Olin 1990-luvun puolivälissä hetken valtion ympäristöhallinnossa aloittamassa muun muassa ympäristöministeriön www-palvelua. Silloin viestintäihmisillä useimmissa ministeriöissä, ympäristöministeriössäkin, vallalla oli sellainen ajattelutapa, että voi kai sinne internetiin nyt harkinnan mukaan laittaa jotakin internet-kohderyhmälle sopivaa tietoa.

Minun ajattelutapani oli, että kun veronmaksajat ovat jonkin tiedon kerran maksaneet, vain perustellusta syystä sitä EI laiteta verkkoon. Samalla tavalla ajateltiin jo silloin esimerkiksi Yhdysvalloissa ja Kanadassa.

Suomen ympäristön tila -katsaus oli jotakin, mitä siihen aikaan ei voinut ajatellakaan julkaistavan netissä ilmaiseksi: se oli hieno kirja, jonka tuotantokustannuksia katettiin tuotetta myymällä.

Vaan nyt on ympäristöhallintokin tukevasti verkossa: Suomen ympäristön tila -katsaus julkaistaan ensi kerran verkossa:

Suomen ympäristön tila on monin tavoin parempi kuin vielä muutama vuosikymmen sitten, mutta etenkin ilmastonmuutos ja luonnonvarojen lisääntynyt käyttö luovat uusia uhkakuvia. EU:n ympäristötietodirektiivi velvoittaa tarjoamaan kansalaisille tietoa ympäristön tilasta. Suomessa tieto on päätetty välittää internetissä. Netissä julkaistaan nyt ensimmäistä kertaa helppolukuinen ja kattava katsaus Suomen ympäristön tilasta.

Näin YM:n ja SYKE:n kutsussa tiedotustilaisuuteen keskiviikkona kllo 11-12. Sinne en pääse, mutta oletettavasti katsaus löytyy sitten keskiviikkoiltapäivänä ympäristöhallinnon etusivulta.

PS. Tiede-lehdessä 2/2009 (tilaajilla ja lehtipisteissä viimeistään tiistaina) Leena Tähtisen Universumi-palstalla käsiteltiin avaruuden ääniä. Ääniä voi kuunnella ekstrasivuilla /lehti/universuminaanet. Leenan palsta on vain paperilla, joten kannattaa tilata Tiede!

Kommentit (0)

Seuraa 

Skeptikon päiväkirja

Blogin päivittäminen on päättynyt.

Marko Hamilo on vapaa toimittaja ja Tiede-lehden vakituinen avustaja. Hamilo ei usko homeopatiaan eikä psykoanalyysiin, eikä aina aamun sanomalehteenkään.

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2010
2009