Yhdysvaltain armeijan verivarastoja. Kuva: <span class="photographer">Daniel Gay / Yhdysvaltain laivasto</span>
Yhdysvaltain armeijan verivarastoja. Kuva: Daniel Gay / Yhdysvaltain laivasto

Veripalvelun luovutussäännöt perustuvat häpeällisiin yleistyksiin.

Homojen verestä tuli hieman entistä puhtaampaa. Veripalvelu pani toukokuun puolivälissä alussa toimeen Fimean päätöksen, että miesten välinen seksi aiheuttaa vain vuoden karenssin. Tämä päätös ei vieläkään sovi oikeuden- tai epidemiologian tajuuni.

Veripalvelun luovutussäännöt ovat hyvin oudot. Jos harrastan suojaamatonta seksiä HIV-tartunnan saaneen naisen kanssa, joudun neljän kuukauden karenssiin verenluovutuksessa. Tämä on kaikin puolin loogista, koska nykyiset vasta-ainetestit osoittavat HIV-infektion viimeistään 4 kuukauden kuluttua tartunnasta. Tilanne kuitenkin muuttuu jos harrastan suojaamatonta seksiä HIV-tartunnan saaneen miehen kanssa: joudun vuoden karenssiin verenluovutuksessa.

Mistä tahansa uudesta naispuolisesta seksikumppanista, ehkäisystä riippumatta, saan neljän kuukauden karenssin. Jos sen sijaan harrastan seksiä avomieheni kanssa, minulle tulee vuoden karenssi. Eikä kyseessä ole vuoden luovutuskielto ensimmäisestä seksikerrasta - kuten heteropareille -, vaan jokaisesta kerrasta.

En ihan aidosti ymmärrä miten parisuhteessa tapahtuva monogaaminen seksi on vaarallisempaa kuin uuden, seksitautia kantaneen, kumppanin kanssa seksin harrastaminen.  Nähtävästi turvallista on myös se, jos säännöllinen seksikumppanini olisi nainen, joka harrastaisi seksiä jatkuvasti muiden naisten ja miesten kanssa (kunhan ei maksusta – ”seksin ostaminen ja myyminen aiheuttaa yhden vuoden verenluovutusesteen”). Fimean ohjeissa kerrotaan:

Sukupuolikäyttäytymiseen liittyviä riskejä arvioitaessa tulee ottaa huomioon tiedossa olevat sukupuolikäyttäytymiseen liittyvät riskitekijät, kuten seksikumppanien vaihtuvuus sekä heidän mahdolliset tartuntatautinsa.

Eipä taideta huomioida - kukaan ei kysy kuinka usein seksikumppanisi vaihtuu tai kuinka paljon seksikumppaneilla on tauteja. Veripalvelu perustelee kantaansa näennäistieteellisesti:

Miesten hiv-tartuntariski miesten välisessä seksissä on noin 20-kertainen heteroseksiin verrattuna. Siksi miesten välinen seksi aiheuttaa edelleen korkean riskin verivalmisteen turvallisuudelle.

Mihinköhän tämä tieto perustuu? Suuseksin riskeistä on hyvin vähän tietoa, mutten keksi miten miesten ja naisten suut eroaisivat niin merkittävästi tartuntariskin suhteen. Vastaanottavana osapuolena anaaliseksissä riski saada HIV tartunnan kantajalta on samansuuruinen sekä miehille että naisille. Antavana osapuolena riski on hieman pienempi.

Ehkäpä Veripalvelu tarkoittaa tartuntariskillä eroja HIV:n esiintyvyydessä. Miesten kanssa seksiä harrastavat miehet ovat riskiryhmä HIV:n kannalta: HIV:n yleisyys Suomessa tässä ryhmässä on noin kahden prosentin luokkaa, merkittävästi korkeampi kuin muun väestön 0,2 %:n määrä.

Veripalvelun taannoisista säännöistä, jotka kielsivät verenluovutuksen kokonaan, valitettiin oikeusasiamiehelle. Päätös oli, ettei Veripalvelu syrji. Säännöissä ei ole kyse sukupuolisesta suuntautumisesta, vaan sukupuolikäyttäytymisestä. Tiedättehän, samalla tavalla kuin avioliittolaki on jo nykyään tasa-arvoinen: saa ne homotkin mennä naimisiin naisen kanssa eikä kukaan heitä pakota harrastamaan seksiä miesten kanssa.

Veripalvelun selvitys tuolloin viittasi siihen, että ”verenluovuttajien valinnassa ei ole mahdollista noudattaa syvän yksilötason kyselykäytäntöä”. Ongelmana olisi, että luovuttajat ärtyisivät siitä, että heiltä kysyttäisiin seksuaalisesta aktiivisuudesta, kondomin käytöstä tai pariuskollisuudesta, eivätkä kävisi enää luovuttamassa. ”Intiimien yksityiskohtien kysely ja vastausten arviointi” nähtävästi koettaisiin epämiellyttävänä ja yksityisyyttä loukkaavana.

Sen sijaan Veripalvelu nähtävästi olettaa automaattisesti, että kaikki homot – anteeksi, miesten kanssa seksiä harrastavat miehet – ovat likaisia seksihurjastelijoita. Tämä ei nähtävästi aiheuta ärtymystä tai sitä ei koeta epämiellyttävänä.

Päivitys 23.7.2014 klo 23.55.: Veripalvelu vastaa Ylen Ajantasan tiistaisessa lähetyksessä: "Me tiedetään ihan hyvin, että siinä ryhmässä riskierot on valtavan suuria, mutta ei vain ole sellaista tieteellistä pohjaa, jolla me voitaisiin lähteä arvioimaan yhden yksilön verivalmisteiden riskiä turvallisuuden kannalta."

Kommentit (39)

Tuomas Aivelo
Liittynyt3.1.2014
Viestejä219
40/39 | 

Juhana Säilynoja vinkkasi Twitterin puolella, että Elävästä Arkistosta löytyy pätkä vuodelta 2008 jossa SPR:n verenluovutustoiminnan johtaja ja SETAn puheenjohtaja keskustelevat samasta tematiikasta. Tuolloin nähtävästi ainakaan tieteellinen tutkimus ei ollut vielä edennyt niin pitkälle, että seksinharjoittamisen ja sukupuolitautien välille olisi löytynyt yhteyttä: http://yle.fi/elavaarkisto/artikkelit/kenen_veri_kelpaa_luovutettavaksi_97933.html#media=97735

Puuvilla SamI
Liittynyt25.12.2008
Viestejä851
41/39 | 

Homojen verenluovutus on siis käytännössä mahdotonta.

No siis, eihän tällä ole mitään tekemistä veren kanssa vaan sen kanssa kuka on vastaanottaja.

Jos perusuomalainen punaniska joutuu kännissä toikkarointinsa takia ottamaan homon verta niin se on häpee. Myönetään nyt vaan suosiolla että se homon veri on kynnyskysymys.

 

Kumpaa verta sinä ottaisit homon vai heteron?

Onko tuolla väliä?

Ite valitsisin heteroveren jos sais valita.

Homoveri vaan erikseen merkittyihin pusseihin.
Veriryhmäkorttiin sitte merkintä kumpaa saa antaa. 
Muutoin oletusarvona heteroveri.

Homous ei kuulemma tartu, mutta ehkä se homo myös haluais homon verta.

Huolehdi bisneksestä niin bisnes huolehtii sinusta.

HuuHaata
Liittynyt8.11.2012
Viestejä9174
42/39 | 

Minä taas en ymmärrä mitä blogisti ei ymmärrä.

1) Homomiehillä on HIV:ä reilusti muuta väestöä enemmän. Näin esittämällä kysymys oletko harrastanut toisen miehen kanssa seksiä on erittäin hyvä kysymys riskiryhmän löytämiseksi.

2) Anaaliyhdynnässä riski HIV viruksen tarttumiseen on moninkertainen vaginayhdyntään verrattuna.

Jos testi pystyy varman luotettavasti neljän kuukauden päästä kertomaan mahdollisesta HIV viruksesta, niin toki tällöin neljän kuukauden sääntö kaikille olisi reilu.

Homosuhteissa aivan taatusti on muuta väestöä enemmän myös esimerkiksi syrjähyppyjä. Parisuhteen keskimääräisen keston ollessa erityisesti nuoremmilla melko lyhyt. Samoin keskimääräinen seksikumppaneiden lukumäärä on luultavimmin huomattavasti hetoroja suurempi.

Verensiirto on aina riski. Suomessa riski on onneksi minimaalisen pieni. Ja toivottavasti on sitä jatkossakin. Ei paljoa naurattaisi jos vaikkapa lähipiirin lapsi saisi HIV:n, koska tasa-arvo.

Rousseau
Liittynyt13.11.2009
Viestejä16844
43/39 | 
HuuHaata

Homosuhteissa aivan taatusti on muuta väestöä enemmän myös esimerkiksi syrjähyppyjä. Parisuhteen keskimääräisen keston ollessa erityisesti nuoremmilla melko lyhyt. Samoin keskimääräinen seksikumppaneiden lukumäärä on luultavimmin huomattavasti hetoroja suurempi.

Mihin tuollainen ajatus perustuu? Siihenkö että miehet nyt ylipäätään tykkäävät uittaa melaansa joka reiässä ja jos meillä on kaksi homoa, niin nehän ovat tietenkin miehiä ja täten tuo kaikkien mahdollisten vastaantulijoiden kuksimisen hinku tuplaantuu, ja koska mies ei koskaan sano EI, vaan antaa aina auliisti, homona tietenkin toisille miehille, niin onhan siinä sitten aina juna puksuttamassa...?

Ainakin netistä lukemani perusteella olen tullut siihen tulokseen että suuri osa kaikista ihmisistä (ja enimmäkseen on tullut lueskeltua heteroiden juttuja, että voi melkeinpä sanoa että suuri osa heteroista) katsoo voivansa paneskella surutta niin monen kanssa kuin lystää jos ei satu asumaan kenenkään kanssa kimpassa. Näyttäisi se yhdessäasuminen olevan jotenkin sellainen juttu että siinä useimmiten on sovittu uskollisuudesta; jos ei nyt suoraan ääneen puhuen, niin ainakin oletetaan ettei vapaata hässiskelyä enää harrasteta. Mutta jos ei olla saman katon alla niin ainakin itseäni nuoremmat (alle nelikymppiset) antavat aika suoraan ymmärtää että saa olla vaikka kuinka monta partneria yhtäaikaa kierroksessa. On se vähän outoa minulle.

Mikäli HIV tarttuu homosteluseksissä helpommin, niin minkäs teet ja se on fakta, mutta sitä en välttämättä oikein enää jaksa pitää faktana että homot olisivat jotenkin kiimaisempia kuin heterot. Ihan samaa viiripäistä viimeistä päivää parittelua tuntuu olevan kaikilla ja klamydia sen kuin rehottaa. Pitäisiköhän verta tarvitessaan esittää toivomus että vain vannoutuneen selibaatikon verta kiitos...

HuuHaata
Liittynyt8.11.2012
Viestejä9174
44/39 | 
Rousseau

Mihin tuollainen ajatus perustuu? Siihenkö että miehet nyt ylipäätään tykkäävät uittaa melaansa joka reiässä ja jos meillä on kaksi homoa, niin nehän ovat tietenkin miehiä ja täten tuo kaikkien mahdollisten vastaantulijoiden kuksimisen hinku tuplaantuu, ja koska mies ei koskaan sano EI, vaan antaa aina auliisti, homona tietenkin toisille miehille, niin onhan siinä sitten aina juna puksuttamassa...?

 

Aikalailla näin.

 

Siis kyllähän ihan vaikkapa ravintolassa jokainen voi havannoida meneekö asia niin, että mies tekee aloitteen ja vie tilanteen yhden illan suhteeseen. Miehille tarjontaa on heteromarkkinoilla niukasti, koska naiset haluavat harrastaa tälläistä vähemmän.

 

Näin näkisin melkomoisen erikoisena jos väitteeni eivät pitäisi paikkaansa, että a) keskimääräisellä homomiehellä on keskimääräistä heteromiestä enemmän kumppaneita, ja b) että pettämistä ei esiintyisi homoilla heteroita enemmän.

 

Näinollen voisihan tietysti kaikki hyväksyä verenluovuttajiksi. Kahvit saisi palkinnoksi. Lopuksi väärät veret heitettäisiin menemään huomiota herättämättömästi niin ettei kenellekkään vaan tule paha mieli.

Viimapoika
Liittynyt22.7.2014
Viestejä1
45/39 | 

Olisin muistellut, että homomiehillä on keskimäärin 500 seksikumppania elämänsä aikana, mutta pikaisella netin selaamisella tästä ei löytynyt todisteita. Itse asiassa vaikuttaa siltä, että homomiehillä on hyvin lähelle yhtä paljon seksikumppaneita kuin heteroillakin, muttä parinkaan artikkelin mukaan kumppanien lukumäärä ei riitä selitäämään homomiesten heteroihin suhteutettuna suurempaa hiv ja std-riskiä. Tässä lukemista:

http://www.aidsmap.com/Consistent-decline-in-partner-numbers-in-US-gay-men-in-last-decade-but-no-change-in-condom-use/page/2635086/

http://www.washingtonpost.com/wp-dyn/content/article/2007/09/13/AR2007091301458.html

Puuvilla SamI
Liittynyt25.12.2008
Viestejä851
46/39 | 
Jerry Cotton

Homojen verenluovutus on siis käytännössä mahdotonta.

No siis, eihän tällä ole mitään tekemistä veren kanssa vaan sen kanssa kuka on vastaanottaja.

Jos perusuomalainen punaniska joutuu kännissä toikkarointinsa takia ottamaan homon verta niin se on häpee. Myönetään nyt vaan suosiolla että se homon veri on kynnyskysymys.

Kumpaa verta sinä ottaisit homon vai heteron?

Onko tuolla väliä?

Ite valitsisin heteroveren jos sais valita.

Homoveri vaan erikseen merkittyihin pusseihin.
Veriryhmäkorttiin sitte merkintä kumpaa saa antaa. 
Muutoin oletusarvona heteroveri.

Homous ei kuulemma tartu, mutta ehkä se homo myös haluais homon verta.

No nytko se jengi rupes nillittää? 13 alapeukkua ja yks ylä.

Siis faktahan on että tuolle syrjinnälle EI ole lääketieteellistä perustelua.
Silloin sen perustelun täytyy olla jossain muualla. Näkisin sen niin että homoveri nyt vaan katsotaan tietyissä ihmisryhmissä huonommaksi vaihtoehdoksi.

Pitääkö mielestänne kunnioittaa ihmisen toivomusta joka joutuu ottamaan toisen verta esimerkiks leikkauksen takia vai pitääkö sille kysymätttä mättää suoneen homon verta?
Tässä se ongelma on eikä missään muualla.

Jotku ei syö sikaa, jotku ei nautaa, joku ei syö lihaa ja jotkut nyt vaan ei halua verensiirrossa homon verta ja jotkut ei verta olleenkaan, vaikka kuolisivat. Mikä tässä on niin vaikeeta käsittää.

Homoveri pittää merkata ja sitä annetaan ensisijaisesti homille tai sitä haluaville.

Huolehdi bisneksestä niin bisnes huolehtii sinusta.

Jodi
Liittynyt27.2.2014
Viestejä2187
47/39 | 

General criteria
The donor must be healthy.
The donor must be 18 to 70 years of age. Read more.
First-time donors may not be older than 59.
Blood haemoglobin concentration should be 135–195 g/l for men and 125–175 g/l for women.
The donor must weigh at least 50 kg.
The donor must have been a resident in the EU or EFTA or Nordic countries for the past three months. Read more.
The donor must present an identity document issued by a Finnish authority. The document must show the holder's personal identity code and the holder's photo. These documents are Finnish passport, Finnish driver's license, Sickness Insurance Card with a photo issued by KELA (The Social Insurance Institution of Finland), an identity card, or alien's or refugee's passport. A residence permit card or a resident permit in passport with Finnish identity code is accepted. Also, a combination of two documents, a foreign passport and Sickness Insurance Card issued by KELA or Swedish driver’s license and Sickness Insurance Card issued by KELA, is accepted. For more information on obtaining a personal identity code, go to Population Register Centre. The identity document must be presented each time in order to donate, because Blood Service has to be able to identify the donor reliably, and the identity code is also needed for tracking every individual donation if needed.
The required waiting period between two donations is 61 days for men and 91 days for women.
The blood donor should have healthy skin. The arm from which the blood is drawn must be entirely rash-free. If you have a rash/skin condition elsewhere on your body, please tell the nurse interviewing you about it.

Additional criteria

Certain situations involve an increased risk of exposure to blood-borne diseases. Such circumstances may temporarily or permanently prevent blood donation. Some common reasons are listed below:
Recently taken tattoos, pigmentations or piercing of mucous membranes: four month waiting period before next blood donation (risk of hepatitis C or B infection).
New sex partner: four month waiting period before next blood donation (risk of hepatitis or HIV infection). Although condom use greatly reduces the risk of infection, all sexual contact, including protected sex, is considered to carry a risk of infection. Therefore, a new sex partner must be reported on the health questionnaire.
Travel in malarial areas: six month waiting period before next blood donation from the time of returning home and the end of malaria profylaxis (risk of malaria infection).
Living in Britain for over six months between 1 January 1980 and 31 December 1996 prevents blood donation permanently (risk of variant Creutzfeldt-Jakob disease which is the human form of BSE or 'mad cow disease').
Exposure to blood, for example from a needle stick injury: four month waiting period before next blood donation (risk of hepatitis or HIV infection).
A blood transfusion received in Finland or in another Nordic country: four month waiting period before next blood donation.
A blood transfusion received outside the Nordic countries prevents blood donation permanently (risk of variant Creutzfeldt-Jakob disease which is the human form of BSE or 'mad cow disease').
Donors who have an occupation or a hobby where dizziness might cause a hazardous situation should allow at least 12 hours between blood donation and embarking on the work/hobby. These include flying, driving a train, operating a crane or diving. This recommendation is, first and foremost, intended to protect the donor's health.
Sex between men prevents blood donation for 12 months because of the increased risk of HIV infection

Most of the commonly used medicines (e.g. pain killers and medicines for allergy, high blood pressure, and high cholesterol) do not prevent donation. However, some medicines or drug therapy may prevent blood donation temporarily or permanently.

Please see Recent changes to blood donation criteria to obtain more information about any conditions and/or medication which could affect your eligibility to donate blood.

Eligibility to donate is assessed prior each donation. Please note that replying 'yes' to a particular question does not automatically prevent blood donation. Your eligibility is determined after a nurse has interviewed you.

You may approach our staff regarding the blood donation criteria applicable to you by calling our free Donor Helpline on 0800 0 5801 or by submitting your question online at verenluovutus@veripalvelu.fi.

The blood donor must understand and speak Finnish, Swedish or English without an interpreter. Only deaf can use an interpreter for sign language.

Please see the Health Questionnaire below for reference. It must be completed in person before each donation at the venue.

Suomen veripalvelu.

Tuntuu olevan muitakin rajoitteita. Taisi olla jossain juttua maista joissa maksetaan luovuttamisesta ja siellä on riesana ammattiluovuttajat joiden elämäntavat ovat riskialttiit levittää tauteja.

Jos ihmiseltä kysytään yleisluontoisesti onko seksiä tullut paljonkin tehtyä ja monen kanssa, joku kokee kaksi aika moneksi kun toisella ei vielä ole 5000 täynnä ja "aika harvan kanssa".

Ongelma seksireippailun kohdalla on se että se vetää samanhenkisiä yhteen ja tautiriski kumuloituu ryhmän sisällä. Pieni vaihtomäärä levittää paljon tauteja.

Mutta tässä oli mies, jolta puuttui aivoista yli puolet, ja kaikki oli normaalisti. Miehen ÄO oli 75, eli normaalin alarajoilla. Hän työskenteli valtion virkamiehenä, oli naimisissa ja hänellä oli kaksi lasta. -Jani Kaaro

Rousseau
Liittynyt13.11.2009
Viestejä16844
48/39 | 

Muistaakseni kelle tahansa verenluovutus on verbotten mikäli on tietyn ajan sisällä ollut uuden partnerin kanssa sillai. Mutta mikähän se aikaraja nyt olikaan, 4 kk vai puoli vuotta?

Todellakin ymmärrän sen että jos seksi tai tietynlainen seksi nostaa HIV- tai muiden sairauksien riskiä, niin tottahan sen pitää vaikuttaa ja asia tulee ottaa huomioon. Sitä vain pidän epätodennäköisenä että homot tässä maassa olisivat mitään erinomaisen kiimaisia (mikä on siis ihan eri asia eikä varsinaisesti liity tähän verenvuodatukseen... ei kun -luovutukseen).

Siis suomalainen mieskö muka kauhea kiimakalle, vaikka olisi homo? HAH HAH. Rasvaiset puheet kyllä onnistuvat keltä tahansa, mutta tositoimista en sitten sanoisi. Vai miksi pitää vuosikausia arpoa että ollako vaiko eikö, jos on homo. Tai vaikka olisi heterokin. Toisaalta ne taas jotka viinaspäissään hilluvat, niin hehän kaiketi parittelevat kaiken kanssa mikä liikkuu. Saisivat kysellä alkoholin käytön määrää verenluovuttajilta, mutta vaikea uskoa että joku Turmiolan Tommi mitään luovuttamista harrastaisikaan.

Puuvilla SamI
Liittynyt25.12.2008
Viestejä851
49/39 | 

Tarkemmin ajatellen hyväkuntosen miespuolisen alle 25 vuotiiaan homon veri olis kyllä parempi vaihtoehto kuin 70 vuotiaan huonokuntoisen heteronaisen veri. Pikkasen vedän takasi.

Mut jos molemmat veret on samassa "laatuluokassa" niin sitten heteroveri.

Huolehdi bisneksestä niin bisnes huolehtii sinusta.

Käyttäjä67_0
Liittynyt30.4.2005
Viestejä29006
50/39 | 
HuuHaata

1) Homomiehillä on HIV:ä reilusti muuta väestöä enemmän. Näin esittämällä kysymys oletko harrastanut toisen miehen kanssa seksiä on erittäin hyvä kysymys riskiryhmän löytämiseksi.

Vittu mitä paskaa. Sama kuin kysyisit kolmekymppiseltä mieheltä että onko hän joskus antautunut rokkenrollin soittamiseen rokkenrollipändissä ja joo-vastauksen saatuasi toteaisit että hänellä on todennäköisemmin kuin muilla HIV, huumeongelma ja rikosrekisteri. Vain pelkuri joka ei uskalla todeta todellisuuden asioita voi kirjoittaa tuollaista huuhaata.

HuuHaata
2) Anaaliyhdynnässä riski HIV viruksen tarttumiseen on moninkertainen vaginayhdyntään verrattuna.

Miten tämä liittyy homoseksuaalien vaarallisuuteen?

HuuHaata
Jos testi pystyy varman luotettavasti neljän kuukauden päästä kertomaan mahdollisesta HIV viruksesta, niin toki tällöin neljän kuukauden sääntö kaikille olisi reilu.

 Niin olisi. So what?

HuuHaata
Homosuhteissa aivan taatusti on muuta väestöä enemmän myös esimerkiksi syrjähyppyjä. Parisuhteen keskimääräisen keston ollessa erityisesti nuoremmilla melko lyhyt. Samoin keskimääräinen seksikumppaneiden lukumäärä on luultavimmin huomattavasti hetoroja suurempi.

Paskaa kunnes toisin todistat. Asiallisia lähteitä sekopäisiin juttihisi on aiemminkin ollut turha pyytää, joten en niitä odottele tänäänkään.

HuuHaata
Verensiirto on aina riski. Suomessa riski on onneksi minimaalisen pieni. Ja toivottavasti on sitä jatkossakin. Ei paljoa naurattaisi jos vaikkapa lähipiirin lapsi saisi HIV:n, koska tasa-arvo.

Et kai sä pölvästi kuvittele että veresiirtohommissa homoseksuaaleja kohdeltaisiin lepsummin kuin heteroita. Sun juttusi ei oikeasti ole tämän planeetan tältä vuosiluvulta.

HuuHaata
Liittynyt8.11.2012
Viestejä9174
51/39 | 
CE-hyväksytty

Vittu mitä paskaa. Sama kuin kysyisit kolmekymppiseltä mieheltä että onko hän joskus antautunut rokkenrollin soittamiseen rokkenrollipändissä ja joo-vastauksen saatuasi toteaisit että hänellä on todennäköisemmin kuin muilla HIV, huumeongelma ja rikosrekisteri. Vain pelkuri joka ei uskalla todeta todellisuuden asioita voi kirjoittaa tuollaista huuhaata.

 

Näin pitäisi ehdottomasti kysyä, mikäli voidaan selkeästi havannoida tälläisillä tapauksilla olevan yhteyttä tautiriskiin.

 

Tosimieshän muutenkin kuuntelee vain Händeliä ja Bachia.

Nobelaner
Liittynyt9.6.2011
Viestejä1775
52/39 | 

Minä haluaisin kieltäytyä idioottien verestä. Siinä on kuitenkin riski että siitä verestä tarttuisi minuun jotain sellaista joka on tehnyt siitä luovuttajasta totaalisen tampion. Ei minun tarvitse tietää mikä se tekijä on, eikä minun tarvitse todistaa että sellaista tekijää on edes olemassa, vaan riittää että minua itseäni pelottaa ajatus jostain kummallisesta aineesta joka voisi minuunkin vaikuttaa.

Vai hetkinen, olenko jo saanut sellaista verta joskus?

Nobelaner
Liittynyt9.6.2011
Viestejä1775
53/39 | 

Kaappihomot homoilee siellä kaapissa. Ei kai tämä nyt voi olla sellainen asia että kaapista tuleva homo ikäänkuin olisikin oikeasti homo vasta tullessaan sieltä kaapista? Onko tämä kaapista tuleminen ymmärretty täysin väärin joissakin piireissä?

Kaapista tuleminen ei siis tarkoita että "aloittaa" sen homoilun silloin, se tarkoittaa vain että ei enää salaa sitä asiaa. Että on siis sellainen homo. Jos olet siihen saakka hänen kanssaan jo viettänyt aikaa eikä hän ole sinua homoseksuaalisesti himoinnut, niin ei se muutu miksikään sen takia että hän muuttuukin itse julkihomoksi.

IMO on jotenkin aivan epätodellista että joku tosissaan ajattelis että se "ulos tuleminen" esmes muuttaisi sitä ulostulevaa jotenkin. Jos sinä olet tuntenut jonkun vuosikausia, jopa ollut kaveri, ja se sitten tuleekin "ulos kaapista" niin ei se tarkoita että HÄN ITSE olisi muuttunut miksikään, hän on ihan se sama ihminen jonka olet tuntenut jo vuosikausia. Ainoa mikä voi muuttua on sinun oma suhtautumisesi häneen. Tälleen ei-homofoobikkona minun on välillä vaikea hahmottaa mitä nämä punaniskahäröilijät oikein ajattelee, ja itseasiassa en ole varma ajatteleeko he mitään.

Toisaalta, jos nyt palataan tuohon ylempään Rousseaun kommenttiin, niin toki voi olla että joku on ollu niin syvällä piilossa siellä kaapissa että on siis "homo" mutta ei ole esmes koskaan "homoillut." Se on sitten jo eri tavalla surullista ja vaatii varmasti ammattiapua, mutta siinäkin tapauksessa jos olet hänet jo tuntenut vuosikausia niin ei hän muutu ihmisenä miksikään.

Tuomas Aivelo
Liittynyt3.1.2014
Viestejä219
54/39 | 

En kovin herkästi poista viestejä, mutta pari viestiä poistin, kun keskustelu alkaa soljumaan väärille urille. Jos muiden keskustelijoiden kunnioittaminen on liian vaikeaa, pyritään kuitenkin pysymään hyvän maun rajoissa eri ihmisryhmistä keskustellessa.

Käyttäjä67_0
Liittynyt30.4.2005
Viestejä29006
55/39 | 
HuuHaata
CE-hyväksytty

Vittu mitä paskaa. Sama kuin kysyisit kolmekymppiseltä mieheltä että onko hän joskus antautunut rokkenrollin soittamiseen rokkenrollipändissä ja joo-vastauksen saatuasi toteaisit että hänellä on todennäköisemmin kuin muilla HIV, huumeongelma ja rikosrekisteri. Vain pelkuri joka ei uskalla todeta todellisuuden asioita voi kirjoittaa tuollaista huuhaata.

 

Näin pitäisi ehdottomasti kysyä, mikäli voidaan selkeästi havannoida tälläisillä tapauksilla olevan yhteyttä tautiriskiin.

 

Tosimieshän muutenkin kuuntelee vain Händeliä ja Bachia.

Konditionaaleilla argumentointi on niin väsähtänyttä että siihen ei tartte edes vastata.

Käsitykseesi ihmisten musiikkimaun suhteesta heidän kelpoisuuteensa en viitsi myöskään enää puuttua. Saat minun puolestani tästä eteenpäin velloa harhoissasi. Hyvää jatkoa.

HuuHaata
Liittynyt8.11.2012
Viestejä9174
56/39 | 
CE-hyväksytty

Käsitykseesi ihmisten musiikkimaun suhteesta heidän kelpoisuuteensa en viitsi myöskään enää puuttua. Saat minun puolestani tästä eteenpäin velloa harhoissasi. Hyvää jatkoa.

 

Sekosit lopullisesti?

 

Joo kyllä olen yhä sitä mieltä, että vapaaehtoisessa verenluovutuksessa tulee kysyä kaikki keksittävissä olevat kysymykset, joilla saadaan seulottua riskiryhmät pois luovuttajista.

 

Torjutulle verenluovuttajalle tästä voi tulla paha mieli, mutta se on astetta pienempi paha verrattuna veren vastaanottajaan jolla on aina ainakin jonkinlaisena vaarana saada verestä esimerkiksi HIV. Suomessa onneksi riski on nykyään marginaalinen, kiitos kansainvälisesti käsittääkseni hyvin menestyksekkään veripalvelun.

 

Jos joku homo kelpoisuutensa tässä kokee menettävänsä, niin ihan täysin vapaasti. EVVK.

Nobelaner
Liittynyt9.6.2011
Viestejä1775
57/39 | 
HuuHaata
Joo kyllä olen yhä sitä mieltä, että vapaaehtoisessa verenluovutuksessa tulee kysyä kaikki keksittävissä olevat kysymykset, joilla saadaan seulottua riskiryhmät pois luovuttajista.

Et voi olla lainkaan vakavissasi että kysyminen mitään todistaisi?

Puuvilla SamI
Liittynyt25.12.2008
Viestejä851
58/39 | 

Taikamaassa munkkeja usein roudataan luovuttamaan verta. Mun mielestä niiltä ei kysytä ainoatakaan kysymystä vaan jokainen joka haluaa luovuttaa saa sitä luovuttaa. 
Yleensä päivän parin päästä pari kolme niistä joutuu tiputukseen sairaalassa kun vetää olon niin heikoks. (Ruokaa vain 2x pävässä) Ja rankka vuorokausirytmi.

Huolehdi bisneksestä niin bisnes huolehtii sinusta.

Rousseau
Liittynyt13.11.2009
Viestejä16844
59/39 | 
Nobelaner

Toisaalta, jos nyt palataan tuohon ylempään Rousseaun kommenttiin, niin toki voi olla että joku on ollu niin syvällä piilossa siellä kaapissa että on siis "homo" mutta ei ole esmes koskaan "homoillut." Se on sitten jo eri tavalla surullista ja vaatii varmasti ammattiapua, mutta siinäkin tapauksessa jos olet hänet jo tuntenut vuosikausia niin ei hän muutu ihmisenä miksikään.

En tuota kommenttiani nyt jostain syystä täällä näe (lieneekö poistettu koska joku kuvitteli että v-tuilen? minulla on joskus taipumuksena käyttää myös huumoria) Mutta tosiaan olen itse tuntenut miehen joka todellakin oli niin syvällä kaapissa ettei hän sieltä ulos tullut. Mielestäni se kaapissa olo voi siis omata erilaisia "asteita" tai "sävyjä". Siksi käytin muistaakseni termiä oikein syvällä kaapissa.

Kyllä se on harmillista jos ihminen ei koko elämänsä aikana saa olla täysin oma itsensä, taikka vasta vanhoilla päivillään vapautuu olemaan, jos esim. omat vanhemmat ovat kuolleet ensin alta pois.

Rousseau
Liittynyt13.11.2009
Viestejä16844
60/39 | 
Tuomas Aivelo

En kovin herkästi poista viestejä, mutta pari viestiä poistin, kun keskustelu alkaa soljumaan väärille urille. Jos muiden keskustelijoiden kunnioittaminen on liian vaikeaa, pyritään kuitenkin pysymään hyvän maun rajoissa eri ihmisryhmistä keskustellessa.

Omalta osaltani voin kertoa että minulla valitettavasti on välillä erikoinen(?) huumorintaju. Mutta missään tapauksessa en ajattele homoista negatiivisesti. En heitä erityisesti toki pyhitäkään.

Tosiaankin kaapissa olemisella voi olla erilaisia "asteita". Muistaakseni sanoin että voi olla tosi syvällä kaapissa? Tällaisen ihmisen olen itse tuntenut. Onhan se surullista jos ei voi koko elämänsä aikana elää täysin omana itsenään (tosin hänen kohdallaan kyse oli myös siitä ettei hän itse hyväksynyt taipumuksiaan, eikä pelkästään siitä mitä ympäristö sanoo).

Tietty verenluovutukseen psykologiset nyanssit eivät liity tai kuulu.

Mutta oikeastaan hivenen ihmettelee koko ketjua, tai ainakin sen otsikkoa.

2367
Liittynyt9.7.2010
Viestejä6960
61/39 | 
Rousseau

Mutta oikeastaan hivenen ihmettelee koko ketjua, tai ainakin sen otsikkoa.

 

Ketjun otsikko on raflaava tai jopa vähän trollaava, sen tarkoitus lienee herättää mielenkiintoa. Ikävä kyllä se samalla vahvistaa mielikuvaa/ennakkoluuloa homojen muka-likaisesta verestä, joka kerta kun tämä keskustelu näkyy aktiiviset keskustelut -listassa.

Tähän ennakkoluuloon liittyen: Jerry, luulen yhden keskustelun alkupuolella olleen kommenttisi suuren alapeukkujen määrän liittyvän siihen, että tuuletit ennakkoluulojasi nimenomaan homojen verta kohtaan - ei siis HIV-saastunutta, hepatiittista tai muuten epäkelpoa verta kohtaan, vaan nimenomaan homojen verta kohtaan. Tämä on hyvin samankaltainen mielipide kuin nimimerkki Toopella on erässä toissessa keskustelussa homojen adoptio-oikeudesta - hänen mielestään paras vaihtoehto orpolapsen vanhemmiksi ei ole se objektiivisesti tarkastellen paras vaihtoehto, vaan  paras vaihtoehto on aina heteropari. Hän tehnee oletuksen, että jokainen heteropari aina parempi ratkaisu lapsen kannalta kuin jokainen homopari. 

Tuomas Aivelo
Liittynyt3.1.2014
Viestejä219
62/39 | 
Rousseau

En tuota kommenttiani nyt jostain syystä täällä näe (lieneekö poistettu koska joku kuvitteli että v-tuilen? minulla on joskus taipumuksena käyttää myös huumoria)

[/quote]

 

En pitänyt tuota kommenttia loukkaavana - poistin sen, koska se viittasi viestiin, jonka poistin (eikä se ollut enää järkeenkäypä tuossa kommenttiketjussa).

Puuvilla SamI
Liittynyt25.12.2008
Viestejä851
63/39 | 
BCK
Rousseau

Mutta oikeastaan hivenen ihmettelee koko ketjua, tai ainakin sen otsikkoa.

Ketjun otsikko on raflaava tai jopa vähän trollaava, sen tarkoitus lienee herättää mielenkiintoa. Ikävä kyllä se samalla vahvistaa mielikuvaa/ennakkoluuloa homojen muka-likaisesta verestä, joka kerta kun tämä keskustelu näkyy aktiiviset keskustelut -listassa.

Tähän ennakkoluuloon liittyen: Jerry, luulen yhden keskustelun alkupuolella olleen kommenttisi suuren alapeukkujen määrän liittyvän siihen, että tuuletit ennakkoluulojasi nimenomaan homojen verta kohtaan - ei siis HIV-saastunutta, hepatiittista tai muuten epäkelpoa verta kohtaan, vaan nimenomaan homojen verta kohtaan. 

Te ette nyt ymmärrä mistä mä puhun.
Mulla ei ole mitään ennakkoluuloja homoja kohtaan. Mun pointti on koko ajan ollut että noi rajoitteet verenluovutukseen homoilla EI OLE tästä maailmasta ja TODELLINEN syy on HOMOUS. Siinä siis ollaan haettu mukamas lääketietteellisiä perusteluita blokkaamaan homot pois verenluovutuksesta, koska homoutta  itsessään ei voida pitää perusteluna. Mielestäni olen sanonut tämän ERITTÄIN selkeästi, mutta ei mene jakekeluun.

Itse sanoin että jos veren laatua pääsis valitsemaan niin pitäisin ihanteellisena vaihtoehtona nuorta verta voimakkaasta miespuolisesta yksilöstä vaikka tämä oliskin homo. Eli se on heti parempi vaihtoehto minulle kuin 70v hetero. 

Mielestäni kuitenkin ihmisillä pitää olla oikeus valita kenen verta heihin laitetaan jos verta on annettava ja jos vastaanottaja on tajuissaan niin sitä voi silloin kysyä.

Tietenkään verta ei nykyään luokitella (tai en tiedä). Lukeeko pussin kyljessä veriarvot, luovuttajan ikä, sukupuoli jne? Nuori veri nyt "nuorentaa", ainakin hiirikokeissa.

Ihmisillä on ennakkoluuloja ja siksi homous on kynnyskysymys.
Mikä huuto siitä tulisikaan jos joku homokammonen raivohetero kirkkoherra sais homon verta?
Eli tässä on tietysti nuo lääketieteeliset perustelut, mutta on aivan päivänselvää että osa ihmisistä panee blokin pelkästään homouden takia.

On ihan eria asia jos homoille annetaan oikeuksia, mutta jos heistä siirretään jotain fyysistä toiseen henkilöön vasten tämän tahtoa niin se on väärin.

Itsellä ei olis ongelmaa ottaa homoverta vastaan mikäli se olis fyysiseti parempaa kuin vaihtoehtoinen heteroveri.

Huolehdi bisneksestä niin bisnes huolehtii sinusta.

jjoensuu
Liittynyt18.12.2013
Viestejä2
64/39 | 

Minäkään en kyllä ymmärrä mitä blogisti ei ymmärrä...

 

Blogisti kirjoitti:

"Vastaanottavana osapuolena anaaliseksissä riski saada HIV tartunnan kantajalta on samansuuruinen sekä miehille että naisille...Ehkäpä Veripalvelu tarkoittaa tartuntariskillä eroja HIV:n esiintyvyydessä."

 

Tai ehkäpä blogisti taas ei oiken ole perillä siitä että homoilla on yleensäkin paljon enemmän anaaliyhdyntöja kuin heteroilla.

Siisi kuten on jo aiemmin mainittu:

A) Anaaliyhdynnässä riski HIV viruksen tarttumiseen on moninkertainen vaginayhdyntään verrattuna. Syy tähän on sama kuin siinä kuinka lääkeaineet voivat siirtyä peräpuikosta ihmisen vereen. 

B) Homomiehillä on HIV:ä reilusti muuta väestöä enemmän. 

 

 

 

 

 

Tuomas Aivelo
Liittynyt3.1.2014
Viestejä219
65/39 | 
jjoensuu

Minäkään en kyllä ymmärrä mitä blogisti ei ymmärrä...

 

Blogisti kirjoitti:

"Vastaanottavana osapuolena anaaliseksissä riski saada HIV tartunnan kantajalta on samansuuruinen sekä miehille että naisille...Ehkäpä Veripalvelu tarkoittaa tartuntariskillä eroja HIV:n esiintyvyydessä."

 

Tai ehkäpä blogisti taas ei oiken ole perillä siitä että homoilla on yleensäkin paljon enemmän anaaliyhdyntöja kuin heteroilla.

Siisi kuten on jo aiemmin mainittu:

A) Anaaliyhdynnässä riski HIV viruksen tarttumiseen on moninkertainen vaginayhdyntään verrattuna. Syy tähän on sama kuin siinä kuinka lääkeaineet voivat siirtyä peräpuikosta ihmisen vereen. 

B) Homomiehillä on HIV:ä reilusti muuta väestöä enemmän. 

 

 

Jos anaaliseksi on tässä se ongelma, niin miksei anaaliseksi kuulu luovutuksen kriteeristöön?

Heteroseksuaalisen anaaliseksin määrä on yleistynyt runsaasti (amerikkalaisessa tutkimuksessa 50%:lla vuodesta 1990 vuoteen 2007): 45-vuotiaista arviolta 40% miehistä ja 34% naisista on harrastanut anaaliseksiä. 10% sukupuolesta riippumatta on harrastanut anaaliseksiä vuoden aikana. Suomessa anaaliseksin yleisyyttä ei varmaankaan ole tutkittu.

Ehkäpä Veripalvelun lääkärin mainitsemien väestöepidemiologisten tutkimusten pitäisi keskittyä vähän enemmän itse tartuntaan kuin erilaisten ryhmien leimaamiseen.

2367
Liittynyt9.7.2010
Viestejä6960
66/39 | 
Tuomas Aivelo

 

Jos anaaliseksi on tässä se ongelma, niin miksei anaaliseksi kuulu luovutuksen kriteeristöön?

Heteroseksuaalisen anaaliseksin määrä on yleistynyt runsaasti (amerikkalaisessa tutkimuksessa 50%:lla vuodesta 1990 vuoteen 2007): 45-vuotiaista arviolta 40% miehistä ja 34% naisista on harrastanut anaaliseksiä. 10% sukupuolesta riippumatta on harrastanut anaaliseksiä vuoden aikana. Suomessa anaaliseksin yleisyyttä ei varmaankaan ole tutkittu.

Ehkäpä Veripalvelun lääkärin mainitsemien väestöepidemiologisten tutkimusten pitäisi keskittyä vähän enemmän itse tartuntaan kuin erilaisten ryhmien leimaamiseen.

Niinpä, erinomainen kysymys. Sitä paitsi on olemassa homomiehiä, jotka eivät harrasta anaaliyhdyntöjä ollenkaan, pelkästään käsi- tai suuseksiä.

Rousseau
Liittynyt13.11.2009
Viestejä16844
67/39 | 
Tuomas Aivelo
jjoensuu

Minäkään en kyllä ymmärrä mitä blogisti ei ymmärrä...

 

Blogisti kirjoitti:

"Vastaanottavana osapuolena anaaliseksissä riski saada HIV tartunnan kantajalta on samansuuruinen sekä miehille että naisille...Ehkäpä Veripalvelu tarkoittaa tartuntariskillä eroja HIV:n esiintyvyydessä."

 

Tai ehkäpä blogisti taas ei oiken ole perillä siitä että homoilla on yleensäkin paljon enemmän anaaliyhdyntöja kuin heteroilla.

Siisi kuten on jo aiemmin mainittu:

A) Anaaliyhdynnässä riski HIV viruksen tarttumiseen on moninkertainen vaginayhdyntään verrattuna. Syy tähän on sama kuin siinä kuinka lääkeaineet voivat siirtyä peräpuikosta ihmisen vereen. 

B) Homomiehillä on HIV:ä reilusti muuta väestöä enemmän. 

 

 

Jos anaaliseksi on tässä se ongelma, niin miksei anaaliseksi kuulu luovutuksen kriteeristöön?

Heteroseksuaalisen anaaliseksin määrä on yleistynyt runsaasti (amerikkalaisessa tutkimuksessa 50%:lla vuodesta 1990 vuoteen 2007): 45-vuotiaista arviolta 40% miehistä ja 34% naisista on harrastanut anaaliseksiä. 10% sukupuolesta riippumatta on harrastanut anaaliseksiä vuoden aikana. Suomessa anaaliseksin yleisyyttä ei varmaankaan ole tutkittu.

Ehkäpä Veripalvelun lääkärin mainitsemien väestöepidemiologisten tutkimusten pitäisi keskittyä vähän enemmän itse tartuntaan kuin erilaisten ryhmien leimaamiseen.

Nimenomaan näin!

Taannoin kun oli tämä homoviikko (telkassa ainakin), niin Stephen Fry kaksiosaisessa tv-ohjelmassa kiersi tapaamassa homovastaisia tahoja ja eräskin taho alkoi hänelle inttämään siitä kuinka homot tunkevat peniksensä miesten peräsuoliin, johon Fry yritti vängätä vastaan että eihän kaikki homot siitä suinkaan pidä. Oraaliseksikin on olemassa. Itse kyllä uskoisin että kyllähän se oraali varmasti miellyttää vastaanottavaa homomiestä siinä missä heteromiestäkin, sen verran taivaalliseksi kokemukseksi on jokunenkin mies sitä mainostanut (noin yleensä). Olisiko miehellä vielä isompi suukin että pystyy paremmin varomaan ettei käytä hampaita?

Ja anaaliseksistä tullut ainakin nettikeskusteluissa sellainen käsitys että koska suuseksistä on tullut ns. normaalia seksiä, niin erikoisuudeksi on jäänyt anaaliseksi ja "kaikkihan" sitä sitten kärttää. Olisi aivan luonnollista että verenluovutuksessa kysyttäisiin siitä.

Puuvilla SamI
Liittynyt25.12.2008
Viestejä851
68/39 | 

Onkos nyt taas tehty tikusta asiaa?

Jos homomiehillä on hiv:ä 20 enempi kuin heteroilla niin kyllä se jo riittää perusteluksi. Ei tässä mitään vänkäämistä ole. Samalla perusteella voi raakata pois mustat afrikasta joilla on hiv:ä vielä enempi.

 

Kohta kun oikeen ruvetaan hienosäätään niin pitäis kysyy että otitko peppuun ja käytitkö liukkaria? (Lieventävä asianhaara)
Perseestä koko aihe.

 

Huolehdi bisneksestä niin bisnes huolehtii sinusta.

Rousseau
Liittynyt13.11.2009
Viestejä16844
69/39 | 
Jerry Cotton

Onkos nyt taas tehty tikusta asiaa?

Jos homomiehillä on hiv:ä 20 enempi kuin heteroilla niin kyllä se jo riittää perusteluksi. Ei tässä mitään vänkäämistä ole. Samalla perusteella voi raakata pois mustat afrikasta joilla on hiv:ä vielä enempi.

 

Kohta kun oikeen ruvetaan hienosäätään niin pitäis kysyy että otitko peppuun ja käytitkö liukkaria? (Lieventävä asianhaara)
Perseestä koko aihe.

 

Onhanhanhan. Olisihan se paljon näppärämpää kysyä että oletko harjoittanut anaaliseksiä kuin oletko harjoittanut miesten välistä seksiä (tai mikä se kysymys sitten tarkalleen olikaan, en enää keväältä muista kun kyselyn täytin). Miesten välinen seksihän voi käytännössä olla vaikkapa kimpparunkku, koska yhdessä onanoiminenkin joidenkin mielestä tekee miehistä homoja. (Itse en tosin masturbaatiota seksinä pidä.)

Ihan yhtälailla se suoli paukahtaa paskaksi naisväeltäkin jos sinne tarpeeksi rumasti tuutataan. Ei homomiehillä ole yhtään sen helpommin vaurioituva suoli kuin heteronaisillakaan. En usko.

Käyttäjä297_0
Liittynyt10.12.2007
Viestejä140
70/39 | 

Maat, joissa homoseksuaaleja ei vanhatestamentillisesti kohdella saastaisina ja joissa miesten välinen seksi sinänsä ei muodosta vielä luovutuskieltoa, ovat Chile, Meksiko, Italia, Puola, Portugali, Venäjä, Etelä-Afrikka, Espanja, Thaimaa ja Uruguay. Paradoksaalista? Joissain maissa homoseksuaalit eivät myöskään voi toimia elintenluovuttajina, jos seksuaalisuus on tiedossa.

Käyttäjä297_0
Liittynyt10.12.2007
Viestejä140
71/39 | 
Jerry Cotton
Mielestäni kuitenkin ihmisillä pitää olla oikeus valita kenen verta heihin laitetaan jos verta on annettava ja jos vastaanottaja on tajuissaan niin sitä voi silloin kysyä.

Kansalaisoikeuksia ollaan taas sortamassa, vai? Minustakin olisi hyvä idea, jos kansalaiset voisivat päättää lääkärin puolesta mitä kokeita heille tehdään, millä lääkkeillä ja annostuksilla heitä hoidetaan, miten heitä operoidaan ja ketkä heitä operoivat. Ideaalein lähtötilanne olisi toki se, jos kansalainen saisi itse päättää onko hän julkisen terveydenhuollon piirissä vaiko ei. Kieltämättä oikeus tulisi ulottaa vielä siihenkin, että ketkä ovat valmistaneet kansalaisen hoitamiseen tarkoitetut lääkkeet. Vapaus valita.

Puuvilla SamI
Liittynyt25.12.2008
Viestejä851
72/39 | 
Leviathan
Jerry Cotton
Mielestäni kuitenkin ihmisillä pitää olla oikeus valita kenen verta heihin laitetaan jos verta on annettava ja jos vastaanottaja on tajuissaan niin sitä voi silloin kysyä.

Kansalaisoikeuksia ollaan taas sortamassa, vai? Minustakin olisi hyvä idea, jos kansalaiset voisivat päättää lääkärin puolesta mitä kokeita heille tehdään, millä lääkkeillä ja annostuksilla heitä hoidetaan, miten heitä operoidaan ja ketkä heitä operoivat. Ideaalein lähtötilanne olisi toki se, jos kansalainen saisi itse päättää onko hän julkisen terveydenhuollon piirissä vaiko ei. Kieltämättä oikeus tulisi ulottaa vielä siihenkin, että ketkä ovat valmistaneet kansalaisen hoitamiseen tarkoitetut lääkkeet. Vapaus valita.

Perseestähän tuo koko systeemi onkin.
Tarttis perusteelisen remontin koko terveyden- tai sairaanhoito.

Ensin pitäis tutkia kakkaa ja jos kakka on kunnossa niin sitten tutkia muuta. Jos kakka ei ole kunnossa niin laitetaan kakka kuntoon ja katotaan poistuuko oireet. Kakkahan nyt on heijaste elintavoista, syömätavoista ja -ajoista. Terveellisesti ja asiallisesti ruokaileva ja juova ihminen kakkaa myös asiallisia kakkoja. Siis tämä ON kaiken perusta ja vasta sitten ruvetaan hienosäätämään kun tämä osa on kunnossa. Aivan turha hienosäätää jos perusasiat jo mättää. Nykyään ei muuta tehdä kuin lääkettä pataan.

Tietenkään rahvaan ei pitäisi antaa päättää kovinkaan monista asioista vaan valistuneitten yksilöiden joilla on laajempi katsantokanta ja näkemys asiois ja jotka ei ole systeemin aivopesemiä. Minä nyt olisin erittäin hyvä esimerki henkilöstä joka olis kyvykäs päättämään ainakin ylipainosten, laiskojen ja kireepiposten puolesta.

Huolehdi bisneksestä niin bisnes huolehtii sinusta.

Japetus
Liittynyt20.6.2009
Viestejä12478
73/39 | 
Jerry Cotton

Homojen verenluovutus on siis käytännössä mahdotonta.

No siis, eihän tällä ole mitään tekemistä veren kanssa vaan sen kanssa kuka on vastaanottaja.

Jos perusuomalainen punaniska joutuu kännissä toikkarointinsa takia ottamaan homon verta niin se on häpee. Myönetään nyt vaan suosiolla että se homon veri on kynnyskysymys.

Kumpaa verta sinä ottaisit homon vai heteron?

Onko tuolla väliä?

Ite valitsisin heteroveren jos sais valita.

Homoveri vaan erikseen merkittyihin pusseihin.
Veriryhmäkorttiin sitte merkintä kumpaa saa antaa. 
Muutoin oletusarvona heteroveri.

Homous ei kuulemma tartu, mutta ehkä se homo myös haluais homon verta.

Mutta se punaniskapersuhan tietysti haluaisi tietysti vain toisen punaniskapersun verta. Luoja paratkoon, jos puhtoiseen suomalaislihaan lirahtaa tippakin demaripetturin haaleaa kommaripunaa. Eivätkä koiraihmiset tietenkään kelpuuta kuin toistensa elonestettä. Kattifanit kuolkoon toksoonsa. Ja wittu, jos siinä pussin kyljessä ei seiso saman lätkäseuran nimi kuin omassa... 

Olli S. paljastaa salaisuutensa: "Mä puhun tahallani ristiin, että Japetus saisi oikeita aiheita syyttää mua."
Sääpeikolla leikkaa: "No ihmisen vaikutus ei ole alle 50% ja ei ole alle 50%... eiköhän se olisi silloin 50-50 suurimman osan mukaan papereista... näin nopeasti pääteltynä"
Keijona ymmärtää naisia: "Onkohan sellaista munasolua edes olemassa ? Onko joku nähnyt sellaisen?"

Rousseau
Liittynyt13.11.2009
Viestejä16844
74/39 | 
Leviathan

Maat, joissa homoseksuaaleja ei vanhatestamentillisesti kohdella saastaisina ja joissa miesten välinen seksi sinänsä ei muodosta vielä luovutuskieltoa, ovat Chile, Meksiko, Italia, Puola, Portugali, Venäjä, Etelä-Afrikka, Espanja, Thaimaa ja Uruguay. Paradoksaalista? Joissain maissa homoseksuaalit eivät myöskään voi toimia elintenluovuttajina, jos seksuaalisuus on tiedossa.

Toki maissa joissa homoseksuaalisuus nähdään niin pahana asiana että joko homoutta ei myönnetä olemassakaan, tai homoille halutaan välitön nirrinlähdetys, voi "unohtua" kieltää homoilta sitä tai tätä, kun ei näitä homoja siis edes olekaan.

(En noista kyseisistä maista tiedä miten homovihamielisiä ovat, paitsi tietenkin Venäjänstä.)

Japetus

Ja wittu, jos siinä pussin kyljessä ei seiso saman lätkäseuran nimi kuin omassa... 

Haha, "tämän veren vuodatti Tappara-fani". Ottelun jälkeen kentällä Ilves-fanien kanssa tapellessa...?

käyttäjä-4665
Liittynyt26.7.2014
Viestejä11
75/39 | 

Ainoa kerta, kun tiedän homon käyneen luovuttamassa verta oli 1994. Tämä kävi siellä ilmaisessa HIV/hepatiitti -testissä. Se oli hänen käytäntönsä. Raijasi silloin mukaan myös silloisen poikaystäväni, ilmeisesti testauttaakseen hänetkin. Poikaystäväni ei tietääkseni ollut homo. Hänellä tosin todettiin äidiltään saatu vanha hepatiitti B, joka karkotti taas vanhemman homomiehen pois. Oliko homomiehellä mahdollisuus nähdä muiden ihmisten verikokeiden tuloksia?

Puuvilla SamI
Liittynyt25.12.2008
Viestejä851
76/39 | 

Taas on asiallisia viestejä poistettu.
Siinä vaiheessa kun huomiohakuinen, provosoiva ja mielikuvallinen otsikko muuttuu niin mun mun viestit nostaa tasoa.

Huolehdi bisneksestä niin bisnes huolehtii sinusta.

MrKAT
Liittynyt16.3.2005
Viestejä2347
77/39 | 
Leviathan
Jerry Cotton
Mielestäni kuitenkin ihmisillä pitää olla oikeus valita kenen verta heihin laitetaan jos verta on annettava ja jos vastaanottaja on tajuissaan niin sitä voi silloin kysyä.

Kansalaisoikeuksia ollaan taas sortamassa, vai? Minustakin olisi hyvä idea, jos kansalaiset voisivat päättää lääkärin puolesta mitä kokeita heille tehdään,... 

Tapahtui aikaa sitten mutta kylänmiehellä kävi näin: oli reumakipulääkkeet tehneet reiän mahaan ja hengenvaarallinen verenvuoto. Sairaalassa annettiin verta mutta ennen sitä tämä jo tajunnan rajamailla häälyvä kylänmies pantiin allekirjoittamaan lappu, että sairaala vetäytyy vastuusta sen veren (tautien ym) suhteen.
 Veri ei ollut kuin hätäratkaisu, vuoto jatkui, mutta kekseliäs lääkäri älysi lopulta kaataa suun kautta jäähilettä mahaan ja se vuoto loppui siihen.

Homeopatia-skandaali A-talkissa: https://www.youtube.com/watch?v=qXLTz5LhHMU

Nechimide
Liittynyt23.6.2005
Viestejä14249
78/39 | 
Rousseau
HuuHaata

Homosuhteissa aivan taatusti on muuta väestöä enemmän myös esimerkiksi syrjähyppyjä. Parisuhteen keskimääräisen keston ollessa erityisesti nuoremmilla melko lyhyt. Samoin keskimääräinen seksikumppaneiden lukumäärä on luultavimmin huomattavasti hetoroja suurempi.

Mihin tuollainen ajatus perustuu? Siihenkö että miehet nyt ylipäätään tykkäävät uittaa melaansa joka reiässä ja jos meillä on kaksi homoa, niin nehän ovat tietenkin miehiä ja täten tuo kaikkien mahdollisten vastaantulijoiden kuksimisen hinku tuplaantuu, ja koska mies ei koskaan sano EI, vaan antaa aina auliisti, homona tietenkin toisille miehille, niin onhan siinä sitten aina juna puksuttamassa...?

Homomiehillä on keskimäärin selvästi hetskuja (ja lesbonaisia) enemmän seksipartnereita, mikäli niitä on ylipäätään tarjolla. Kun asiaa ajattelee evoluutiobiologisesti, huomiossa alkaa olla huomattavissa määrin järkeä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kaiken takana on loinen

Tuomas Aivelo on ekologian ja evoluutiobiologian tutkijatohtori Helsingin yliopistossa. Hän karkaa arjestaan tutkimaan Helsingin viemärirottia, punkkeja ja metsämyyriä Alpeille, pohtimaan biologian oppimista tai ihan vain ihastelemaan loisia.

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017
Heinäkuu
2016
2015
2014
Sisältö jatkuu mainoksen alla