Kuva Fabian Oefner. Julkaisuun saatu oikeudenhaltijan lupa.
Kuva Fabian Oefner. Julkaisuun saatu oikeudenhaltijan lupa.

Aivoilla ja alkoholilla elimellinen kohtalonyhteys?

Matkat mikromaailmaan ovat joskus virkistäviä. Kanadalaissyntyinen  antropologi Jeremy Narby spekuloi vuonna 1998 julkaistussa kirjassaan, The Cosmic Serpent, miksi käärmeet ovat universaali ilmiö kaikkien psykedeelisiä kasveja käyttävien kansojen näyissä.  

Hänen mielestään se johtui siitä. että psykedeeliset hallusinaatiot lähettivät ihmisen matkalle oman tajuntansa molekyylitasolle, jossa he näkisivät dna-ketjujen kiemurtelevan ja kiertyvän toistensa ympärille kuin käärmeet. Hän on koettanut todistaa näkemystään dokumentissa Night of the Liana, ilmeisesti koska teorialle ei ole saanut helposti tutkimusrahaa.

Jos teoria kuulostaakin villiltä, ei sitä silti kannata heti heittää romukoppaan, sillä Narbyn ajatukset shamanismin ja molekyylibiologian yhtymäkohdista ovat mielenkiintoista kuultavaa.

Mutta miten tämä liittyy postauksen valokuvaan? Se herätti minussa välittömästi ajatuksen siitä, millaista olisi päästä oman tajuntansa molekyylitasolle. Todellakin, millaista siellä olisi sillä nimenomaisella hetkellä, kun alkoholi kihahtaa päähämme?

Kuvan on ottanut valokuvataiteilija Fabian Oefner ja se esittää alkoholia. Hän on ensin laittanut muutaman tipan viskiä suljettuun lasiastiaan. Kun alkoholi on hieman kaasuntunut, Oefner on sytyttänyt kaasun palamaan ja ottanut siitä kuvan suurnopeuskameralla. Kuvassa on siis alkoholikaasun leimahdus.

Hyytävää, miten suuresti leimahtava alkoholi näyttää aivoilta. Siksikö se iskee niihin kuin miljoona volttia? Psykedeeleistä puheenollen, joidenkin mielestä kuvissa on jotakin sienimäistä.

Lisää kuvia Oefnerin sivuilla: http://fabianoefner.com/?portfolio=aurora

Kommentit (2)

Overlander
Liittynyt15.1.2014
Viestejä1441
3/2 | 

Nyt on ollut hienoa huomata, että Suomessa on jo otettu ensi askelia "vodkakulttuurin" ja olut/viinikulttuurin erottamiseksi toisistaan julkisessa ohjauksessa, kippis!

Hillman
Liittynyt19.11.2010
Viestejä1108
4/2 | 

Tuskin sellaista nimenomaista hetkeä onkaan milloin alkoholi kihahtaa nuppiin ei se ole räjäähdysmäinen ilmiö!

Donek eris felix, multos numerabilis amicos

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Käsikopelolla

Jani Kaaro on tiedetoimittaja ja tietokirjailija, joka tekee havaintoja tieteen maailmasta ja sen liepeiltä. Jani odottaa lukijoilta vinkkejä mielenkiintoisista tutkimuksista ja toivoo myös yhteydenottoja tieteentekijöiltä, jotka haluavat esitellä omia töitään.

Teemat

Hae blogista

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla