Hiukkaskiihdytin LHC pärähti sitten käyntiin Sveitsin ja Ranskan rajalla eikä maailmanloppua tullut. Täällä lehtitalossa jo juhlittiin lasillisella kuohuvaa, kun tulikin palohälytys ja koko talo tyhjennettiin. Edelleen ollaan varavoiman varassa. Musta aukko meni siis tästä Munkkivuoren läpi. Vai mikä muu tämän voi selittää?

Maailmanlopunmaalareiden hölynpöly planeetan syövästä mustasta aukosta on tavallaan hauskaa, ja ehkä vain lisäsi LHC:n julkisuutta. Valistajatkin ovat keksineet ottaa populaarikulttuurin avuksi. Googlen etusivu on tietysti menossa mukana.

Mutta päivän hauskin on kyllä Large Hadron Rap -musavideo. Lyriikkakin löytyy.

Twenty-seven kilometers of tunnel under ground
Designed with mind to send protons around
A circle that crosses through Switzerland and France
Sixty nations contribute to scientific advance...

etc

Kommentit (4)

Taivas tippuu niskaan
6/4 | 

Muistaakseni samanlaisia maailmanlopun ketjureaktioita odotettiin, kun ensimmäinen vetypommi räjäytettiin Tyynellämerellä. Jos sotilaat, poliitikot ja järki-ihmiset olisivat olleet arempia, niin ydinaseiden tuotanto ja kehitystyö olisi saattanut pysyä paljon pienemmissä mittakaavoissa.

Nyt syntyvä musta aukko on kuitenkin niin pieni, että vain Sveitsi ja Ranska imeytyvät siihen ennen kuin aukko haihtuu olemattomiin. Suomi säästyy, ja taas voidaan todeta: 'Hyvä me. Hienoa, että Suomessa ei tapahdu mitään todella merkittävää.'

Mitä kello on?
7/4 | 

Vaikka pysyvä musta aukko syntyisikin, niin pahimmassa tapauksessa emme edes huomaisi sitä, jos myös aika valuisi syntyneeseen aika-avaruuden reikään. Ajankulku saattaisi vain hidastua huomaamattomasti, ja LHC:n avulla olisi onnistuttu löytämään ikuisen nuoruuden lähde. Painovoimakeskittymän ansiosta myös maan kansalaisten elopaino lisääntyisi huolestuttavasti.

Tieteellinen historiankirjoituskin menisi uusiksi: Galilei ei enää voisi haudastaan todeta 'Se pyörii sittenkin'. Kopernikuksen ja Galilein todistelut joutaisivat romukoppaan, ja Ptolemaios olisikin se joka saisi viimeisen sanan, kun aurinkomme alkaisi kiertää mustuvan maan ympäri.

T. Koljonen
8/4 | 

Kakskyt-seitsemän kilsaa tunnelia
alla maan
ajatus on laittaa protoneja kulkemaan
kehä kulkee halki
Sveitsin poikki Ranskan maan
kuuskyt kansakuntaa
tieteen kehitykseen panostaa...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Skeptikon päiväkirja

Blogin päivittäminen on päättynyt.

Marko Hamilo on vapaa toimittaja ja Tiede-lehden vakituinen avustaja. Hamilo ei usko homeopatiaan eikä psykoanalyysiin, eikä aina aamun sanomalehteenkään.

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2010
2009
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla