Tiesittekö, että ensi sunnuntaina, 21. joulukuuta klo 14:04 Suomen aikaa vietetään Globaalin Orgasmin päivää?

Kolmas vuosittainen Global Orgasm for Peace järjestetään hetkellä, jolloin valo taas voittaa pimeyden. Tapahtuman järjestäjät haluavat, että mahdollisimman moni ihminen - kaikkialla, mutta varsinkin väkivaltaisissa maissa - saisi orgasmin, joka osaltaan edistäisi maailmanrauhaa. Mieluiten kuitenkin ilman, että seurauksena olisi väestöräjähdyksen kiihtyminen.

Törmäsin globaaliin orgasmiin, kun etsin ensi vuoden ykkösnumeroon Ajan merkkejä -palstalle listaa erilaisten organisaatioiden tiedettä, teknologiaa ja ympäristönsuojelua jotenkin läheltä liippaavista teemavuosista ja -päivistä.

Kyllä, ensi vuonna vietetään myös YK:n kansainvälistä luonnonkuitujen vuotta, mitä se sitten tarkoittaakaan. Teistä tiede.fi:n kävijöistä siitä oli äskettäin tietoinen yllättäen peräti 2,5 prosenttia.

YK on julistanut vuoden 2009 myös Kansainväliseksi tähtitieteen vuodeksi. Tosin myös Kansainvälisen Maa-planeetan vuoden 2008 sekä Kansainvälisen polaarivuoden 2007 tapahtumat jatkuvat vuoden 2009 puolelle. YK:n Kansainvälinen ihmisoikeuksista oppimisen vuosi aloitti jo joulukuun puolella.

EU on julistanut Luovuuden ja innovaatioiden teemavuoden 2009. Jos et sitä vielä tiennyt, ei se mitään. Vastahan se on alkamassa. Mutta olisi ehkä korkea aika tietää, että olemme jo päättämässä EU:n kulttuurien välisen vuoropuhelun teemavuotta 2008.

Suomessa Selkämeren teemavuosi jatkuu kesään (Saaristomeren teemavuosi oli jo, ja Perämeren vuosi on tulossa, joten eivät kai satakuntalaiset voineet jäädä pekkaa pahemmaksi). Haminan rauhan juhlavuosi huipentuu syyskuussa.

Ja äskettäin tuli sähköpostiin tiedote, että Kotimaisten kasvisten vuosi 2009 on omistettu kurkulle. Ja toden totta, pursusihan tuo vuoden 2008 ylitsevuotava punajuuritiedotus jo korvista ulos.

"Tämän vuoden punaisena lankana kasvistiedotuksessa on kulkenut punajuuri. Nyt väri vaihtuu ja siirrymme uuteen vuoteen kurkun voimalla."

Tämä blogi hiljenee nyt, uutisia tiede.fi julkaisee vielä jouluaattoon asti. Normaalissa arjessa saittimme on taas loppiaisaattona. Moderoitu keskustelupalstamme ei tietysti hiljene joulunakaan.

Loppiaisen jälkeen tähtitieteen yms. jne. etc. et. al. vuosi (myös Darwinin syntymän 200-vuotisjuhlavuosi!) jatkuukin mainiosti evoluution merkeissä Tieteen päivillä.

Sitä ennen: rauhallista joulua - ja orgasmi maailmanrauhalle!

Kommentit (2)

Kilju

krhm!Eikös tällaisessa popularistisessa hapatuksessa kuitenkin ole vaarana, että ihmiset alkavat assosioimaan sodan ja orgasmin ja ehdollistuvat näin aloittamaan lisää sotia aina ajatellessaan seksiä?? kysympä vaan!

www.blogispotti.fi

Orgasmi maailmanrauhalle

"Törmäsin globaaliin orgasmiin, kun etsin ensi vuoden Tiede-lehden ykkösnumeroon Ajan merkkejä -palstalle listaa erilaisten organisaatioiden tiedettä, teknologiaa ja ympäristönsuojelua jotenkin läheltä liippaavista teemavuosista ja -päivistÃ...

Seuraa 

Skeptikon päiväkirja

Blogin päivittäminen on päättynyt.

Marko Hamilo on vapaa toimittaja ja Tiede-lehden vakituinen avustaja. Hamilo ei usko homeopatiaan eikä psykoanalyysiin, eikä aina aamun sanomalehteenkään.

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2010
2009