötikkä täällä.)

Japetus
Liittynyt20.6.2009
Viestejä12478
40/122 | 
BCK

Käsittääkseni Hunt ei kyllä kertonut vitsiä, vaan ihan vaan rehellisen mielipiteensä. Tämä kävi ilmi aloituskirjoituksesta:

"Kyse ei ollut huonosta vitsistä. Hunt totesi puheensa jälkeen paikalla olleille toimittajille, että ihan aidosti ajattelee näin. BBC:lle hän selitti, että yritti olla hauska, mutta ei onnistunut siinä. Hän oli pahoillaan siitä että aiheutti mielipahaa, sillä kaiken takana oli vain halu olla rehellinen."

Tuo ei oikein asetu kunnolla. Yhtäältä hän halusi olla hauska ja toisaalta vain rehellinen. Kumpi siinä sitten oli ensisijainen? Muualla herra on myös sanonut:

I was very nervous and a bit confused but, yes, I made those remarks – which were inexcusable – but I made them in a totally jocular, ironic way.

Tämän mukaan ei näyttäisi siis enää kovin vakavaissaan olleen. Ehkä kyseessä on yritys mitätöidä kommentteja jälkikäteen. Tai sitten hän ajatteli alkuun, että rehellisyyteen vetoaminen voi pelastaa hänet suolta; eihän feministilauma totuudelle voi kiljua. Tiedä häntä.

Sanot, että Tim Hunt ei tehnyt mitään ansaitakseen tuota. Tämähän ei pidä paikkansa. Hänhän tuli vahingossa (?) myöntäneeksi, että on itkettänyt alaisiaan kritisoimalla heitä niin rankasti, että nämä ovat alkaneet itkeä. Ihan kuin siinä ei olisi tarpeeksi, hän soimaa naisia siitä, että nämä itkevät kun heitä kritisoi (rankasti?). Vaikka miehet eivät itkisikään yhtä herkästi, niin varmaan heistäkin tuntuu liian rankka kritisointi ikävältä. Asioitahan voi esittää monella tavalla, kritiikkiä voi esimerkiksi antaa niin, ettei kritiikin kohde tunne itseään mitätöidyksi ja totaalisesti lytätyksi.

Kuten edellä, ei tiedetä, antoiko hän todella koskaan tuollaista kritiikkiä. Joku on varmasti itkenyt, joku aina itkee, muttei se tarkoita kritiikin olleen kohtuutonta.

Olli S. paljastaa salaisuutensa: "Mä puhun tahallani ristiin, että Japetus saisi oikeita aiheita syyttää mua."
Sääpeikolla leikkaa: "No ihmisen vaikutus ei ole alle 50% ja ei ole alle 50%... eiköhän se olisi silloin 50-50 suurimman osan mukaan papereista... näin nopeasti pääteltynä"
Keijona ymmärtää naisia: "Onkohan sellaista munasolua edes olemassa ? Onko joku nähnyt sellaisen?"

BCK
Liittynyt9.7.2010
Viestejä6960
41/122 | 
Japetus

Kuten edellä, ei tiedetä, antoiko hän todella koskaan tuollaista kritiikkiä. Joku on varmasti itkenyt, joku aina itkee, muttei se tarkoita kritiikin olleen kohtuutonta.

No, itse en osaa ajatella tuota kuin itseni kautta. Kerran olen itse itkenyt töissä tuollaisessa tilanteessa,  en enää muista täsmällisesti niitä sanoja, jotka eräs projektipäällikön asemassa oleva mies sanoi, mutta muistan, että hänen kritiikkinsä oli kohtuutonta ja epäasiallista. Tiedä sitten yleisemmin, kuinka paljon ihmiset itkevät töissä ja minkälaisista syistä. Liekö jotain tutkimusta asiasta?

Niukkasanaisista teksteistä on tosiaan hankala tietää, paljonko Huntiin kohdistuvassa kritiikissä on tosipohjaa, ja paljonko on paisuttelua. Eli kuka oli asiaton, Hunt vai häntä kritisoivat.

Ja tosiaan, ei voi tietää, oliko tuossa tiedotustilaisuudessa kyseessä yritys olla hauska, vai siitä, että Hunt kertoi rehellisen mielipiteestä, vaiko sittenkin yritys jälkikäteen lyödä asia leikiksi, kun kaikkia näitä tämä Hunt taitaa olla tarjonnut selitykseksi.

Tuossa Japetuksen The Guardian-linkissä Huntin vaimo ja muutama tiedenainen väittää, että Hunt ei ole seksistinen. Vähän surullinen olo tuli kyllä tuosta artikkelista, jos tuo on totta, ja Huntia on kohdeltu väärin.

Japetus
Liittynyt20.6.2009
Viestejä12478
42/122 | 
BCK
Japetus

Kuten edellä, ei tiedetä, antoiko hän todella koskaan tuollaista kritiikkiä. Joku on varmasti itkenyt, joku aina itkee, muttei se tarkoita kritiikin olleen kohtuutonta.

No, itse en osaa ajatella tuota kuin itseni kautta. Kerran olen itse itkenyt töissä tuollaisessa tilanteessa,  en enää muista täsmällisesti niitä sanoja, jotka eräs projektipäällikön asemassa oleva mies sanoi, mutta muistan, että hänen kritiikkinsä oli kohtuutonta ja epäasiallista. Tiedä sitten yleisemmin, kuinka paljon ihmiset itkevät töissä ja minkälaisista syistä. Liekö jotain tutkimusta asiasta?

Enpä tiedä; en ole ainakaan nähnyt. Kukaan Huntin käytöstä kommentoineista kollegoista ei kuitenkaan ole tällaista palautetta kertonut saaneensa - tai nähneensä saadun. 

Niukkasanaisista teksteistä on tosiaan hankala tietää, paljonko Huntiin kohdistuvassa kritiikissä on tosipohjaa, ja paljonko on paisuttelua. Eli kuka oli asiaton, Hunt vai häntä kritisoivat.

Sanoisin kritiikistä suuren osan olleen paikallaan ihan riippumatta Huntin tarkoitusperistä. Hänen olisi joka tapauksessa pitänyt osoittaa parempaa harkintakykyä. Varsinaisesti paisuttelun puolelle homma meni, kun hänet erotettiin useammasta virasta. Muutama huonosti harkittu sana ei millään moista oikeuta. Pelkät haukut olisivat varsin hyvin riittäneet.

Olli S. paljastaa salaisuutensa: "Mä puhun tahallani ristiin, että Japetus saisi oikeita aiheita syyttää mua."
Sääpeikolla leikkaa: "No ihmisen vaikutus ei ole alle 50% ja ei ole alle 50%... eiköhän se olisi silloin 50-50 suurimman osan mukaan papereista... näin nopeasti pääteltynä"
Keijona ymmärtää naisia: "Onkohan sellaista munasolua edes olemassa ? Onko joku nähnyt sellaisen?"

Käyttäjä628_0
Liittynyt12.7.2010
Viestejä13878
43/122 | 

Minä olen pitänyt Tuomas Aivelon tavasta blogata ja pidän edeleenkin. Siis siitä että hän tavallaan vastaa huudoistaan ja siitä, että seuraa keskustelun kehitystä ja on läsnä. Tämä oli kuitenkin muistaakseni toinen tai kolmas kerta jossa blogiavauksessa otetaan kantaa ja jollain asteella hyökätään jotain toista henkilöä vastaan. EI siis niin, että keskusteltaisi asioista yleisellä tasolla vaan minun katsantoni mukaan, tungetaan lusikkaa provosoivasti soppaan. Ehkäpä tämä keskustelu kuitenkin tavallaan puhdistaa Huntin mainetta. Omat sympatiat on puhtaasti hänen puolellaan, enkä mutenkaan pidä feminismiä kosiskelevista ajatuksista. Miehisiä mielipiteitä pitää olla oikeus laukoa siinä kuin feministisiäkin.

En myöskään pidä siitä jos jossain avauksessa tulee maku ihmisjahdista tai savustamisesta. Silloin lähes poikkeuksetta asetun savustettavan puolelle riippumatta puoluekannasta tai näkökulmasta.

Oma kokemus on osoittanut, että jos mielii edetä omalla urallaan niin vihamiehiä on turha kerätä pitkin matkaa, vaikka se juuri silloin tuntuisikin mitättömältä mahdollisuudelta ja vaikka takana olisi enemmistön tuki. Takit ja tuulet kääntyy kovin nopeasti. Huomiota tai keskustelun kalastelua ei mielestäni kannata hakea painamalla muita.

Vatkain
Liittynyt4.3.2008
Viestejä27432
44/122 | 
SamikoKu
Vatkain
SamikoKu
Vatkain
SamikoKu

On myös käytännön kertomuksia kuunneltu naissotilaista afkanissa US:marinen suusta ja ne myös vahvistaa käsityksiäni.

Rintamalotat ja sotiemme naisveteraanit arvostavat tätä.

Ei ole mitään tekemistä tämän kanssa. 

Jos naiset haluaa armeijaan niin sitten naisten tehtäviin, EI miesten tehtäviin.
Koulutus naisjoukoissa, EI muutamana harvana neitokaisena miesten kanssa.

Lotilla oli selkeät naisten tehtävät.

Ja nykyarmeijassa useat rintamalottien tehtävistä on suunnniteltu hoidettavaksi sotilasvoimin. Tällaisia ovat useat ilmavalvonta-, viestintä-, logistiikka- ja tväl-tehtävät. Miten tämä on mahdollista kun ne tehtävät ennen kuuluivat lotille ja ovat ns. naisten tehtäviä?

Rintamalotat työskentelivät yhdessä miesten kanssa osin samoissa tehtävissä. Majoitus pyrittiin järjestämään erilleen, mutta aina sekään ei ollut mahdollista. Vai kuvitteleeko täällä oikeasti joku, että rintamalla oli jokin miehistä erillinen linja taio sektori, johon oli kokoontuneet kaikki niaset ja muut rintaman osat oli miehitetty miehillä? 

Ei, kyllä ne siellä ihan iloisesti sekaisin oli, miehet ja naiset. Logiikka on nyt taas häveissä.

 

 

Ymmärrän kyllä närkstelysi, koska olet armeijan käynyt nainen. Itse perustan käsitykseni sotilaan kertomuksiin. Mielestäni armeija haaskaa aikaa kaikkien kanssa jotka sinne ei ole soveliata. Niin rapakuntoinen mies kuin rapakuntoinen nainenkin. Yhteiskunnan ei kannattaisi haaskata varojaan kelvottomiin yksilöihin sukupuolesta riippumatta sotilaskoulutuksessa.

Itse perustan näkemykseni lukuisiin lotista tehtyihin tutkimuksiin, heidän kirjoittamiinsa muistelmiin sekä muuhun muistitietoainekseen. Lisänä rokassa on omakohtaiset kokemukset.

Meille tuli proffaksi Suomenkuulu lottatutkija niin tullut perehdyttyä vähän siihenkin maailmaan nyt enemmän.

Minunkin mielestäni armeija haaskaa aikaansa kelvottomien yksilöiden kouluttamiseen. Siksi nämä karsitaankin jo aika tehokkaasti kutsunnoissa ja naisten vapaaehtoisen palveluksen valintatilaisuudessa.

 

SamikoKu
Minun mielestäni "väkisin" inttiin tunkevat naiset kaipaavat keskipisteenä oloa ja naisellisen vihätysvoimansa toteamista tai jatkuvaa todistusta siitä. Mikäs sen parempi paikka kuin intti, koska mies materiaalia on paljon ympärillä. Itse en haluaisi olla tosipaikan tullen riippuvainen moisista yksilöistä. Sinä varmasti olet täysin toista mieltä, mutta minäkään en mielipidettäni muuta vaikka porukka päällän seisoisi.

Minun mielestäni lyhyttukkaiset, kurkkusalaattiin ja runkkupukuun pukeutuvat, lyhyttukkaiset naiset naiset eivät ole erityisen seksikkäitä piereskellessään vesisateella teltassa äijäsakissa, mutta toki varmaan joku kokee sellaisenkin vetoavana. Itse en kyllä tunnista varusmiestovereideni 8miesten ja naisten) ajatuksia ja käytöstä tuosta. Mutta kuinka vaan, joidenkin yksilöiden kapasiteetti ymmärtää asioita on yhdenlainen ja toisten toisenlainen.

SamikoKu
Naiset intissä eri kolutusryhmissä ja heille sopivissa tehtävissä. Veikkaan että naisten tunku putoaisi jo tuolla puoleen jos koulutus järjestettäisiin miehistä erillään pelkästään naisten kanssa.

Yritin keksiä että mikä olisi ei naiselle sopiva tehtävä, mutta en keksinyt. Mutta joo, naisten vapaaehtoisen maanpuolustuksen kurssit on tosi suosittuja ja niissä ollaan pelkässä akkaporukassa. Ei niiden osallistujamäärät osoita hiipumisen merkkejä. 

 

SamikoKu
Edelleenkin. Tämä on puhtaasiti henkilökohtainen mielipiteeni.

Jos asioita tehdään olosuhteiden pakosta tosipaikan tullen niin silloin moni muukin asia on toisin.

Jokaisella on oikeus henkilökohtaiseen mielipiteeseen, varsinkin niillä, jotka eivät asiasta mitään tiedä.

Hämmentää.

Käyttäjä628_0
Liittynyt12.7.2010
Viestejä13878
45/122 | 

Sinä tietenkin voit lukea lotista aivan niin paljon kuin haluat. Käsittääkseni tuolloin ei kuitenkaan ollut naisilla järjestettyä koulutusta armeijassa niinkuin nykyään. Se mitä lotat on tehneet ei ole mitenkään verrattavissa nykyiseen naisten vapaaehtoiseen varusmiespalvelukseen.

Vapaaehtoiset maanpuolustuskurssit naisille on ihan asiaa jos niitä pidetään akkaporukassa. Toinen vaihtoehto olisi pakollinen asepalvelus myös naisille Israelin malliin, jolloin tilanne normalisoituisi. Kannatan kumpaakin vaihtoehtoa, mikäli naisten on "inttiin" pakko tunkea.

Itseasiassa kirjoituksesi vain vahvistavat käsityksiäni.

Varusmieskoulutuksen voisi ympätä kurssimuotoiseksi jo opiskeluaikana, sekä naisille että miehille. 6kk menis kuudella kurssilla esim. kuudessa vuodessa ja jotka haluaa lisäkoulutusta tai erikoistua voivat sitten mennä vapaaehtoisesti sen päälle inttiin jossa tehokasta koulutusta todella motivoituneille henkilöille.

jussipussi
Liittynyt6.12.2009
Viestejä66836
46/122 | 
Vatkain

Minun mielestäni lyhyttukkaiset, kurkkusalaattiin ja runkkupukuun pukeutuvat, lyhyttukkaiset naiset naiset eivät ole erityisen seksikkäitä piereskellessään vesisateella teltassa äijäsakissa, mutta toki varmaan joku kokee sellaisenkin vetoavana. Itse en kyllä tunnista varusmiestovereideni 8miesten ja naisten) ajatuksia ja käytöstä tuosta. Mutta kuinka vaan, joidenkin yksilöiden kapasiteetti ymmärtää asioita on yhdenlainen ja toisten toisenlainen.

Emme me ole  kovinkaan johdonmukaisia vaikka niin mielellään itsestä kuvittelemme. Mielestäni tällaiset otsikon mukaiset asiat pitäisi käsitellä hieman fiksummin ja ajan kansssa. Kuulostaa mielestäni enemmänkin lynkkauslauman aktiviteeteilta touhut.

Vatkain: Minä olin kerran melkein kuus viikkoa putkeen metässä. Yhen yön kävin kuukauden jälkeen kassulla vaihtamassa varusteita. 

Varusvaraston akka anto tahallaan liian kiereät palvelushousut mulle veksiin, kaikki vittuili ja jätkät kuolas persettä joka oli siihen aikaan ihan hyvässä kuosissa.

Vatkain
Liittynyt4.3.2008
Viestejä27432
47/122 | 
SamikoKu

Sinä tietenkin voit lukea lotista aivan niin paljon kuin haluat. Käsittääkseni tuolloin ei kuitenkaan ollut naisilla järjestettyä koulutusta armeijassa niinkuin nykyään. Se mitä lotat on tehneet ei ole mitenkään verrattavissa nykyiseen naisten vapaaehtoiseen varusmiespalvelukseen.

Viittaan vain siihen luuloosi, etteivät miehet ja naiset voisi palvella jostain syystä rintamalla rinta rinnan. Näin on jo tapahtunut ja mitään kamalaa ei seurannut.

SamikoKu
Vapaaehtoiset maanpuolustuskurssit naisille on ihan asiaa jos niitä pidetään akkaporukassa. Toinen vaihtoehto olisi pakollinen asepalvelus myös naisille Israelin malliin, jolloin tilanne normalisoituisi. Kannatan kumpaakin vaihtoehtoa, mikäli naisten on "inttiin" pakko tunkea.

Israelissa miesten ja naisten koulutusta ei ole eroteltu. Toki naiset pyritään sijoittamaan muualle kuin rintamalle, mutta koulutus tapahtuu sekaisin.

SamikoKu
Itseasiassa kirjoituksesi vain vahvistavat käsityksiäni.

Totta kai ne vahvistaa. Se ilmiö taitaa olla nimeltään kognitiivinen bias. En minä hetkeäkään kuvittele, että sinä kykenisit muuttamaan asenteitasi ja ajatuksiasi, eikä se ole minun tarkoituskaan. Voit rauhassa helliä luutuneita ennakkoluulojasi, ei se ole multa pois.

 

Hämmentää.

Käyttäjä781_0
Liittynyt10.10.2011
Viestejä21776
48/122 | 

Vatkaimelle tiedoksi, että raiskaus sodankäynnin muotona sujuu paremmin miehiltä. Ei minullekaan paljon muuta mieleen tule mitä naisille sopimattomiin tehtäviin tulee. Oikeastaan uskoisin naisten olevan keskimäärin julmempia, parempia ja tehokkaampia tappajia kuin miehet. Myös kestävyys (henkinen ja fyysinen) lieneee naisilla luonnostaan parempaa kuin miehillä.

Käyttäjä628_0
Liittynyt12.7.2010
Viestejä13878
49/122 | 

Asenteitaan ja ajatuksiaan ei kannata muuttaa silloin kun niillä on selvää kokemuspohjaa ja näyttöjä. 
Asenteitaan ei kannata muuttaa kun yritetään manipuloida taikka tarkoituksellisesti asettaa ne huonoon valoon. Asenteitaan ei myöskään kannata muuttaa tarkoituksellisen vähettelyn alla.

Vatkain
Liittynyt4.3.2008
Viestejä27432
50/122 | 
SamikoKu

Asenteitaan ja ajatuksiaan ei kannata muuttaa silloin kun niillä on selvää kokemuspohjaa ja näyttöjä. 

Sinullako on kokemusta sekapalveluksesta? Sitä en tiennytkään.

SamikoKu
Asenteitaan ei kannata muuttaa kun yritetään manipuloida taikka tarkoituksellisesti asettaa ne huonoon valoon. Asnteitaan ei myöskään kannata muuttaa tarkoituksellisen vähettelyn alla.

Minusta omien kokemusten kertominen faktatiedolla höystettynä tuskin on manipulointia.

Hämmentää.

Käyttäjä628_0
Liittynyt12.7.2010
Viestejä13878
51/122 | 

Kuten aikaisemmin sanoin...

Minulla on kokemusta naishenkilöistä ja heidän persoonallisuudestaan, jotka ovat intin suorittaneet tai aikoneet suorittaa.
Sekä ammattisotilaan omaa kokemusta monenlaisista tilanteista mukaanlukien taistelutilanteet.
Perustan mielipiteeni noille havainnoille.

Luulin että tämä tuli selväksi jo heti alussa.

Sinun omat kertomuksesi intistä, sekä muualta elämästäsi tällä palstalla vuosien ajalta vain vahvistaa käsityksiäni.

Minun osaltani tästä asiasta keskustelu kanssasi loppuu tähän.

CE-hyväksytty
Liittynyt30.4.2005
Viestejä29006
52/122 | 
CE-hyväksytty

Mitenkähän sitten pitäisi toimia. Pitäisikö jonkin projektiin valita tekijät sen mukaan mitä sukupuolta he ovat, vai pitäisikö projekti alunperin suunnitella sen ehdoilla, mitä sukupuolta kukakin tekijä edustaa? Näistä kahdesta varmaan jompi kumpi on sopivin, vai keksiikö joku jonkin paremman keinon edetä?

Mulle tuli mieleen sellainen, että kun projektia aletaan suunnittelemaan, valitaan eri hommiin saatavilla olevista tekijöistä pätevimmät. Jos työryhmä on kasassa jo valmiiksi, jaetaan hommat tietysti siten että se tekee jolla asiantuntemus ja taidot ovat sopivimmat. Toki jako kannattaa tehdä niin, että sillekin tyypille joka osaa vain yhden simppelin asian jää järkevää tekemistä. Eikä tietenkään niin että jos porukassa on yksi kaikkien osa-alueiden guru, hän tekisi kaiken vaikka kaikessa paras olisikin.

No, tottakai kaikki tukee kaikkea ja kaikkia ja lopulta se lopputulos saadaan hyväksi kun hyvin tehdään.

Miten sitten sukupuoliasiat tähän liittyy? Ei lopputulos sillä ainakaan parane, jos joudutaan pystyttämään kaksi eri labraa tai jakamaan yksi labra ajankäytön suhteen kahtia.

 

Vatkain
Liittynyt4.3.2008
Viestejä27432
53/122 | 
SamikoKu

Kuten aikaisemmin sanoin...

Minulla on kokemusta naishenkilöistä ja heidän persoonallisuudestaan, jotka ovat intin suorittaneet tai aikoneet suorittaa.
Sekä ammattisotilaan omaa kokemusta monenlaisista tilanteista mukaanlukien taistelutilanteet.
Perustan mielipiteeni noille havainnoille.

Luulin että tämä tuli selväksi jo heti alussa.

Olet koko ajan puhunut yhdestä ameriikkalaisesta naissotilaasta. Pahoittelen, en ymmärtänyt että tarkoitit sillä useita, nuoria suomalaisnaisia sekä muun maalaisia naissotilaita.

SamikoKu
Sinun omat kertomuksesi intistä, sekä muualta elämästäsi tällä palstalla vuosien ajalta vain vahvistaa käsityksiäni.

Totta kai. Olen koko ajan kertonut sinulle päinvastaista kuin mitä omat luulosi ovat. Useassa keskustelussa. Mutta totta kai on selvää, että minun omat kokemukseni sekä muiden suomalaisnaisten kokemukset sota-aikana sekä vuodesta 1994 lähtien ovat täysin vääristyneitä, koska olet jo kantasi lukinnut etkä sitä muuta vaikka kuka sanoisi mitä. Kyllä kuulopuhe aina liudan kokemuksia voittaa, sehän on selvä.

SamikoKu
Minun osaltani tästä asiasta keskustelu kanssasi loppuu tähän.

Joo, eipä tässä mitään kamalan järkevää saavuteta tällä jauhamisella. Jotkut pääsee tiettyyn pisteeseen ja eräät eivät koskaan sen yli. Mutta on kyllä sanottava, että sinäkin taas vahvistit sitä omaa kuvaasi. Tiikeri ei pääse raidoistaan. 

Hämmentää.

Käyttäjä3024_0
Liittynyt30.3.2014
Viestejä2959
54/122 | 

Ei tämmöistä varmaankaan sais sanoa mutta itsekin olen alkanut vähän nihkeästi suhtautua naisiin "miesten hommissa". Tosin ei ole ennakkoluulosta kyse. Sattui olemaan eräässä ex-duunissa myös eräs nainen hommissa ja valitettavasti oli semmoista draamakuningattaren vikaa hänessä. Että mitä vähemmän tarvitsi olla kyseisen henkilön kanssa tekemisissä, sen parempi. 

 

Ja jos olisinkin joku ammattisotilas niin kyllä toivoisin että ne naiset sitten pystyisivät tositilanteessa muuhunkin kuin vain näyttämään hyvältä maastopuvussa. 

Häxpi
Liittynyt15.11.2014
Viestejä1337
55/122 | 

Lainaus:
Nobelin palkinto ei suojaa tyhmyydeltä.

Asian voi halutessaan nähdä myös niin päin, että tyhmyys ei suojaa Nobelin palkinnolta.

Islamismi nojaa islamin arvovaltaisiin lähteisiin: Koraaniin, sunnaan, Muhammedin esimerkkiin ja sharia-lakiin. Islamismi on islamin hartainta harjoittamista.

syytinki
Liittynyt18.8.2008
Viestejä10352
56/122 | 
ksuomala

Ei tämmöistä varmaankaan sais sanoa mutta itsekin olen alkanut vähän nihkeästi suhtautua naisiin "miesten hommissa". Tosin ei ole ennakkoluulosta kyse. Sattui olemaan eräässä ex-duunissa myös eräs nainen hommissa ja valitettavasti oli semmoista draamakuningattaren vikaa hänessä. Että mitä vähemmän tarvitsi olla kyseisen henkilön kanssa tekemisissä, sen parempi. 

 

Ja jos olisinkin joku ammattisotilas niin kyllä toivoisin että ne naiset sitten pystyisivät tositilanteessa muuhunkin kuin vain näyttämään hyvältä maastopuvussa. 

Eipä nyt liioitella. Olen kyllä tavannut töissä enemmän draamakuninkaita kuin -kuningattaria.

On sitä sellaisikin hommia, joihin ei pitäisi sukupuolia sotkea. Pannaanpa nuori, vetävä naisihminen seuraamaan nuorten miesten työsuoritusta. Tulos ei taatusti ole luotettava koska jätkät kiimoissaan eivät noudata tavallista rutiiniaan. Muutama ylisuorittaa ja myös saattavat möhliä ynnä muutama lyö homman läskiksi ja keskittyy hurmaustoimintoihin.

CE-hyväksytty
Liittynyt30.4.2005
Viestejä29006
57/122 | 

Tuosta ylläolevasta tuli mieleen, että mä olin joskus yhessä tehtaassa hommissa pariinkin eri otteesen. Niissä työtehtävissä missä olin, oli melkolailla 50:50 miehiä ja naisia. Oltiin vuorotöissä kumminkin, niin olisikohan tuottavuus parantunut jos olisi jaettu sukupuolen mukaan vuorot? Varmaan olisi. Itsekin olisin tehnyt paljon parempaa työtä kun ei olisi samalla linjastolla ollut niitä naisia keikuttelemassa perseitään.

Meillä oli siellä parikin kertaa laaduntarkkailijana tyttötöpuolinen ihminen. Aina kun mua laiskotti, mä iskin niille silmää ja juttelin mukavia. Sillä sain testaamattomia piirilevyjä tarkastuspisteen läpi.
Jos vuosituhannen vaihteen aikoihin nokian kännykkänne toimi epäkurantisti, ni se saatoin olla minä... 

Mutta pohjimmainen syy on kuitenkin siinä, että nainen on päästetty häiritsemään miestä.

 

syytinki
Liittynyt18.8.2008
Viestejä10352
58/122 | 
CE-hyväksytty

Tuosta ylläolevasta tuli mieleen, että mä olin joskus yhessä tehtaassa hommissa pariinkin eri otteesen. Niissä työtehtävissä missä olin, oli melkolailla 50:50 miehiä ja naisia. Oltiin vuorotöissä kumminkin, niin olisikohan tuottavuus parantunut jos olisi jaettu sukupuolen mukaan vuorot? Varmaan olisi. Itsekin olisin tehnyt paljon parempaa työtä kun ei olisi samalla linjastolla ollut niitä naisia keikuttelemassa perseitään.

Meillä oli siellä parikin kertaa laaduntarkkailijana tyttötöpuolinen ihminen. Aina kun mua laiskotti, mä iskin niille silmää ja juttelin mukavia. Sillä sain testaamattomia piirilevyjä tarkastuspisteen läpi.
Jos vuosituhannen vaihteen aikoihin nokian kännykkänne toimi epäkurantisti, ni se saatoin olla minä... 

Mutta pohjimmainen syy on kuitenkin siinä, että nainen on päästetty häiritsemään miestä.

 

Juu. Kyllä se näin on, vaikka sitä ei nykyaikana saa sanoa ääneen. Ennen vanhaan ei purjelaivaan herkästi naista otettu. Jos otettiin, saattoi pahimmillaan seurata kapina.

Matkustajaksi kyllä, mutta niillä taisi olla vahti mukana.

Kosh
Liittynyt16.3.2005
Viestejä21228
59/122 | 
CE-hyväksytty

Meillä oli siellä parikin kertaa laaduntarkkailijana tyttötöpuolinen ihminen. Aina kun mua laiskotti, mä iskin niille silmää ja juttelin mukavia. Sillä sain testaamattomia piirilevyjä tarkastuspisteen läpi.

...

Mutta pohjimmainen syy on kuitenkin siinä, että nainen on päästetty häiritsemään miestä.

 

Tässä on just se sama juttu minkä eräät muslimimaat on hiffanneet jo kauan sitten. Nainen pitää häivyttää näkyvistä, koska mies ei hallitse alkukantaisia viettejään ja koko yhteiskunta menee sekaisin välittömästi jos naisesta vilahtaa silmää enemmän. Eli siis burkat niskaan ja baanalle, jos on pakko jostain syystä (esim. naisille kuuluvien töiden tai perheen ja kodin hoitamisen vuoksi) ulos kotoa poistua. Nainen näyttäytyköön omana itsenään vain yksityisesti kotona ja lähinä makuuhuoneessa.

Feministimafian lynkkautuomion vuoksi tätä kiistatonta luonnontieteellistä tosiasiaa ei vain saa sanoa ääneen rappeutuneissa länsimaissa. Katsokaa nyt kuitenkin ihan itse, mitenkä paljon tehokkaammin biologiansa tuntevat muslimimaat toimivat ja ovat järjestäytyneet. Ei tule sekundakappaleita kännykästä eikä itkuntirauksia labrassa, ei.

Se oli kivaa niin kauan kuin sitä kesti.

Käyttäjä628_0
Liittynyt12.7.2010
Viestejä13878
60/122 | 

Minö kyllä antaisin kenkää testaajalle, oli se mies tai nainen, joka roudaa piirilevyjä ohi testilinjan kokoonpanoon. Puutteellinen työmoraali.

Kosh
Liittynyt16.3.2005
Viestejä21228
61/122 | 
SamikoKu

Minö kyllä antaisin kenkää testaajalle, oli se mies tai nainen, joka roudaa piirilevyjä ohi testilinjan kokoonpanoon. Puutteellinen työmoraali.

Hoiraisit vain oiretta, et sairauden syytä. Moraalihan rappeutuu nimenomaan sukupuolten sekoittamisen aiheuttamasta hälystä ja vastustamattomista vieteistä.

Se oli kivaa niin kauan kuin sitä kesti.

jussipussi
Liittynyt6.12.2009
Viestejä66836
62/122 | 
Kosh

Feministimafian lynkkautuomion vuoksi tätä kiistatonta luonnontieteellistä tosiasiaa ei vain saa sanoa ääneen rappeutuneissa länsimaissa. 

Tätä modernin yhteiskunnan "some lynkkausmetodia" kannattaisi tutkia hieman tarkemmin. Oletan jopa että se on uusi väkivallan muoto, ei veri roisku eikä mustelmia näy, sopii alykkäänkin kasvonsa säilyttävän asearsenaaliin ja tavallaan sukua uskontojen harjoittamalle henkiselle väkivallalle. Myöskään syytettynä, lynkattavana oleva ei  pysty puolustautumaan joka suuntaan kun lynkkaus leviää kulovalkean tavoin "somen päättömissä laumoissa". 

Keinot vain modernisoituneet?

http://mackaycartoons.net/tag/cartooning-2/

kasvisruoka
Liittynyt8.5.2015
Viestejä453
63/122 | 

Samikokun yhteen todistumattomaan anekdoottiin perustuva hypoteesi on sinällään järkevä. On järkevää olettaa, että jotakuta naista voisi houkutella suuren mieslauman huomio, sellainen kuitenkin varmasti tuntuu ihan kivalta.

 

Mutta kuitenkin, maailma on monesti monimutkaisempi ja asiaa pitäisi tarkastella laajemminkin, jotta tulisi muita motiiveja ja asioita huomioiduksi asiassa. Ei sillä etteikö varmasti joku sellainenkin löytyisi, joka on vain tuo mielessä lähtenyt armeijaan.

 

Tässä voisi esimerkiksi ajatella Yhdysvaltoja. Jos lähdet komennukselle Irakiin, oikeasti henkesi altiiksi laittamaan, niin kuinka todennäköistä se on, että se miesten ajoittainen huomio motivoisi niin paljon, että altistaa itsensä kuoleman vaaraan?

Tiedätte kyllä kuka.

Käyttäjä628_0
Liittynyt12.7.2010
Viestejä13878
64/122 | 
kasvisruoka

Samikokun yhteen todistumattomaan anekdoottiin perustuva hypoteesi on sinällään järkevä. On järkevää olettaa, että jotakuta naista voisi houkutella suuren mieslauman huomio, sellainen kuitenkin varmasti tuntuu ihan kivalta.

 

Mutta kuitenkin, maailma on monesti monimutkaisempi ja asiaa pitäisi tarkastella laajemminkin, jotta tulisi muita motiiveja ja asioita huomioiduksi asiassa. Ei sillä etteikö varmasti joku sellainenkin löytyisi, joka on vain tuo mielessä lähtenyt armeijaan.

 

Tässä voisi esimerkiksi ajatella Yhdysvaltoja. Jos lähdet komennukselle Irakiin, oikeasti henkesi altiiksi laittamaan, niin kuinka todennäköistä se on, että se miesten ajoittainen huomio motivoisi niin paljon, että altistaa itsensä kuoleman vaaraan?

Armeija USA:ssa on usein ainoa uravalinta köyhän perheen pojille ja tytöille jollakin tietylä alueella missä ei ole työtä. Armeija siis on ura ja toimeentulo, ei välttämättä kutsumus. Kaikki menee hyvin niin kauan kun mitään ei tapahdu taikka saa operoida etänä. Joskus kuitenkin paska iskee fäniin ja on pakko lähteä tositoimiin.

Minä en muuten puhunnut aikaisemmin yhdestä US marinen naissotilaasta vaan miespuolisesta sotilaasta jonka kertomuksia olen kuunnellut. Tapasin tämän herran munkkina ollessani ja kaveri oli myös munkki. Pidämme yhteyttä edelleen.

Siinä vaiheessa kun päätöstä tehdään, mennä inttiin, tuskin tulee kovin perinpohjaisesti tutkittua kaikkia mahdollisuuksia tai velvollisuuksia mitä se tuo tullessaan, eli tuokin päätös tehdään pääasiassa jonkun tunteen pohjalta ja sitten maksetaan seurauksista mikäli ei halua maitojunalla kotiin. Jälkikäteen tietysti tarinaa ja motiiveja voi aina kehitellä niin kuin kaikissa muissakin asioissa.

 

 

 

 

kasvisruoka
Liittynyt8.5.2015
Viestejä453
65/122 | 
SamikoKu
kasvisruoka

Samikokun yhteen todistumattomaan anekdoottiin perustuva hypoteesi on sinällään järkevä. On järkevää olettaa, että jotakuta naista voisi houkutella suuren mieslauman huomio, sellainen kuitenkin varmasti tuntuu ihan kivalta.

 

Mutta kuitenkin, maailma on monesti monimutkaisempi ja asiaa pitäisi tarkastella laajemminkin, jotta tulisi muita motiiveja ja asioita huomioiduksi asiassa. Ei sillä etteikö varmasti joku sellainenkin löytyisi, joka on vain tuo mielessä lähtenyt armeijaan.

 

Tässä voisi esimerkiksi ajatella Yhdysvaltoja. Jos lähdet komennukselle Irakiin, oikeasti henkesi altiiksi laittamaan, niin kuinka todennäköistä se on, että se miesten ajoittainen huomio motivoisi niin paljon, että altistaa itsensä kuoleman vaaraan?

Armeija USA:ssa on usein ainoa uravalinta köyhän perheen pojille ja tytöille jollakin tietylä alueella missä ei ole työtä. Armeija siis on ura ja toimeentulo, ei välttämättä kutsumus. Kaikki menee hyvin niin kauan kun mitään ei tapahdu taikka saa operoida etänä. Joskus kuitenkin paska iskee fäniin ja on pakko lähteä tositoimiin.

Minä en muuten puhunnut aikaisemmin yhdestä US marinen naissotilaasta vaan miespuolisesta sotilaasta jonka kertomuksia olen kuunnellut. Tapasin tämän herran munkkina ollessani ja kaveri oli myös munkki. Pidämme yhteyttä edelleen.

Siinä vaiheessa kun päätöstä tehdään, mennä inttiin, tuskin tulee kovin perinpohjaisesti tutkittua kaikkia mahdollisuuksia tai velvollisuuksia mitä se tuo tullessaan, eli tuokin päätös tehdään pääasiassa jonkun tunteen pohjalta ja sitten maksetaan seurauksista mikäli ei halua maitojunalla kotiin. Jälkikäteen tietysti tarinaa ja motiiveja voi aina kehitellä niin kuin kaikissa muissakin asioissa.

 

 

 

 

 

Varmasti jossain määrin ja sitten tunteita rationalisoidaan. Kuitenkin kuoleman pelko voi olla vahva tunne, jolloin voisi ajatella, että huomiota haetaan jostain muualta, josta sitä helpommin saadaan.

 

En vielä kovin paljoa voi laskea yhden tuttavasi kertomuksiin, jos haluaisi tietää asiasta enemmänkin. Eikä siinä tavallaan hyödy edes siitä, että jos joku on jo lyönyt lukkoon mielipiteensä asiasta, sillä se ei edistä ymmärrystäni asiasta laisinkaan. En kyllä mene kieltämään keneltäkään mielipiteitä, ne ei vain kerro koko tarinaa, vaikka voi niissä jotain järkeä ollakin.

Tiedätte kyllä kuka.

BCK
Liittynyt9.7.2010
Viestejä6960
66/122 | 

Minusta olisi kyllä (jos olisin 18-vuotias naisenalku) paljon helpompi satsata uuteen kesämekkoon, kampaukseen, meikkiin ja bilepaikan sisäänpääsymaksuun, kuin mennä vuodeksi inttiin (tai peräti sotimaan johonkin maahan) saadakseni miesten huomiota.

Käyttäjä628_0
Liittynyt12.7.2010
Viestejä13878
67/122 | 

Suomessa harva kai menee intiin sen takia, että on lähdössä sotaan. Sodan todenäköisyys sen päätöksen vapaaehtoisesti tehneille on aika minimaalinen. US:sa se on huomattavasti todennäköisempi kun ne ainakin kerran vuosikymmenessä tykkää käydä jossain kähinöimässä.

Se miltä pohjalta itse muodostan käsitykseni perustuu tietenkin minun kokemaani. En pysty niitä asioita kattavasti myöskään muille kuvailemaan, enkä edes kaikkia asioita mitä siihen sisällytän, halua julkituoda. En myöskään oleta, että joku kantani näillä puheilla hyväksyy eikä se edes ole tarpeellista.

Myönnän kyllä auliisti, että osa mielipiteistäni on "äijämäisiä". Siitä huolimatta arvostan naisia ja varsin hyvin heidän kanssaan on myös toimeen tultu. 

Äijämäisistä mielipiteistä ei kuitenkaan pitäisi ketään "kuohita", ei tiedemiehiä eikä minuakaan.

Käyttäjä628_0
Liittynyt12.7.2010
Viestejä13878
68/122 | 
BCK

Minusta olisi kyllä (jos olisin 18-vuotias naisenalku) paljon helpompi satsata uuteen kesämekkoon, kampaukseen, meikkiin ja bilepaikan sisäänpääsymaksuun, kuin mennä vuodeksi inttiin (tai peräti sotimaan johonkin maahan) saadakseni miesten huomiota.

Kysymys ei ole huomiosta yksinään vaan huomiosta jota ei tarvitse jakaa tai josta ei tarvitse kilpailla. Kysymys on keskipisteenä olosta ja erityisasemasta joka, vastaväitteistä huolimatta, on aina olemassa. Tietyt ihmiset tarvitsee tätä. Bilepaikalla on niitä hempukoita pilvin pimein, silloin on vain tavis muiden joukossa. Intissä vain muutama harva daami ja jannuja on satoja. Silloin voi tuntea itsensä speciaaliksi joka päivä ja joka ikinen hetki. En kuitenkaan haluaisi ruotia tätä psykologista näkökantaani enempää, koska se menee silloin helposti tasolle joka tulkitaan vyön alle lyömiseksi.

... JA muitakin motivaattoreita ON.

BCK
Liittynyt9.7.2010
Viestejä6960
69/122 | 

En tiedä kuohitsemisesta, mutta voi olla, että joku voi loukkaantua sellaisesta yleistävästä (ja virheellisestä) mielipiteestä, että naiset menevät inttiin vain saadaksen miesten huomiota. Aivan kuin kaikki tai useimmat naisten elämän aspektit pyörisivät pelkästään miesten ympärillä, ja johtuisivat pelkästään miehistä. Se ei pidä paikkansa. Naiset valitsevat ammattinsa, koulutuksensa, mahdollisen sotilaskoulutuksensa, asuinpaikkansa, lemmikkinsä, harrastuksensa, ja monet muut asiat elämässään mitä moninaisimmista syistä. Joillakin motiivina voi toki olla miesten huomiokin. On kuitenkin äärimmäisen typerää väittää, että kaikkien naisten kaikki valinnat, tai edes inttiin menon valinta johtuisi vain ja ainoastaan yhdestä syystä, oli se syy mikä tahansa, vaikka sitten miesten huomio. En näe sellaiselle väitteelle muuta motiivia kuin tahallinen keskustelun provosointi.

Käyttäjä628_0
Liittynyt12.7.2010
Viestejä13878
70/122 | 
BCK

En tiedä kuohitsemisesta, mutta voi olla, että joku voi loukkaantua sellaisesta yleistävästä (ja virheellisestä) mielipiteestä, että naiset menevät inttiin vain saadaksen miesten huomiota. Aivan kuin kaikki tai useimmat naisten elämän aspektit pyörisivät pelkästään miesten ympärillä, ja johtuisivat pelkästään miehistä. Se ei pidä paikkansa.

Ei pidäkkään enkä minä sellaista ole väittänytkään. Olen mielestäni tuonut esille, että motivaattoreita on muitakin. En siitä huolimatta kannnata naisten vapaaehtoista asepalvelusta nykyisellään. Kannatan maanpuolustuskursseja, sekä yleistä asevelvollisuutta naisille, mikä normalisoisi tilanteen. Silloin miehiä ja naisia olisi palveluksessa yhtä paljon. (Mikäli naisia ylipäätään pitää kouluttaa) 

 

BCK
Naiset valitsevat ammattinsa, koulutuksensa, mahdollisen sotilaskoulutuksensa, asuinpaikkansa, lemmikkinsä, harrastuksensa, ja monet muut asiat elämässään mitä moninaisimmista syistä. Joillakin motiivina voi toki olla miesten huomiokin. On kuitenkin äärimmäisen typerää väittää, että kaikkien naisten kaikki valinnat, tai edes inttiin menon valinta johtuisi vain ja ainoastaan yhdestä syystä, oli se syy mikä tahansa, vaikka sitten miesten huomio. En näe sellaiselle väitteelle muuta motiivia kuin tahallinen keskustelun provosointi.

En ole koskaan tuollaista väittänyt. Vastasin tähän jo yllä.
Muuttaisin myös miesten asepalvelusta jos minulla olisi siihen valta.

BCK
Liittynyt9.7.2010
Viestejä6960
71/122 | 
SamikoKu
BCK

En tiedä kuohitsemisesta, mutta voi olla, että joku voi loukkaantua sellaisesta yleistävästä (ja virheellisestä) mielipiteestä, että naiset menevät inttiin vain saadaksen miesten huomiota. Aivan kuin kaikki tai useimmat naisten elämän aspektit pyörisivät pelkästään miesten ympärillä, ja johtuisivat pelkästään miehistä. Se ei pidä paikkansa.

Ei pidäkkään enkä minä sellaista ole väittänytkään. Olen mielestäni tuonut esille, että motivaattoreita on muitakin. En siitä huolimatta kannnata naisten vapaaehtoista asepalvelusta nykyisellään. Kannatan maanpuolustuskursseja, sekä yleistä asevelvollisuutta naisille, mikä normalisoisi tilanteen. Silloin miehiä ja naisia olisi palveluksessa yhtä paljon. (Mikäli naisia ylipäätään pitää kouluttaa)  

BCK
Naiset valitsevat ammattinsa, koulutuksensa, mahdollisen sotilaskoulutuksensa, asuinpaikkansa, lemmikkinsä, harrastuksensa, ja monet muut asiat elämässään mitä moninaisimmista syistä. Joillakin motiivina voi toki olla miesten huomiokin. On kuitenkin äärimmäisen typerää väittää, että kaikkien naisten kaikki valinnat, tai edes inttiin menon valinta johtuisi vain ja ainoastaan yhdestä syystä, oli se syy mikä tahansa, vaikka sitten miesten huomio. En näe sellaiselle väitteelle muuta motiivia kuin tahallinen keskustelun provosointi.

En ole koskaan tuollaista väittänyt. Vastasin tähän jo yllä.
Muuttaisin myös miesten asepalvelusta jos minulla olisi siihen valta.

Joko sinulla on huono muisti, tai sitten valehtelet päin naamaa. Kyllähän sinä melko suoraan sanoit, että naiset menevät mielestäsi inttiin vain ja ainoastaan saadakseen miesten huomiota. Nimittäin tässä viestissäsi sivulla 2., josta ote tässä:

"Minun mielestäni "väkisin" inttiin tunkevat naiset kaipaavat keskipisteenä oloa ja naisellisen vihätysvoimansa toteamista tai jatkuvaa todistusta siitä. Mikäs sen parempi paikka kuin intti, koska mies materiaalia on paljon ympärillä. Itse en haluaisi olla tosipaikan tullen riippuvainen moisista yksilöistä. Sinä varmasti olet täysin toista mieltä, mutta minäkään en mielipidettäni muuta vaikka porukka päällän seisoisi.

Naiset intissä eri kolutusryhmissä ja heille sopivissa tehtävissä. Veikkaan että naisten tunku putoaisi jo tuolla puoleen jos koulutus järjestettäisiin miehistä erillään pelkästään naisten kanssa."  

Käyttäjä628_0
Liittynyt12.7.2010
Viestejä13878
72/122 | 

Sinulla on jatkuvasti tapana tulkita kirjoituksia negatiivisesti. Itseasiassa olen äärimmäsen väsynyt keskusteluun kanssasi. Tuo tarkoittaa sitä mitä siinä lukee. Oma arvioni on siis se että puolet naisista on siellä väärillä perusteilla. Tuo on siis heitto näppituntumalla SIINÄ EI sanota että KAIKKI naiset on intissä väärillä perusteilla.

Sinunkin kanssasi lakkaa tämä keskustelu nyt tähän, koska se ei koskaan johda mihinkään muuhun kuin loputtomiin hyökkäyksiin. Muistutan edelleenkin lue tekstejäni kokonaisuuksina äläkä kaivele irtolauseita rakentamasi illuusion tueksi. LOPETA VÄÄRISTELY!

Käyttäjä781_0
Liittynyt10.10.2011
Viestejä21776
73/122 | 

Muutama huomio Samille. Ennemmin kuin uravalinta, on armeija pääsylippu kouluun. Tavallaan armeija siis on välietappi siihen uravalintaan, johon ei muuten olisi rahaa (tai lahjakkuutta).

Ja ex-.sotilas joka on alkanut munkiksi kuulostaa minun korvaani raiskarilta tai muuten vaan vaikealta henkilöltä naissuhteita ajatellen. Mielestäni se kannattaa huomioida, koska muutos on aika jyrkkä sotilaasta munkiksi. Ettei vaan kaveri joutunut vaihtamaan uraa siksi, että vehje ohjaa miestä?

Käyttäjä628_0
Liittynyt12.7.2010
Viestejä13878
74/122 | 
Minijehova

Muutama huomio Samille. Ennemmin kuin uravalinta, on armeija pääsylippu kouluun. Tavallaan armeija siis on välietappi siihen uravalintaan, johon ei muuten olisi rahaa (tai lahjakkuutta). Ja ex-.sotilas joka on alkanut munkiksi kuulostaa minun korvaani raiskarilta tai muuten vaan vaikealta henkilöltä naissuhteita ajatellen. Mielestäni se kannattaa huomioida, koska muutos on aika jyrkkä sotilaasta munkiksi. Ettei vaan kaveri joutunut vaihtamaan uraa siksi, että vehje ohjaa miestä?

Tiedän kyllä syyn miksi kaveri oli munkkina, eikä rikollisuudesta ollut kyse. Hänkään ei ole enää munkki ja hännellä on vaimo ja pieni lapsi. Aika halpamaista vetoa muuten tuo.

Vatkain
Liittynyt4.3.2008
Viestejä27432
75/122 | 
SamikoKu

Siinä vaiheessa kun päätöstä tehdään, mennä inttiin, tuskin tulee kovin perinpohjaisesti tutkittua kaikkia mahdollisuuksia tai velvollisuuksia mitä se tuo tullessaan, eli tuokin päätös tehdään pääasiassa jonkun tunteen pohjalta ja sitten maksetaan seurauksista mikäli ei halua maitojunalla kotiin. Jälkikäteen tietysti tarinaa ja motiiveja voi aina kehitellä niin kuin kaikissa muissakin asioissa.

Kyllä ne vajaa nelisenkymmentä inttiä käynyttä naista, jotka minä tunnen ja joiden kanssa olen asiasta keskustellut, päätös tehtiin suhteellisen pitkän harkinnan jälkeen. Yleisin syy suorittaa naisten vapaaehtoinen asepalvelus taisi olla ammattilaishaaveet. Hyvin moni halusi poliisiksi, muutama sotilasuralle. Moni koki saavansa muuta tarpeelliista koulutusta, yksikin muikkeli tuli ajamaan rekkakorttia. 

Sitten syyt vaihtelivat laidasta laitaan. Osa halusi järkevää tekemistä välivuodelle, osa oli hakemassa elämyksiä, jotkut uutta suuntaa.

Kaikki naiset olivat tietoisia oikeuksistaan ja velvollisuuksistaan, siitä mitä se tuo ja mitä vie. Tunnen yhden naisen, joka jättäytyi pois koulutuksesta ja meni sivariin. Tämä tapahtui kun hän oli RUK:ssa. Lisäksi tiedän yhden naisen, joka keskeytti palveluksen ennen 40 päivän umpeutumista.

Muutenkin naisten keskeytysprosentti on paljon alhaisempi kuin miesten. JA on syytä ollakin kun sinne vapaaehtoisena mennään.

 

SamikoKu

Minä en muuten puhunnut aikaisemmin yhdestä US marinen naissotilaasta vaan miespuolisesta sotilaasta jonka kertomuksia olen kuunnellut. Tapasin tämän herran munkkina ollessani ja kaveri oli myös munkki. Pidämme yhteyttä edelleen.

Kokemustesi omakohtaisuus sen kun kiillottuu 

Hämmentää.

Vatkain
Liittynyt4.3.2008
Viestejä27432
76/122 | 
SamikoKu
BCK

Minusta olisi kyllä (jos olisin 18-vuotias naisenalku) paljon helpompi satsata uuteen kesämekkoon, kampaukseen, meikkiin ja bilepaikan sisäänpääsymaksuun, kuin mennä vuodeksi inttiin (tai peräti sotimaan johonkin maahan) saadakseni miesten huomiota.

Kysymys ei ole huomiosta yksinään vaan huomiosta jota ei tarvitse jakaa tai josta ei tarvitse kilpailla. Kysymys on keskipisteenä olosta ja erityisasemasta joka, vastaväitteistä huolimatta, on aina olemassa. Tietyt ihmiset tarvitsee tätä. Bilepaikalla on niitä hempukoita pilvin pimein, silloin on vain tavis muiden joukossa. Intissä vain muutama harva daami ja jannuja on satoja. Silloin voi tuntea itsensä speciaaliksi joka päivä ja joka ikinen hetki. En kuitenkaan haluaisi ruotia tätä psykologista näkökantaani enempää, koska se menee silloin helposti tasolle joka tulkitaan vyön alle lyömiseksi.

... JA muitakin motivaattoreita ON.

Meillä oli intissä minun saapumiserässäni 13 naista. Kaikki olivat sijoitettuna samaan komppaniaan, jolloin käytännössä kaikki aika vietetään n. 100 miehen kanssa. Näin kuluu ensimmäiset kaksi kuukautta. Sen jälkeen porukka hajoaa tavan janttereihin, erikoiskoulutettaviin ja oppilaisiin (kaks jälkimmäistä sis. kaikki naiset), jolloin esim. meidän n. 20 joukosta 5 oli naisia.

Että ei siinä nyt niin spessu olo ole. Lisäksi ainakin minun ikäiseni pojat ovat kyllä jo olleet naisten kanssa tekemisissä niin että erikoiskohtelu siltäkään suunnalta ei ole järin tavallista.

Mitenkäs sitten amiksen autopuoli tai automaatioinsinöörin koulutus? Kielletään naisilta tykkänään, koska vuosiluokkaa kohden on vain 1-3 tyttöä? Amiksessa ja amkissa saattavat vuosikausia laskea poikaraukkojen opintomenestystä ihan vaan sillä että ovat olemassa. Voi voi.

Hämmentää.

Käyttäjä781_0
Liittynyt10.10.2011
Viestejä21776
77/122 | 
SamikoKu
Minijehova

Muutama huomio Samille. Ennemmin kuin uravalinta, on armeija pääsylippu kouluun. Tavallaan armeija siis on välietappi siihen uravalintaan, johon ei muuten olisi rahaa (tai lahjakkuutta). Ja ex-.sotilas joka on alkanut munkiksi kuulostaa minun korvaani raiskarilta tai muuten vaan vaikealta henkilöltä naissuhteita ajatellen. Mielestäni se kannattaa huomioida, koska muutos on aika jyrkkä sotilaasta munkiksi. Ettei vaan kaveri joutunut vaihtamaan uraa siksi, että vehje ohjaa miestä?

Tiedän kyllä syyn miksi kaveri oli munkkina, eikä rikollisuudesta ollut kyse. Hänkään ei ole enää munkki ja hännellä on vaimo ja pieni lapsi. Aika halpamaista vetoa muuten tuo.

 

Kun kerran tiedät syyn, niin luultavasti olet sitä kysynyt. Ja sitä ennen miettinyt moista ammatinvaihtoa. Jos sinä olet asiaa pohtinut, niin yhtä halpamaista se on kuin minunkin tekemänä. Toinen yhtä vahva vaihtoehto olisi sotilaana opittu  rauhanaate, mutta jos vielä keskusteluista käy ilmi tuollainen mielikuva, että naiset hakevat armeijasta vain montaa munaa ja huomiota, niin kallistuin  enemmän häiriintyneeseen seksuaalisuuteen kuin vastaheränneeseen pasifismiin.

 

Itse tunnen kaksi munkiksi alkanutta ja molemmilla viirasi vahvasti päässä. Toinen munkkeilee yhä. Näin minäkin yleistin omien tuttujeni kokemukset ja valinnat, mutta pidän mahdollisena muitakin syitä alkaa munkiksi. Myös kirjallisuudesta olen saanut kuvan, että etenkin wanhoina aikoina rikoksia, sotarikoksia, sodan kauhuja ym. onnistui paeta alkamalla munkiksi.

BCK
Liittynyt9.7.2010
Viestejä6960
78/122 | 
Minijehova
SamikoKu
Minijehova

 Ja ex-.sotilas joka on alkanut munkiksi kuulostaa minun korvaani raiskarilta tai muuten vaan vaikealta henkilöltä naissuhteita ajatellen. Mielestäni se kannattaa huomioida, koska muutos on aika jyrkkä sotilaasta munkiksi. Ettei vaan kaveri joutunut vaihtamaan uraa siksi, että vehje ohjaa miestä?

Tiedän kyllä syyn miksi kaveri oli munkkina, eikä rikollisuudesta ollut kyse. Hänkään ei ole enää munkki ja hännellä on vaimo ja pieni lapsi. Aika halpamaista vetoa muuten tuo.

Kun kerran tiedät syyn, niin luultavasti olet sitä kysynyt. Ja sitä ennen miettinyt moista ammatinvaihtoa. Jos sinä olet asiaa pohtinut, niin yhtä halpamaista se on kuin minunkin tekemänä. Toinen yhtä vahva vaihtoehto olisi sotilaana opittu  rauhanaate, mutta jos vielä keskusteluista käy ilmi tuollainen mielikuva, että naiset hakevat armeijasta vain montaa munaa ja huomiota, niin kallistuin  enemmän häiriintyneeseen seksuaalisuuteen kuin vastaheränneeseen pasifismiin.

Itse tunnen kaksi munkiksi alkanutta ja molemmilla viirasi vahvasti päässä. Toinen munkkeilee yhä. Näin minäkin yleistin omien tuttujeni kokemukset ja valinnat, mutta pidän mahdollisena muitakin syitä alkaa munkiksi. Myös kirjallisuudesta olen saanut kuvan, että etenkin wanhoina aikoina rikoksia, sotarikoksia, sodan kauhuja ym. onnistui paeta alkamalla munkiksi.

Mielenkiintoinen ajatus tuo, että (ammatti?)sotilaasta munkiksi kääntyneellä voisi olla tuollainen tausta, varsinkin jos tyypin mielipiteenä on, että naiset (tai puolet naisista?) menevät muka hakemaan armeijasta vain montaa munaa ja huomiota. En tunne raiskarin sielunelämää, mutta ihanko olisin lukenut jotain tuota liippaavaa artikkelia, jossa raiskari oikeutti tekonsa sillä, että "oikeastihan ne nartut kerjäsivät vaan sitä".

Ammattisotilaista olen lukenut, että jopa YK:n rauhanturvajoukkoihin kuluu sotilaista, jotka eri puolilla maailmaa ovat syyllistyneet paikallisten naisten ja jopa lasten eli kaikkein heikoimmassa asemassa olevien raiskaamiseen, nk. tässä kymmenen rauhanturvaajan joukko, joka raiskasi 12-vuotiaan tytön: Rauhanturvaajat raiskaavat yhä lapsia tai rauhanturvaajat, jotka vaativat seksia vastikkeeksi avustusruoasta.

hcesar
Liittynyt16.3.2005
Viestejä13039
79/122 | 
Minijehova

Kun kerran tiedät syyn, niin luultavasti olet sitä kysynyt. Ja sitä ennen miettinyt moista ammatinvaihtoa.

Johan on ihme sekoilua. Jonkun valintojen miettiminen ei ole sama asia kuin arvella jotain raiskaajaksi tai muuten vaan vaikeaksi naisten suhteen. Lisäksi, jos tietää jonkun valinnoista, niitä ei ole välttämättä miettinyt tai kysynyt.

lokki
Liittynyt3.1.2010
Viestejä6110
80/122 | 

Jos katsotaan hiukan etäämpää, mihin tämäkin keskustelu miesten ja naisten keskeisessä sekaryhmässä on johtanut, ei voi välttyä ajatukselta, että Tim Hunt oli täsmälleen oikeassa esittäessään samaa sukupuolta olevat tutkimusryhmät sekaryhmiä tehokkaammaksi. Mitä hyvää tämäkään miehistä ja naisista koostuva ”tutkimusryhmä” olisi saanut aikaan, kun kaikki aika menee erotiikkaan, letistä vetelyyn ja teatraaliseen pillitykseen.

-”Totuuden puhuja ei saa yösijaa” ja vielä haukutaan tyhmäksi.

käyttäjä-8744
Liittynyt22.6.2015
Viestejä1
81/122 | 

Se on tätä modernia aivopesutasa-arvoa(tm), että mielipiteistä rangaistaan tarvittaessa vaikka vankilatuomioin (holokausti yms.).

 

Tässäkin tapauksessa mielipide on täysin relevantti, pitkän kokemuksen tuoma ja täysin kiistämätön tosiasia, jonka "tiede" itsekin on todennut monta kertaa, vain kaunistelluimmin termein. Suoraanhan ei voida sanoa, että naiset ovat enemmän tunteiden vietävissä, herkkiä manipuloimaan toisiaan ja miehiä ja usein hankalia työkavereita miehiin verrattuna.

 

Enkä minä aio mielipidettäni pyydellä anteeksi tässä sen enempää kuin jos oisin nobelin palkinnon saanut. Oma häpeänsä, jos joku haluaa yleisen painostuksen vuoksi mieluummin olla väärässä asioissa jotka vuosituhannet ja ihmisten kokemus joka ikinen päivä on osoittanut todeksi.

 

Artikkelin kirjoittajasta saa sellaisen kuvan, että asialla on taas nk. feministi tai mumattomaksi potkittu hipsterimies, joka ei uskalla tosi paikan tullen lausua todellista mielipidettään edes oman t-paidan kuvasta (pun) tai väristä, ilman edeltävää yleisögalluppia.

CE-hyväksytty
Liittynyt30.4.2005
Viestejä29006
82/122 | 
SamikoKu

Minö kyllä antaisin kenkää testaajalle, oli se mies tai nainen, joka roudaa piirilevyjä ohi testilinjan kokoonpanoon. Puutteellinen työmoraali.

Miksi antaisit kenkää maailman parhaimmalle testaajalle? Eihän ne virheet hänen syytään ole, vaan sen tyttöpuolisen työtoverin.

Tai siis työnantajan, joka on liberaalisuuskiimoissansa antanut naisten päästä lähelle miestä kun mies tekee työtä...

 

kasvisruoka
Liittynyt8.5.2015
Viestejä453
83/122 | 

Lainaus:

Suoraanhan ei voida sanoa, että naiset ovat enemmän tunteiden vietävissä, herkkiä manipuloimaan toisiaan ja miehiä ja usein hankalia työkavereita miehiin verrattuna.

 

Onko tällaisesta jossain vakuuttavaa dokumenttia?

Tiedätte kyllä kuka.

Käyttäjä628_0
Liittynyt12.7.2010
Viestejä13878
84/122 | 
Minijehova
SamikoKu
Minijehova

Muutama huomio Samille. Ennemmin kuin uravalinta, on armeija pääsylippu kouluun. Tavallaan armeija siis on välietappi siihen uravalintaan, johon ei muuten olisi rahaa (tai lahjakkuutta). Ja ex-.sotilas joka on alkanut munkiksi kuulostaa minun korvaani raiskarilta tai muuten vaan vaikealta henkilöltä naissuhteita ajatellen. Mielestäni se kannattaa huomioida, koska muutos on aika jyrkkä sotilaasta munkiksi. Ettei vaan kaveri joutunut vaihtamaan uraa siksi, että vehje ohjaa miestä?

Tiedän kyllä syyn miksi kaveri oli munkkina, eikä rikollisuudesta ollut kyse. Hänkään ei ole enää munkki ja hännellä on vaimo ja pieni lapsi. Aika halpamaista vetoa muuten tuo.

 

Kun kerran tiedät syyn, niin luultavasti olet sitä kysynyt. Ja sitä ennen miettinyt moista ammatinvaihtoa. Jos sinä olet asiaa pohtinut, niin yhtä halpamaista se on kuin minunkin tekemänä. Toinen yhtä vahva vaihtoehto olisi sotilaana opittu  rauhanaate, mutta jos vielä keskusteluista käy ilmi tuollainen mielikuva, että naiset hakevat armeijasta vain montaa munaa ja huomiota, niin kallistuin  enemmän häiriintyneeseen seksuaalisuuteen kuin vastaheränneeseen pasifismiin.

 

Itse tunnen kaksi munkiksi alkanutta ja molemmilla viirasi vahvasti päässä. Toinen munkkeilee yhä. Näin minäkin yleistin omien tuttujeni kokemukset ja valinnat, mutta pidän mahdollisena muitakin syitä alkaa munkiksi. Myös kirjallisuudesta olen saanut kuvan, että etenkin wanhoina aikoina rikoksia, sotarikoksia, sodan kauhuja ym. onnistui paeta alkamalla munkiksi.

Sinä vääristelet sanomiani. En ole missään vaiheessa kertonut, että tuon sotilaan mielipide olisi kuvailemasi kaltainen. Olen sanonut, että perustan mielipiteeni omiin kokemuksiini, päätelmiin ja tuon sotilaan kertomuksiin jotka vahvistavat mielipidettäni. Puhun siis koko ojan omasta mielipiteestäni.

Minä olen kohdannut satoja munkeiksi alkaneita ja voin vakuuttaa, että aika monella viiraa päästä. Tosiasia myös on, että esimerkikisi thaimaassa munkkiluostarit on osittain myös rikollisten pesäpaikkoja. Kuin myös se, että jos ihmisellä ei elämässä ole muuta mahdollisuutta niin hän saattaa ryhtyä munkiksi. Se siis on usein myös syrjäytyneiden miesten "matkahuolto". Tuossa ei ole mitään uutta minulle. Olisi paljon kertomuksia ja havaintoja siltäkin osin.

Tämä palstakaan ei muuten ole mikään keskiverto-otos normaalista ihmismassasta vaan täällä on sen verran moniongelmaista porukkaa jollekka ei edes aseenkantolupaa uskaltaisi myöntää. Siksi keskustelun kulun seuraaminen vaikuttaa monelle ylivoimaiselta tehtävältä. Ei lueta mitä ollaan aikaisemmin sanottu jollekkin muulle vaan tartutaan yksittäiseen asiaan ja muotoillaan siitä omilla tehosanoilla riitahakuinen tärppi, koska keskustelun eteenpäin vieminen muutoin ei vaan kuulu omaan puuttellisen työkalupaketin varustukseen. Negatiivisuus on puutteellisen työkalupakin käytetyin työkalu.

 

 

jussipussi
Liittynyt6.12.2009
Viestejä66836
85/122 | 
kasvisruoka

Suoraanhan ei voida sanoa, että naiset ovat enemmän tunteiden vietävissä, herkkiä manipuloimaan toisiaan ja miehiä ja usein hankalia työkavereita miehiin verrattuna.

Onko tällaisesta jossain vakuuttavaa dokumenttia?

Neuvoksi; lainaa lainaustoiminnolla sille kirjoittajalle jolle kysymys on osoitettu ja laita lainaukseen myös se mukaan kenen kirjoittajan kirjoitus lainattuina on kyseessä.

jussipussi
Liittynyt6.12.2009
Viestejä66836
86/122 | 
SamikoKu

 

Minä olen kohdannut satoja munkeiksi alkaneita ja voin vakuuttaa, että aika monella viiraa päästä. Tosiasia myös on, että esimerkikisi thaimaassa munkkiluostarit on osittain myös rikollisten pesäpaikkoja. Kuin myös se, että jos ihmisellä ei elämässä ole muuta mahdollisuutta niin hän saattaa ryhtyä munkiksi. Se siis on usein myös syrjäytyneiden miesten "matkahuolto". Tuossa ei ole mitään uutta minulle. Olisi paljon kertomuksia ja havaintoja siltäkin osin.

Tämä palstakaan ei muuten ole mikään keskiverto-otos normaalista ihmismassasta vaan täällä on sen verran moniongelmaista porukkaa jollekka ei edes aseenkantolupaa uskaltaisi myöntää. Siksi keskustelun kulun seuraaminen vaikuttaa monelle ylivoimaiselta tehtävältä. Ei lueta mitä ollaan aikaisemmin sanottu jollekkin muulle vaan tartutaan yksittäiseen asiaan ja muotoillaan siitä omilla tehosanoilla riitahakuinen tärppi, koska keskustelun eteenpäin vieminen muutoin ei vaan kuulu omaan puuttellisen työkalupaketin varustukseen. Negatiivisuus on puutteellisen työkalupakin käytetyin työkalu. 

Koteko sinä olevasi poikkeus edellä luettelemistasi? 

 SamikoKu: Tapasin tämän herran munkkina ollessani ja kaveri oli myös munkki. Pidämme yhteyttä edelleen.
Käyttäjä781_0
Liittynyt10.10.2011
Viestejä21776
87/122 | 
SamikoKu
Minijehova
SamikoKu
Minijehova

Muutama huomio Samille. Ennemmin kuin uravalinta, on armeija pääsylippu kouluun. Tavallaan armeija siis on välietappi siihen uravalintaan, johon ei muuten olisi rahaa (tai lahjakkuutta). Ja ex-.sotilas joka on alkanut munkiksi kuulostaa minun korvaani raiskarilta tai muuten vaan vaikealta henkilöltä naissuhteita ajatellen. Mielestäni se kannattaa huomioida, koska muutos on aika jyrkkä sotilaasta munkiksi. Ettei vaan kaveri joutunut vaihtamaan uraa siksi, että vehje ohjaa miestä?

Tiedän kyllä syyn miksi kaveri oli munkkina, eikä rikollisuudesta ollut kyse. Hänkään ei ole enää munkki ja hännellä on vaimo ja pieni lapsi. Aika halpamaista vetoa muuten tuo.

Kun kerran tiedät syyn, niin luultavasti olet sitä kysynyt. Ja sitä ennen miettinyt moista ammatinvaihtoa. Jos sinä olet asiaa pohtinut, niin yhtä halpamaista se on kuin minunkin tekemänä. Toinen yhtä vahva vaihtoehto olisi sotilaana opittu  rauhanaate, mutta jos vielä keskusteluista käy ilmi tuollainen mielikuva, että naiset hakevat armeijasta vain montaa munaa ja huomiota, niin kallistuin  enemmän häiriintyneeseen seksuaalisuuteen kuin vastaheränneeseen pasifismiin.

Itse tunnen kaksi munkiksi alkanutta ja molemmilla viirasi vahvasti päässä. Toinen munkkeilee yhä. Näin minäkin yleistin omien tuttujeni kokemukset ja valinnat, mutta pidän mahdollisena muitakin syitä alkaa munkiksi. Myös kirjallisuudesta olen saanut kuvan, että etenkin wanhoina aikoina rikoksia, sotarikoksia, sodan kauhuja ym. onnistui paeta alkamalla munkiksi.

Sinä vääristelet sanomiani. En ole missään vaiheessa kertonut, että tuon sotilaan mielipide olisi kuvailemasi kaltainen. Olen sanonut, että perustan mielipiteeni omiin kokemuksiini, päätelmiin ja tuon sotilaan kertomuksiin jotka vahvistavat mielipidettäni. Puhun siis koko ojan omasta mielipiteestäni.

Minä olen kohdannut satoja munkeiksi alkaneita ja voin vakuuttaa, että aika monella viiraa päästä. Tosiasia myös on, että esimerkikisi thaimaassa munkkiluostarit on osittain myös rikollisten pesäpaikkoja. Kuin myös se, että jos ihmisellä ei elämässä ole muuta mahdollisuutta niin hän saattaa ryhtyä munkiksi. Se siis on usein myös syrjäytyneiden miesten "matkahuolto". Tuossa ei ole mitään uutta minulle. Olisi paljon kertomuksia ja havaintoja siltäkin osin.

Tämä palstakaan ei muuten ole mikään keskiverto-otos normaalista ihmismassasta vaan täällä on sen verran moniongelmaista porukkaa jollekka ei edes aseenkantolupaa uskaltaisi myöntää. Siksi keskustelun kulun seuraaminen vaikuttaa monelle ylivoimaiselta tehtävältä. Ei lueta mitä ollaan aikaisemmin sanottu jollekkin muulle vaan tartutaan yksittäiseen asiaan ja muotoillaan siitä omilla tehosanoilla riitahakuinen tärppi, koska keskustelun eteenpäin vieminen muutoin ei vaan kuulu omaan puuttellisen työkalupaketin varustukseen. Negatiivisuus on puutteellisen työkalupakin käytetyin työkalu.

Varsin kelvollinen vastaus. Työkalupakkini on kunnossa ja olen muutenkin ihan liian positiivinen. Ja kiva huomata että meillä on suunnilleen sama käsitys munkiksi alkamisen yleisitä syistä. Muutenkin tällaiselle ylivilkkaalle länkkäriateistille luostari on niin outo paikka edes tunnin visiitille, että väkisinkin ajattelee synkkiä munkkien henkilökohtaisesta menneisyydestä.

e. Ei muuten olisi minullakaan toivoa saada aseenkantolupaa. Toisaalta pimeän aseen saa nopeammin ja halvemmalla kuin lupamenettelyn kautta. Jos sellaista tarvitsisi.

Käyttäjä628_0
Liittynyt12.7.2010
Viestejä13878
88/122 | 
jussipussi
SamikoKu

Minä olen kohdannut satoja munkeiksi alkaneita ja voin vakuuttaa, että aika monella viiraa päästä. Tosiasia myös on, että esimerkikisi thaimaassa munkkiluostarit on osittain myös rikollisten pesäpaikkoja. Kuin myös se, että jos ihmisellä ei elämässä ole muuta mahdollisuutta niin hän saattaa ryhtyä munkiksi. Se siis on usein myös syrjäytyneiden miesten "matkahuolto". Tuossa ei ole mitään uutta minulle. Olisi paljon kertomuksia ja havaintoja siltäkin osin.

Tämä palstakaan ei muuten ole mikään keskiverto-otos normaalista ihmismassasta vaan täällä on sen verran moniongelmaista porukkaa jollekka ei edes aseenkantolupaa uskaltaisi myöntää. Siksi keskustelun kulun seuraaminen vaikuttaa monelle ylivoimaiselta tehtävältä. Ei lueta mitä ollaan aikaisemmin sanottu jollekkin muulle vaan tartutaan yksittäiseen asiaan ja muotoillaan siitä omilla tehosanoilla riitahakuinen tärppi, koska keskustelun eteenpäin vieminen muutoin ei vaan kuulu omaan puuttellisen työkalupaketin varustukseen. Negatiivisuus on puutteellisen työkalupakin käytetyin työkalu. 

Koteko sinä olevasi poikkeus edellä luettelemistasi? 

 SamikoKu: Tapasin tämän herran munkkina ollessani ja kaveri oli myös munkki. Pidämme yhteyttä edelleen.

Tuo kysymys oli odotetu.
En ole rikollinen, en huumeiden käyttäjä, en väliinputoaja, minulla ei ole todettuja mielenterveydellisiä ongelmia jne. Tuossa mielessä en siis kuulu joukkoon.  En myöskään kannata sokeasti mitään uskontoa taikka oppia. En siis ole missään mielessä uskovainen vaan punnitsen kaikkea tarjottua valmista tarkoin, varsinkin jos se tulee lähteestä jonka motiiveja epäilen. Tuo jenkkisotilas oli munkkina äitinsä pyynöstä ja halusta. Hän oli puoliverinen amerikkalaisesta isästä ja thaimaalaisesta äidistä. Thaimaassa on traditio että jokainen mies on jonkin aikaa elämästään munkkina.

Munkkeina käy myös paikallista porukkaa jotka ovat hyvin toimeentulevia, heillä on työt, perheet ja systeemit kasassa. Itse olen lähinnä tuota porukkaa, jos nyt johonkin pitää itsensä ryhmittellä. Monella noista kuitenkin on taustalla joku kokemus tai tapahtuma, joka tarvii hetken aikaa pään selvittelyä ja rauhoittumista. Näin myös minulla. Syy on kuitenkin henkilökohtainen enkä aio siitä puhua. Ratkaisu kuitenkin oli oikea, ehkä yksi viisaimmista päätöksistä mitä olen elämäni aikana tehnyt. Itse olen hyötynyt tuosta reissusta valtavasti ja löytänyt aivan uusia näkökulmia paikalliseen kuttuuriin ja moneen muuhunkin.

jussipussi
Liittynyt6.12.2009
Viestejä66836
89/122 | 
SamikoKu

Tuo kysymys oli odotetu.
En ole rikollinen, en huumeiden käyttäjä, en väliinputoaja, minulla ei ole todettuja mielenterveydellisiä ongelmia jne. Tuossa mielessä en siis kuulu joukkoon.  En myöskään kannata sokeasti mitään uskontoa taikka oppia. En siis ole missään mielessä uskovainen vaan punnitsen kaikkea tarjottua valmista tarkoin, varsinkin jos se tulee lähteestä jonka motiiveja epäilen. Tuo jenkkisotilas oli munkkina äitinsä pyynöstä ja halusta. Hän oli puoliverinen amerikkalaisesta isästä ja thaimaalaisesta äidistä. Thaimaassa on traditio että jokainen mies on jonkin aikaa elämästään munkkina.

Munkkeina käy myös paikallista porukkaa jotka ovat hyvin toimeentulevia, heillä on työt, perheet ja systeemit kasassa. Itse olen lähinnä tuota porukkaa, jos nyt johonkin pitää itsensä ryhmittellä. Monella noista kuitenkin on taustalla joku kokemus tai tapahtuma, joka tarvii hetken aikaa pään selvittelyä ja rauhoittumista. Näin myös minulla. Syy on kuitenkin henkilökohtainen enkä aio siitä puhua. Ratkaisu kuitenkin oli oikea, ehkä yksi viisaimmista päätöksistä mitä olen elämäni aikana tehnyt. Itse olen hyötynyt tuosta reissusta valtavasti ja löytänyt aivan uusia näkökulmia paikalliseen kuttuuriin ja moneen muuhunkin.

Tuo vastaus oli odotettu.

Kiitos vastauksesta. 

Retard
Liittynyt13.5.2005
Viestejä28258
90/122 | 

Olin laittavinani merkille intissä, että miehillä, jotka olivat varsin epämiehekkäitä, oli tapana kyseenalaistaa ja vähätellä naisvarusmiesten vilpittömyyttä asepalveluksensa suorittamisessa. Havaintoni vaikuttaa saavan tukea tuoreesta tutkimuksesta, jonka mukaan miehet alkavat pullistelemaan kun kokevat, että naiset kilpailevat itsensä kanssa samasta tittelistä.

Jos argumentista ei voi johtaa yleistä sääntöä, sillä ei ole sisältöä.

Käyttäjä628_0
Liittynyt12.7.2010
Viestejä13878
91/122 | 
-:)lauri

Olin laittavinani merkille intissä, että miehillä, jotka olivat varsin epämiehekkäitä, oli tapana kyseenalaistaa ja vähätellä naisvarusmiesten vilpittömyyttä asepalveluksensa suorittamisessa. Havaintoni vaikuttaa saavan tukea tuoreesta tutkimuksesta, jonka mukaan miehet alkavat pullistelemaan kun kokevat, että naiset kilpailevat itsensä kanssa samasta tittelistä.

 

Olisin kyllä taipuvainen uskomaan, että miehillä ylipäätään on kyky tai ominaisuus liioitella omia kykyjään monessa muussakin tilanteessa. Vastakkainasetteluja vois tehdä muutenkin ihan pelkästään miesporukoissakin. Heikko itsetunto ja feminiinisyys miehellä näkyy ihan muutoinkin. Ei se tarvitse naista vertailukohdakseen vaikka tuokin epäilemättä käynnistää tilanteet.

Tuossa tulokset oli lisäksi manipuloituja, ei totuuteen perusuvia. Eli siinä horjutettiin itsensä tuntevan ja kykynsä tietävienkin itsetuntoa keinotekoisesti.

Retard
Liittynyt13.5.2005
Viestejä28258
92/122 | 
SamikoKu
-:)lauri

Olin laittavinani merkille intissä, että miehillä, jotka olivat varsin epämiehekkäitä, oli tapana kyseenalaistaa ja vähätellä naisvarusmiesten vilpittömyyttä asepalveluksensa suorittamisessa. Havaintoni vaikuttaa saavan tukea tuoreesta tutkimuksesta, jonka mukaan miehet alkavat pullistelemaan kun kokevat, että naiset kilpailevat itsensä kanssa samasta tittelistä.

Olisin kyllä taipuvainen uskomaan, että miehillä ylipäätään on kyky tai ominaisuus liioitella omia kykyjään monessa muussakin tilanteessa. Vastakkainasetteluja vois tehdä muutenkin ihan pelkästään miesporukoissakin. Heikko itsetunto ja feminiinisyys miehellä näkyy ihan muutoinkin. Ei se tarvitse naista vertailukohdakseen vaikka tuokin epäilemättä käynnistää tilanteet.

Tuossa tulokset oli lisäksi manipuloituja, ei totuuteen perusuvia. Eli siinä horjutettiin itsensä tuntevan ja kykynsä tietävienkin itsetuntoa keinotekoisesti.

Tuon tutkimuksen perusteella liioitteluun sortuvat vain miehet, jotka kokevat, että heidän miehekkyys on uhattuna. Sinällään tuo oli nollatutkimus. PUA-skenessä ilmiöstä on puhuttu jo vuosia sitten: alfamiehet eivät niinkään pullistele kun taas beetamiehet pullistelevat.

Jos argumentista ei voi johtaa yleistä sääntöä, sillä ei ole sisältöä.

Käyttäjä628_0
Liittynyt12.7.2010
Viestejä13878
93/122 | 
-:)lauri

Tuon tutkimuksen perusteella liioitteluun sortuvat vain miehet, jotka kokevat, että heidän miehekkyys on uhattuna. Sinällään tuo oli nollatutkimus. PUA-skenessä ilmiöstä on puhuttu jo vuosia sitten: alfamiehet eivät niinkään pullistele kun taas beetamiehet pullistelevat.

Kyllä tuossa varmaan totuuden jyvänenkin piilee. Pullisteluakin on montaa sorttia. Käsittääkseni alfamiehillä on myös taipumus "riikinkukkoiluun" ja omien vahvuuksien suituisaan esittelyyn.

Oli miten oli. EN kannata yhteistä asepalvelusta miehille ja naisille nykymuodossaan jossa naisia on vain kourallinen. Jos naisilla olisi pakollinen asepalvelus niin pitäisin sitä luonnollisena miksinä ja silloin ei olisi syytä erotteluun, koska molempia sukupuolia olisi lähes sama määrä. Pakollinen asepalvelus myös naisille olisi sinänsä ihan kannatettavaa. En myöskään kannattaisi tilannetta armeijan kaltaisessa yhteisössä missä on satoja naisia ja vain muutama mies.

Retard
Liittynyt13.5.2005
Viestejä28258
94/122 | 
SamikoKu
-:)lauri

Tuon tutkimuksen perusteella liioitteluun sortuvat vain miehet, jotka kokevat, että heidän miehekkyys on uhattuna. Sinällään tuo oli nollatutkimus. PUA-skenessä ilmiöstä on puhuttu jo vuosia sitten: alfamiehet eivät niinkään pullistele kun taas beetamiehet pullistelevat.

Kyllä tuossa varmaan totuuden jyvänenkin piilee. Pullisteluakin on montaa sorttia. Käsittääkseni alfamiehillä on myös taipumus "riikinkukkoiluun" ja omien vahvuuksien suituisaan esittelyyn.

Olen sekä samaa että eri mieltä. Mitä tulee tuohon riikinkukkoiluun, sillä viitataan PUA-skenessä enempi sellaiseen rekvisiittaan, joka näkyy ja herättää keskustelua, mutta jota ei tarkoituksellisesti markkinoida, eli esitetä ominaisuutena, josta asianosaisen alfastatus olisi riippuvainen. Alfastatus on alfalle nimittäin itsestäänselvyys ja rekvisiitta tulee jos on tullakseen sitten siihen päälle. PUA-skenessä ajatellaan, että kaikenlainen tarkoituksellinen itsensä tai ominaisuuksiensa markkinointi on aina osoitus siitä, että ihminen on epävarma siitä, näkyykö nuo hienot asiat itsestä päällepäin vai eivät. Alfa tietää, että ne ominaisuudet, joilla on alfastatuksensa ansainnut, näkyvät päälle päin kun taas beeta pelkää, etteivät ne ominaisuudet näy.

Toki se, mitä tarkoittaa kun sanotaan, että jokin näkyy päällepäin tai mitä tarkoittaa kun sanotaan, ettei tarkoituksellisesti markkinoi, riippuu myös vahvasti vastaanottajasta. Jos kohderyhmänä ovat punanistkat, silloin itsensä tarkoituksellinen markkinointi voidaan tulkita päällepäin näkymiseksi kun taas jos kohderyhmänä ovat sosiaalisesti älykkäät ihmiset, kysytään puolestaan enempi nöyryyttä alfastatuksen osoittamiseksi.

Tämän lisäksi käytännössä hyvin harva mies tai nainen on pelkästään alfa tai pelkästään beeta. Suurin osa lienee sekotus molempia. Tai ainakin siihen tuo tutkimus vahvasti ja ainakin miesten osalta viittasi. Tosin tuon tukimuksen tulos vaikuttaa myös kulttuurisidonnaiselta. Jos naista arvostettaisiin amerikkalaisessa kultturissa enemmän, miehet jotka tulivat samaistetuksi naisiin, olisivat voineet kohauttaa vain olkapäitään eikä heille olisi syntynyt tarvetta korostaa miehekkyyttään.

Jos argumentista ei voi johtaa yleistä sääntöä, sillä ei ole sisältöä.

Retard
Liittynyt13.5.2005
Viestejä28258
96/122 | 
Vatkain

PUA-skene?

PUA = Pickup -artisti = "pelimies".

PUA-skene = tarkoitaa tässä minun käsitystäni pelimiesten käsityksestä siihen, miten asiat ovat käsiteltävässä asiassa. Näkemykseni perustuu pitkälti kirjaan Pelimies ja vuosia sitten lukemaani kirjan päähenkilöiden netistä löytyneeseen blogiainaistoon.

Jos argumentista ei voi johtaa yleistä sääntöä, sillä ei ole sisältöä.

Vatkain
Liittynyt4.3.2008
Viestejä27432
97/122 | 

^Oon lukenut tuon ja katellu sen tyypin haastatteluita netissä myös. Se oli Conanissaki joku aika sitten.

Hämmentää.

hcesar
Liittynyt16.3.2005
Viestejä13039
98/122 | 

Ihmettelin kanssa, mikä on PUA-skene. Tuli mieleen suljettu PUA-joukko, jotka pitävät yhteyttä eri tavoin ja määrittelevät kulloisetkin PUA-trendit, kuumimmat PUA-mestat, -kuteet, -speakin, -musiikin, -jne.

Vatkain, mielipiteitä kirjasta?

Vatkain
Liittynyt4.3.2008
Viestejä27432
99/122 | 
asdf

Vatkain, mielipiteitä kirjasta?

Ihan mielenkiintonen. Tosin en tiedä olisinko jaksanut lukea jos siinä ei olisi koko ajan vakuuteltu, että tämä on tositarina, vaikkakin "uskomaton". Maksoin kirjasta muistaakseni 8 € ja se oli joskus 2010-2012. Nyt olen pannut sen jo menemään. Omalla tavallaan ihan viihdyttävä kirja. 

Hämmentää.

idiotus
Liittynyt8.12.2007
Viestejä1907
100/122 | 

Hmmm.... Eikö kukaan näe tässä mtään tutkimuksellista potentiaalia?!

 

Tutkitaan tutkijoita tutkimassa.

Antaa faktojen puhua erillaisissa olosuhteissa.

 

Tosin en nyt oikein ymmärrä, mikseivät kongnitiivisesti erilaiset sukuelintelineet voisi täydentää toisiaan mentaalisesti, jos heillä on edellytyksiä tutkijoiksi.

Quidquid latine dictum sit, altum videtur.

In porto perse vitulus est.

Rousseau: "tämä keskustelufoorumi saattaa aiheuttaa itsetuhoisuutta, käytettävä vain hoitohenkilökunnan valvovan silmän alla ja/tai hyvin lääkittynä".

Varoitus! Saatan leikkiä välillä paholaisen asianajajaa jopa tiedostamatta sitä.

Käyttäjä628_0
Liittynyt12.7.2010
Viestejä13878
101/122 | 
-:)lauri
SamikoKu
-:)lauri

Tuon tutkimuksen perusteella liioitteluun sortuvat vain miehet, jotka kokevat, että heidän miehekkyys on uhattuna. Sinällään tuo oli nollatutkimus. PUA-skenessä ilmiöstä on puhuttu jo vuosia sitten: alfamiehet eivät niinkään pullistele kun taas beetamiehet pullistelevat.

Kyllä tuossa varmaan totuuden jyvänenkin piilee. Pullisteluakin on montaa sorttia. Käsittääkseni alfamiehillä on myös taipumus "riikinkukkoiluun" ja omien vahvuuksien suituisaan esittelyyn.

Olen sekä samaa että eri mieltä. Mitä tulee tuohon riikinkukkoiluun, sillä viitataan PUA-skenessä enempi sellaiseen rekvisiittaan, joka näkyy ja herättää keskustelua, mutta jota ei tarkoituksellisesti markkinoida, eli esitetä ominaisuutena, josta asianosaisen alfastatus olisi riippuvainen. Alfastatus on alfalle nimittäin itsestäänselvyys ja rekvisiitta tulee jos on tullakseen sitten siihen päälle. PUA-skenessä ajatellaan, että kaikenlainen tarkoituksellinen itsensä tai ominaisuuksiensa markkinointi on aina osoitus siitä, että ihminen on epävarma siitä, näkyykö nuo hienot asiat itsestä päällepäin vai eivät. Alfa tietää, että ne ominaisuudet, joilla on alfastatuksensa ansainnut, näkyvät päälle päin kun taas beeta pelkää, etteivät ne ominaisuudet näy.

Toki se, mitä tarkoittaa kun sanotaan, että jokin näkyy päällepäin tai mitä tarkoittaa kun sanotaan, ettei tarkoituksellisesti markkinoi, riippuu myös vahvasti vastaanottajasta. Jos kohderyhmänä ovat punanistkat, silloin itsensä tarkoituksellinen markkinointi voidaan tulkita päällepäin näkymiseksi kun taas jos kohderyhmänä ovat sosiaalisesti älykkäät ihmiset, kysytään puolestaan enempi nöyryyttä alfastatuksen osoittamiseksi.

Tämän lisäksi käytännössä hyvin harva mies tai nainen on pelkästään alfa tai pelkästään beeta. Suurin osa lienee sekotus molempia. Tai ainakin siihen tuo tutkimus vahvasti ja ainakin miesten osalta viittasi. Tosin tuon tukimuksen tulos vaikuttaa myös kulttuurisidonnaiselta. Jos naista arvostettaisiin amerikkalaisessa kultturissa enemmän, miehet jotka tulivat samaistetuksi naisiin, olisivat voineet kohauttaa vain olkapäitään eikä heille olisi syntynyt tarvetta korostaa miehekkyyttään.

Tässä ei juuri ole vastaan väittämistä. Asiat vaihtelee ja ovat myös tilannekohtaisia.

Katselin tässä muutama kuukausi sitten netistä tutkimusvideota jossa oli noin kuuden hengen ryhmä miehiä. Miehet eivät tienneet tutkimuksen tarkoitusta vaan luulivat, että heidät oli otettu tekemään jotain autoprojektia. Kamera kuitenkin kuvasi toimintaa kaiken aikaa ja siinä analysoitiin ihmisten käytöstä, kuka otti ohjat käsiiinsä ja lähti vetämään projektia, kuinka he työskentelivät keskenään jne. 

Homma kuitenkin kesksytettiin ja tilaan tuli hetkeksi kaunis nuori nainen antamaan jotain ohjeita tms. (Nainen oli osa tutkimustiimiä)
Käytös miehissä muuttui välittömästi adaptoituakseen tuon naisen läsnäoloon. "Afla" urokset, kukin tyylillään, rupesi markkinoimaan omia valttejaan. Yksi musta mies jopa esitteli vartaloaan ja painoi kätensä sepalustaan vasten. Valkoisilla käytös oli enemmän muilla vahvuuksillaan pätemistä, kun se mustalla viittasi suoraan seksiin. 

Voin yrittää hakea tuota videota jos se löytyisi. Oli milestäni ihan mielenkiintoista katseltavaa.
Se myös sopisi tähän aiheeseen sikäli, koska siinä manipulointiin keskinäisiä asemia asettamalla nainen joukkoon hetkeksi. Sekä toisella tasolla, että taustallahan oli tutkimustiimi jonka jäsen tuo nainen oli. Minkälaisia reaktioita siellä on nähtävissä?

Käytännössähän nämä on tilainteita joita nykyisessä yhteiskunnassa väkisinkin muodostuu.
Tiedemies joka on tottunut havainnoimaan ympäristöä saattaa kuitenkin katsella asiaa aivan tosesta vinkelistä kuin "tasa-arvokulutettu" normi kansalainen.

Edit: Se video onki osa tätä pakettia: Alpha Male - National Geographic Study

https://www.youtube.com/watch?v=vd2NTQPl7D8  Auto-osuus alkaa jostain 8 minuutin paikkeilta.

idiotus
Liittynyt8.12.2007
Viestejä1907
102/122 | 

^Tuossa tapauksessa potentiaalinen siemennesteen vastaanottokanava ei ollut osa pääosin sukusolujen luovuttajista koostuvaa tiimiä.

Quidquid latine dictum sit, altum videtur.

In porto perse vitulus est.

Rousseau: "tämä keskustelufoorumi saattaa aiheuttaa itsetuhoisuutta, käytettävä vain hoitohenkilökunnan valvovan silmän alla ja/tai hyvin lääkittynä".

Varoitus! Saatan leikkiä välillä paholaisen asianajajaa jopa tiedostamatta sitä.

MooM
Liittynyt29.6.2012
Viestejä12813
103/122 | 
SamikoKu

Edit: Se video onki osa tätä pakettia: Alpha Male - National Geographic Study

https://www.youtube.com/watch?v=vd2NTQPl7D8  Auto-osuus alkaa jostain 8 minuutin paikkeilta. 

 

Mielenkiintoinen video, vaikka ärsyttävän amerikkalaisesti toteutettu (kerronta jankkaa ja kertaa yms). Kyllä nuo asiat on aika syvällä ja itsessään huomaa se, miten noihin eleisiin reagoi. Alistuvan oloinen mies jää ilman sellaista selkärangasta tulevaa huomiota, vaikka seksin yms. sutinan mahdollisuus ei olisi mitenkään tilanteessa mukana.

Ulkonäön kanssa sillä ei ole suuremmin tekemistä. Tuosskin ryhmässä oli huomattavasti paremman näköisiä miehiä kuin tuo alfa (mielipideasioita tietty). Esimerkiksi se toinen tumma mies, joka otti heti alamaisen roolin.

Mutta toisaalta ainakin minua ärsytti ja huvitti se alfan pullistelu. Varsinkin se vatsalihasten paljastaminen ryhmäkuvassa (vaikka kuinka huumorin varjolla) oli tosi noloa. Ja jos miehen puolesta tuntee myötähäpeää, se tappaa kyllä eroottisen virityksen tosi nopeasti (tämäkin on joskus tullut vastaan nuorena, kun ei vielä tajunnut tiettyjä asioita). Eli tietoinen mieli jyrää sen elukkavaiston ainakin joissain tilanteissa. Samoin alistuvan, tai ainakin ei-alfan oloinen mies voi muuttua tosi kiinnostavaksi, kun tutustuu. Siis myös seksuaalisesti kiinnostavaksi, kaveri/ystävälinjalla alfuus on enemmän rasite kuin ilo.

"MooM": Luultavasti entinen "Mummo", vahvimpien arvelujen mukaan entinen päätoimittaja, jota kolleega hesarista kuvasi "Kovan luokan feministi ja käheä äänikin". https://www.tiede.fi/keskustelu/4000675/ketju/hyvastit_ja_arvioita_nimim...

Käyttäjä781_0
Liittynyt10.10.2011
Viestejä21776
104/122 | 

Mielestäni miesten keskinäinen alfailu ei vaikuta siihen todelliseen alfailuun, joka meillä ihmisillä on aika puhtaasti naisten päätös (paitsi homoilla, duh). Ei naiset oman kokemukseni mukaan noudata mitään miehistä kukkoilulogiikkaa valitessaan ryhmästä helmen.

 

En myöskään usko ulkonäöllä tai fyysisellä koolla olevan kovin paljon merkitystä naisten päätöksiin.

idiotus
Liittynyt8.12.2007
Viestejä1907
105/122 | 

^Kummallisia nuo valtakamppailut. Itse "painan" aina ignore-nappia tuollaiselle käytökselle. Minun on vaikea sulattaa, että ihminen pyrkii hallitsemaan laumaa. Oma reaktioni: juuret epäeettisyydelle ja on lisäksi pinnallista hetkessä vaikuttamista.

Quidquid latine dictum sit, altum videtur.

In porto perse vitulus est.

Rousseau: "tämä keskustelufoorumi saattaa aiheuttaa itsetuhoisuutta, käytettävä vain hoitohenkilökunnan valvovan silmän alla ja/tai hyvin lääkittynä".

Varoitus! Saatan leikkiä välillä paholaisen asianajajaa jopa tiedostamatta sitä.

Käyttäjä781_0
Liittynyt10.10.2011
Viestejä21776
106/122 | 
idiotus

^Kummallisia nuo valtakamppailut. Itse "painan" aina ignore-nappia tuollaiselle käytökselle. Minun on vaikea sulattaa, että ihminen pyrkii hallitsemaan laumaa. Oma reaktioni: juuret epäeettisyydelle ja on lisäksi pinnallista hetkessä vaikuttamista.

 

Lienet siis aito alfa  ;)

MooM
Liittynyt29.6.2012
Viestejä12813
107/122 | 
Minijehova

Mielestäni miesten keskinäinen alfailu ei vaikuta siihen todelliseen alfailuun, joka meillä ihmisillä on aika puhtaasti naisten päätös (paitsi homoilla, duh). Ei naiset oman kokemukseni mukaan noudata mitään miehistä kukkoilulogiikkaa valitessaan ryhmästä helmen.

Silti on miehiä, jotka kiinnostavat naisia ja miehiä, jotka eivät systytä. Puhun siis ryhmätasolla. Jos valinta olisi täysin satunnaista, eroja ei olisi. Mistä preferenssi sitten syntyy?

Kylä minä uskon, että alfailu vetoaa. Tuollainen kukkoilu tiettyyn naisporukkaan ja sitten hienovaraisempi ja tiedostamatonkin statuksen ja itsetunnon osoittaminen porukkaan, joka kokee kukkoilun noloksi ja junttimaiseksi (luokittelen itseni tähän jälkimmäiseen ryhmään). Mutta ei se ainoa valintakriteeri ole, ei edes niille, joihin se toimii.

Alfastatus liittyy asemaan laumassa, ei pelkästään vastakkaisen sukupuolen valintoihin. Kumasti nämä kyllä kulkevat käsi kädessä, vaikka hajontaa onkin

"MooM": Luultavasti entinen "Mummo", vahvimpien arvelujen mukaan entinen päätoimittaja, jota kolleega hesarista kuvasi "Kovan luokan feministi ja käheä äänikin". https://www.tiede.fi/keskustelu/4000675/ketju/hyvastit_ja_arvioita_nimim...

idiotus
Liittynyt8.12.2007
Viestejä1907
108/122 | 
Minijehova
idiotus

^Kummallisia nuo valtakamppailut. Itse "painan" aina ignore-nappia tuollaiselle käytökselle. Minun on vaikea sulattaa, että ihminen pyrkii hallitsemaan laumaa. Oma reaktioni: juuret epäeettisyydelle ja on lisäksi pinnallista hetkessä vaikuttamista.

 

Lienet siis aito alfa  ;)

Jep. Tiedän olevani monille täyttä ilmaa. On pitänyt harjoitella tuota hetkessä kontrollin ottamista ja olen siinä todella surkea ja tulen olemaan. Olisin varmaan ensimmäinen joka kuolisi sodassa taistelukentällä. Verbaalisella sekä ideoinnin tasolla saan ihmiset kyllä mukaan.

Quidquid latine dictum sit, altum videtur.

In porto perse vitulus est.

Rousseau: "tämä keskustelufoorumi saattaa aiheuttaa itsetuhoisuutta, käytettävä vain hoitohenkilökunnan valvovan silmän alla ja/tai hyvin lääkittynä".

Varoitus! Saatan leikkiä välillä paholaisen asianajajaa jopa tiedostamatta sitä.

MooM
Liittynyt29.6.2012
Viestejä12813
109/122 | 

Tuosta tilan ottamisesta ja dominoivuudesta:

Hevoshommissa tuo on se maaginen juttu, joka tekee "hevosmiehen", Joitain ihmisiä hevonen kunnioittaa ja tottelee, toisten komennot taas ovat kärpäsen surinaa. Ihminen painaa murto-osan hevosen painosta ja on muutenkin aika hampaaton fyysisesti, joten ainoa tapa pärjätä on saada eläin pitämän ihmistä pomona heti alusta asti. Ja se tapahtuu juuri niin, että liikutaan isosti mutta rauhallisesti, ei epäröidä, vaaditaan eläintä väistämään kontaktissa ja toisaalta sitten jätetään se rauhaan, kun eläin toimii halutusti. Jos ihminen ei ole johtaja, hevonen yrittää olla.

Harvempi hevonen lähtee kyseenalaistamaan noin käyttäytyvää ihmistä, vaikka osa (lähes aina laumansa alfa) kyllä tekee niin ja nämä ovatkin niitä ongelmatapauksia tai parhaimmillaan "yhden ihmisen hevosia", joilla on se yksi pomo ja muut saavat kyytiä, jos eivät tottele.

Joskus olen tehnyt noita väistämistestejä ihmistenkin kanssa. Vaikka kadulla vastaantulijaa voi väistää tai odottaa, että toinen väistää. Kehon kieli vaikuttaa paljon siihen, miten toinen reagoi. Hartiat lysyssä arasti kulkevaa ei väistetä, ryhdikästä ja määrätietoisen oloista väistetään jo etäältä. Toinen testi on katsoa silmiin tai muuten kohti niin kauan, että toinen kääntää katseensa.

"MooM": Luultavasti entinen "Mummo", vahvimpien arvelujen mukaan entinen päätoimittaja, jota kolleega hesarista kuvasi "Kovan luokan feministi ja käheä äänikin". https://www.tiede.fi/keskustelu/4000675/ketju/hyvastit_ja_arvioita_nimim...

Käyttäjä628_0
Liittynyt12.7.2010
Viestejä13878
110/122 | 
idiotus
Minijehova
Lienet siis aito alfa  ;)
Jep. Tiedän olevani monille täyttä ilmaa. On pitänyt harjoitella tuota hetkessä kontrollin ottamista ja olen siinä todella surkea ja tulen olemaan. Olisin varmaan ensimmäinen joka kuolisi sodassa taistelukentällä. Verbaalisella sekä ideoinnin tasolla saan ihmiset kyllä mukaan.

No, sittenhän nuo ovat sinun vahvuuksiasi ja keinoja "riikinkukkoilla". Asiat jotka tulee luonnostaan ilman sen kummempaa yrittämistä toimii yleensä parhaiten.

Käyttäjä628_0
Liittynyt12.7.2010
Viestejä13878
111/122 | 
MooM

Joskus olen tehnyt noita väistämistestejä ihmistenkin kanssa. Vaikka kadulla vastaantulijaa voi väistää tai odottaa, että toinen väistää. Kehon kieli vaikuttaa paljon siihen, miten toinen reagoi. Hartiat lysyssä arasti kulkevaa ei väistetä, ryhdikästä ja määrätietoisen oloista väistetään jo etäältä. Toinen testi on katsoa silmiin tai muuten kohti niin kauan, että toinen kääntää katseensa.

Nämä ovat myös minulle varsin tuttuja tapahtumia. Singapore esim. on aika rasistinen paikka. Päälimäisenä on singaporen kiinalaiset ja kaikki muut, intialaiset ja ulkomaalaiset sitten kinujen alla, mukaanlukien valkoihoiset "high class" työntekijät.

Kadulla törmää juuri tuohon ilmiöön. Pikkuruinen kinu pyrkii kävelemään päin.

Nuorena kävelin ne pahki, mutta vanhemmiten tuli itselle kasvua sen verran, että voin väistääkin. Ei se todellinen asetelma siitä muuksi muutu vaikka kävelisinkin muutaman kinun nurin. Yksi työkaveri kerran tokaisi aiheseen littyen 120kg massallaan, "Harmi että näitä voi kouluttaa vain yksi kerrallaan."

Eli tuossa pyritään nimenomaan hakemaan sitä asemaa mitä ei luonnnollisesti ole. Normaalisti kadulla väistän ihmisiä henkilöstä riippumatta JOS se on minulle helpompaa ja katson silmiin.

MooM
Liittynyt29.6.2012
Viestejä12813
112/122 | 
SamikoKu

Eli tuossa pyritään nimenomaan hakemaan sitä asemaa mitä ei luonnnollisesti ole. Normaalisti kadulla väistän ihmisiä henkilöstä riippumatta JOS se on minulle helpompaa ja katson silmiin.

Kyllä ja noinhan on fiksuintakin. Mutta joskus on kiva ihan tarkoituksella katsoa, miten muut käyttäytyvät. Joko niin, että itse tekee tilanteet tai sitten vaan seurailee ihmisiä sivusta.

Joskus tuollainen dominointi on ihan tarpeenkin, jos pitää saada asia läpi. Se myös on näin naiselle tietynlainen turva, koska tuolla tavalla dominoivan ja vahvan näköinen ihminen ei ole ihan ensimmäinen kohde esim. puskaraiskaajalle tai vaikka iskemään tulevalle känniääliölle. Miehellä varmaan keskitie on turvallisempi, ettei suotta provosoi uhoajia. 

"MooM": Luultavasti entinen "Mummo", vahvimpien arvelujen mukaan entinen päätoimittaja, jota kolleega hesarista kuvasi "Kovan luokan feministi ja käheä äänikin". https://www.tiede.fi/keskustelu/4000675/ketju/hyvastit_ja_arvioita_nimim...

kasvisruoka
Liittynyt8.5.2015
Viestejä453
113/122 | 

Joskus tulee mieleen, että ei sitä uskoisi olevansa apinan kanssa serkku ellei aamulla peiliin katsoisi. Se tulee tästä Nobel-voittajasta mieleen...

 

Katsokaa tarkkaan, juuri sinä sierllä olet tälle aika läheistä sukua.

 

Tiedätte kyllä kuka.

Käyttäjä628_0
Liittynyt12.7.2010
Viestejä13878
114/122 | 
MooM
SamikoKu

Eli tuossa pyritään nimenomaan hakemaan sitä asemaa mitä ei luonnnollisesti ole. Normaalisti kadulla väistän ihmisiä henkilöstä riippumatta JOS se on minulle helpompaa ja katson silmiin.

Kyllä ja noinhan on fiksuintakin. Mutta joskus on kiva ihan tarkoituksella katsoa, miten muut käyttäytyvät. Joko niin, että itse tekee tilanteet tai sitten vaan seurailee ihmisiä sivusta.

Joskus tuollainen dominointi on ihan tarpeenkin, jos pitää saada asia läpi. Se myös on näin naiselle tietynlainen turva, koska tuolla tavalla dominoivan ja vahvan näköinen ihminen ei ole ihan ensimmäinen kohde esim. puskaraiskaajalle tai vaikka iskemään tulevalle känniääliölle. Miehellä varmaan keskitie on turvallisempi, ettei suotta provosoi uhoajia. 

Ilmanmuuta kannattaa kokeilla noita juttuja myös käytännössä. Opetella voi esim. auktoriteettia tiettyyn rajaan asti, mutta se kellä se luonnollisesti on, yleensä korjaa potin. Minun mielestäni aktoriteettiin ja "alffailuun" liittyy oleellisesti myös psykologinen silmä. Ei sitä opi jos pallo siltä osin on hukassa.

jussipussi
Liittynyt6.12.2009
Viestejä66836
115/122 | 
MooM

Mutta toisaalta ainakin minua ärsytti ja huvitti se alfan pullistelu. Varsinkin se vatsalihasten paljastaminen ryhmäkuvassa (vaikka kuinka huumorin varjolla) oli tosi noloa. Ja jos miehen puolesta tuntee myötähäpeää, se tappaa kyllä eroottisen virityksen tosi nopeasti (tämäkin on joskus tullut vastaan nuorena, kun ei vielä tajunnut tiettyjä asioita). Eli tietoinen mieli jyrää sen elukkavaiston ainakin joissain tilanteissa. Samoin alistuvan, tai ainakin ei-alfan oloinen mies voi muuttua tosi kiinnostavaksi, kun tutustuu. Siis myös seksuaalisesti kiinnostavaksi, kaveri/ystävälinjalla alfuus on enemmän rasite kuin ilo.

Sinulla tuntuu kommentit menevän hyvin linjassa tämän tutkimuksen kanssa. jonkin matkaa..

Why cocky guys get the girl

"People tend to think of overconfidence as an unappealing quality," Mr Murphy said.

"But our work indicates that confidence is such a powerful signal that a little overconfidence can actually be helpful."

Mr Murphy and Professor von Hippel conducted a series of online experiments with more than 3000 male and female participants.

"After their confidence was measured, participants wrote dating profiles, which were rated by members of the opposite sex," Mr Murphy said.

"We found that, on average, overconfident people came across as a blend of highly desirable confidence and highly undesirable arrogance."

A key issue appeared to be whether there was competition for their romantic target.

Women didn't necessarily find the cocky men more attractive initially.

However, when men were given the opportunity to pit their profile against someone else's, they were less willing to compete against cocky guys, while cocky guys were more willing to compete against others.

Computer simulations based on the findings revealed that cocky men were more likely to succeed with women in a competitive environment like a crowded bar or club, because they were less likely to back down when competing for her attention and more likely to drive away the competition.

The researchers also found that it wasn't just men who benefited from being cocky – cockiness in women was equally as effective at deterring other women.

http://medicalxpress.com/news/2015-06-cocky-guys-girl.html

offmind
Liittynyt19.8.2008
Viestejä20990
116/122 | 
jussipussi
Computer simulations based on the findings revealed that cocky men were more likely to succeed with women in a competitive environment like a crowded bar or club

WoW! Tuotakin siis piti tutkia ihan tietokonesimulaation keinoin Nollatutkimuksen aatelia.

“He was a dreamer, a thinker, a speculative philosopher...or, as his wife would have it, an idiot.” Douglas Adams

jussipussi
Liittynyt6.12.2009
Viestejä66836
117/122 | 
offmind
jussipussi
Computer simulations based on the findings revealed that cocky men were more likely to succeed with women in a competitive environment like a crowded bar or club

WoW! Tuotakin siis piti tutkia ihan tietokonesimulaation keinoin Nollatutkimuksen aatelia.

Koneillahan ne tällaiset tullaan suorittamaan. Luotettavaa ja nopeaa. 

A Beautiful Mind - Bar Scene John Nash's Equilibrium Game Theory
 

https://www.youtube.com/watch?v=LJS7Igvk6ZM

CE-hyväksytty
Liittynyt30.4.2005
Viestejä29006
118/122 | 

Se on parempi ittelle että joku muu hoitaa ne laumanjohtamiset ja muut temppuilut. Voi itte keskittyä mielenkiintoisempiin asioihin rauhassa. N

aiset joka valitsee miehen statuksen perusteella ei oikein kiinnostaisikaan. Jos siis jotain kilpailua naaraista ja vallasta käydään, niin hieman eri kentillä kisaillaan.

Käyttäjä628_0
Liittynyt12.7.2010
Viestejä13878
119/122 | 
CE-hyväksytty

Se on parempi ittelle että joku muu hoitaa ne laumanjohtamiset ja muut temppuilut. Voi itte keskittyä mielenkiintoisempiin asioihin rauhassa. N

aiset joka valitsee miehen statuksen perusteella ei oikein kiinnostaisikaan. Jos siis jotain kilpailua naaraista ja vallasta käydään, niin hieman eri kentillä kisaillaan.

Noin se menee.
Ei ole mitään järkeä tavoitella kuuta taivaalta tai asemaa mikä ei ole itselle mielekäs.
Joskus vaan tyytyminen tuo onnellisemmaan elämän kuin virvatulen perässä juokseminen.

Luultavasti kuitenkin useimpien ihmisten elämä on jonkinlainen kombinatio molempia.

optimistx
Liittynyt14.1.2008
Viestejä852
120/122 | 
offmind
jussipussi
Computer simulations based on the findings revealed that cocky men were more likely to succeed with women in a competitive environment like a crowded bar or club

WoW! Tuotakin siis piti tutkia ihan tietokonesimulaation keinoin Nollatutkimuksen aatelia.

Nollatutkimuksen? Eikös tuo päinvastoin ole käyttökelpoista dataa miehille elämän lähes tärkeimpiä  päätöksiä varten? Aainakin niille, jotka etsivät noissa paikoissa. Tieteellisesti orientoineet saavat tasoitusta kilpailussa tietämällä asioita verrattuna pelkkää mutua käyttäviin.

 

1. Päätä, mikä (tutkimus-)tulos TUNTUISI mukavalta
2. Etsi tulosta tukevia todisteita, hylkää kaikki muut todisteet
3. Pysy kannallasi lopun elämää ja toista sitä kaikille herkeämättä.
4. Valmis!

http://www.tiede.fi/keskustelu/66231/ei_yliopistollinen_tutkimus_taikako...

SamBody
Liittynyt3.5.2008
Viestejä8450
121/122 | 

Kaikki on suhteellista. En usko että tohtorikoulutettavuus suojaisi tyhmyydeltä ainakaan tehokkaammin kuin noopeli.

http://www.vapaakielivalinta.fi/
Tunnustan poikkeavuuteni: perustan näkemykseni enemmän omaan ajatteluun kuin auktoriteetteihin.

jussipussi
Liittynyt6.12.2009
Viestejä66836
122/122 | 
kasvisruoka

Joskus tulee mieleen, että ei sitä uskoisi olevansa apinan kanssa serkku ellei aamulla peiliin katsoisi. Se tulee tästä Nobel-voittajasta mieleen...

Katsokaa tarkkaan, juuri sinä sierllä olet tälle aika läheistä sukua.

Kasvisruoalla

Naiset jonottavat seksikkään gorillan luo Japanissa

Shabani on urosgorilla Higashiyman eläintarhasta. Hän on ollut eläintarhassa vuodesta 2007 alkaen, mutta vasta hiljattain noussut suuren yleisön tietoisuuteen.

Syy suosioon on Shabanin komeus. Japanilaiset tytöt ja naiset ottavat siitä kuvia ja julkaisevat niitä kaikilla sosiaalisen median foorumeilla.

Julkaisemissaan postauksissa he käyttävät termiä Ikemen, jota käytetään yleensä komeista nuorista miehistä.

Eläintarhasta kerrotaan naisten saapuvan jo aamusta ihailemaan Shabania ja muodostuvan väkijoukoksi päivittäin.

http://www.iltalehti.fi/fiidifi/201506260104701_fd.shtml

https://twitter.com/hashtag/%E3%82%B7%E3%83%A3%E3%83%90%E3%83%BC%E3%83%8B?src=hash

Seuraa 

Kaiken takana on loinen

Tuomas Aivelo on ekologian ja evoluutiobiologian tutkijatohtori Helsingin yliopistossa. Hän karkaa arjestaan tutkimaan Helsingin viemärirottia, punkkeja ja metsämyyriä Alpeille, pohtimaan biologian oppimista tai ihan vain ihastelemaan loisia.

Teemat

Blogiarkisto

2018
2017
Heinäkuu
2016
2015
2014