Kesäkuussa on kolmas tilaisuus äänestää eurovaaleissa. Fiilikset ovat vähän erilaiset kuin kahdella ensimmäisellä kerralla. Vielä muutama vuosi sitten olisin voinut riistää Alexander Stubbilta I love EU -rintamerkin suoraan takin rintapielestä. 

Edelleenkin olen sitä mieltä, että neljä vapautta, Schengenin alue ja yhteinen raha ovat loistava rauhanhanke ja hyvä että se laajeni ja laajenee kattamaan yhä suuremman osan maantieteellisestä ja historiallisesta Euroopasta. Mutta viime aikoina EU on alkanut ottaa päähän.

Vähän aikaa sitten EU:n eduksi saattoi sanoa, että se sentään taistelee ilmastonmuutosta vastaan toisin kuin Yhdysvallat. Obaman aikana huomiota herättää ennemmin se, kuinka typerästi EU ilmastonmuutosta vastaan taistelee. Sen sijaan että se vain neuvottelisi globaaleista päästövähennyksistä ja sisäisestä taakanjaosta, se mikromanageroi jäsenmaiden keinovalikoimaa.

Tavoite uusiutuvien osuudesta syrjii ydinvoimaa, vaikka koska ydinvoima ei ole uusiutuvaa. Kummasta EU on huolissaan, uraanin loppumisesta vai ilmastonmuutoksesta?

Auton tankkiin pitää panna biopolttoaineita, vaikka se kiihdyttäisi ilmastonmuutosta ja veisi nälkäiseltä leivän suusta.

Hehkulamput piti kieltää Ivalossa koska kielto on järkevä Puerto de la Cruzissa.

HS avasi tänään eurovaalikoneensa, joten sieltä sitten järkevää euroedustajaehdokasta etsimään.

Harmi kyllä kysymys 20 niputti ilmastonmuutostavoitteet ja keinot yhteen:

Euroopan unioni on sitoutunut vaativiin päästövähennystavoitteisiin. Niiden mukaan EU-maiden on vähennettävä kasihuonekaasupäästöjään 20 prosentilla vuoden 1990 tasosta vuoteen 2020 mennessä. Edelleen vuoteen 2020 mennessä EU-maiden pitää tuottaa kaikesta energiasta 20 prosenttia uusiutuvilla energianlähteillä sekä tehostaa 20 prosenttia energian käyttöään. Miten näihin tavoitteisiin tulisi suhtautua nyt?

Ylen kone on ilmeisesti vielä konepajassa. Maikkari oli tällä kertaa yllättävän hyvä (ainakin sain sillä ykköseksi entisen esimieheni Risto E.J. Penttilän, jonka sanallinen vastaus HS:ssa kysymykseen 20 oli myös oikea. :)

Nopein vaalikone on kuitenkin ihmisen taipumus arvioida toisten ihmisten luotettavuutta sekunnin murto-osassa kasvokuvasta. Kun lapsille näyttää kuvapareja paljon ja vähän ääniä saaneista poliitikoista ja kysyy, kumman ottaisit vaarallisen laivaseikkailun kapteeniksi, lapset valitsevat tilastollisesti merkitsevällä johdonmukaisuudella sen, joka sai enemmän ääniä. Näin ainakin kävi, kun sveitsiläislapset vertailivat ranskalaispoliitikkoja.

Lue juttuni Maailman nopein vaalikone nyt myynnissä olevasta Tiede-lehdestä. Käy kioskilla tai tilaa Tiede (tilaamalla varmistat, ettet jää paitsi tulevia vain printissä ilmestyviä juttujamme, mutta itse asiassa tuo tarjous alkaa vasta kesäkuusta, joten jos haluat lukea tuon vaalijutun, joudut kuitenkin käymään lehtipisteessä. :).

Kommentit (3)

lektu
4/3 | 

Konenäköohjelma ja ehkä äänen analysointiohjelma voisi hoitaa päättäjien valinnan.

Mutta kuka valitsee sen, että mistä asioista päättäjien kuuluu päättää ? Kuuluuko esim kouluruokailu komissaarille vaiko lasten vanhemmille.

Entäpä polkupyörän penkin oikea korkeus, tai sopiva musiikinkuuntelun volyymi.

MrrKAT
5/3 | 

Malaria, antibioottien puute(ja resistenssiys) ja vastaavat tappaa enempi kuin ns. sikaflunssa. EU:n pitäisi alkaa perustaa yhteinen tutkimuskeskus/tai kunnon rahoitussiivu 3. maailman lääkkeiden ja uusien antibioottien tutkimiseen ja kehittämiseen. Koska näitä ei kaupallinen USA tee. Bonuksena tulisi ehkä sijoitus takaisin kun USA joutuisikin ostamaan EU:sta uusia lääkkeitä..

Mutta kenties EU on jo niin homeopatialitkujen saastuttama ettei edes riippumaton lääketeollisuusidea saa keltään kannatusta ?

Moniko vihermeppi on jo saastunut tällä tieteenvastaisella ..? Nuo kertomasi päätökset ehkä kuvastaa sitä järjenköyhyyttä ?

MrrKAT
6/3 | 

Tiede-lehden kasvokuvissa häviäjillä oli kasvoissa enemmän epäsymmetrisyyttä uurteissa tahi liian nuorta kokemattomuuden siloa.
(Tukka lienee poikkeus, mieli voi ymmärtää sen irralliseksi).
Epäsymetrisen arpista (=tapellutta) merimiestä lapset ja aikuiset eivät varmaan valitsisi kapuksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Skeptikon päiväkirja

Blogin päivittäminen on päättynyt.

Marko Hamilo on vapaa toimittaja ja Tiede-lehden vakituinen avustaja. Hamilo ei usko homeopatiaan eikä psykoanalyysiin, eikä aina aamun sanomalehteenkään.

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2010
2009
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla