Vietän puolitoista kuukautta Washington Universityssä Saint Louisissa Yhdysvalloissa. Paikallinen kampus, niinkuin useat Yhdysvalloissa, on rakennettu vastaamaan mielikuvia vanhoista englantilaisista yliopistoista. Eurooppaan tottuneille aivoilleni tyyli tekomuinaisine rakennuksineen tuo kuitenkin enemmän mieleen Cambridge-Oxford-teemapuiston kuin arvokkaan akateemisen miljöön. Ainakin linnan tornit olisi voinut jättää pois.

Todellisissa Cambridgessa ja Oxfordissa yliopisto on kiinteä osa kaupunkia, täällä kampusalue on irrallaan kaikesta muusta, niin että ei tarvitse välttämättä lainkaan kohdata ulkopuolista maailmaa.

Kommentit (10)

Henkka
11/10 | 

"Todellisissa Cambridgessa ja Oxfordissa yliopisto on kiinteä osa kaupunkia, täällä kampusalue on irrallaan kaikesta muusta, niin että ei tarvitse välttämättä lainkaan kohdata ulkopuolista maailmaa."

Hyvä vai huono asia?

Pekka
13/10 | 

Mitä tutkit siellä, millasessa tiimissä olet, valota vähän? Oli salaperäinen blogin aloitus, mielenkiinto heräsi...

Syksy Räsänen
14/10 | 

Pekka:

Ystäväni Francesc Ferrer kutsui minut työskentelemään kanssaan. Aloitimme yhteistyön Oxfordissa 2003, nykyään hän on apulaisprofessori täällä.

Nykyiset yhteiset tutkimusaiheemme päätimme listaamalla kumpikin itseä kiinnostavat asiat ja katsomalla, mitkä sopisivat molemmille. Yksi aihe liittyy kosmiseen mikroaaltotaustaan (ja siinä on mukana, sikäli kun asiasta tulee jotain, muitakin), toinen säieteoriasta ponnistavaan kosmologiaan. Lisäksi tutkin itsekseni post-Newtonilaisen approksimaation soveltamista kosmologiaan - mutta nämä sanat tuskin kertovat paljoa.

Marko Hamilo
15/10 | 

AAAS Annual Meeting oli Saint Louisissa 2006. Silloin tuli tutustuttua kaupungin "keskustaan". Kävitkö koskaan siellä? Oikein stereotyyppinen amerikkalainen downtown, illalla täysin kuollut ja vaarallinen. Yleinen toivomus konferenssiväen keskuudessa oli, että kun kokous ei ollut tuossa kaupungissa ollut 50 vuoteen, niin seuraavaankin kokoukseen voisi mennä ihan hyvin se 50v.

Syksy Räsänen
16/10 | 

St Louisissahan ei ole varsinaista keskustaa, kuten ei monissa muissakaan yhdysvaltalaisissa kaupungeissa. Mielenkiintoista urbaania rappiota ja etnistä eriytymistä täältä kyllä löytyy.

Tarkkailija
17/10 | 

Onko yhteistyö ja tiedonvaihto USA:n ja Euroopan yliopistojen välillä avointa, vai varjelevatko eri tahot mustasukkaisesti omia tutkimustuloksiaan siinä pelossa, että vastapuoli pääsisi hyötymään niistä?

Syksy Räsänen
18/10 | 

Tarkkailija:

Itse olen teoreetikko, ja teoriapuolella hiukkaskosmologiassa on avointa kaikkialla. Kokeellisen datan saatavuus taas riippuu tutkimusryhmästä ja alasta, ei mantereesta. Yleisesti ottaen data (ja analyysimetodi) on avoimesti saatavilla, mutta poikkeuksia on.

Ihmiset tekevät yhteistyötä ja siirtyvät instituuttien ja maiden välillä jatkuvasti, joten Eurooppa-Yhdysvallat jako ei voi olla kovin voimakas, vaikka eroja tutkimuskulttuurissa toki on.

Badass Spiderant
19/10 | 

Teoreetikot on mulle olleet aina "cream of the crop". Äly on saatanan seksikästä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Maailmankaikkeutta etsimässä

Blogin päivittäminen on päättynyt.

Syksy Räsänen on teoreettinen fyysikko Helsingin yliopistossa. Syksy kirjoittaa kosmologiasta, hiukkasfysiikasta ja niiden tekemisestä, tai ainakin asioista sinne päin.

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla