Kirjoitukset avainsanalla ilmastonmuutos

Joensuuhun nousi viime vuonna 14-kerroksinen puutalo. Kuva: <span class="photographer">Arcadia Oy Arkkitehtitoimisto</span>
Joensuuhun nousi viime vuonna 14-kerroksinen puutalo. Kuva: Arcadia Oy Arkkitehtitoimisto

Ilmasto on hyvä syy suosia puurakentamista.

Paikallisjuna lähestyy Pasilan asemaa. Kohta avautuu näkymä Helsingin sydämeen.

Paitsi, ettei avaudu. Maiseman peittää jättiläismäinen valkea muuri, Tripla. Rakennuskolossiin kuuluu kauppakeskus, toimistotorneja, asuntoja, hotelli ja pysäköintilaitos. Kokonaisuus vastaa kymmentä Eduskuntataloa.

Massiivinen on myös elementteihin uponnut betonimäärä: 200 000 kuutiota. Päälle 20 00 tonnia betonirautaa ja 4 900 terästä.

Tämä on vasta alkua. Triplan viereen nousee tornitalojen keskittymä. Yhdeksästä tornista korkein kurottaa 180 metriin. Betonia, totta kai.

Sanotaan, että kauneus asuu silmässä, mutta Triplaa katsellessa sitä on vaikea mieltää. Kaupunki saa näyttää kaupungilta, mutta miksi sen pitää olla betoninen digiboksi?

Raskaat ja betoniset elementtitalot edustavat muotia, joka sai alkunsa 1970-luvulla. Siksi enemmistö suomalaisista asuu kerrostalossa, usein entiselle pellolle rakennetussa. Ei ole ollut valinnan varaa, ei ainakaan tähän asti. Rakennusyhtiöt ovat päättäneet puolestamme.

Tutkimusten mukaan valtaosa suomalaisista asuisi betonilaatikon sijaan puutalossa, jos saisi valita rakennusmateriaalin. Perusteita on monta, tuoreimpana ilmastopäästöt.

Perinteinen betonirakentaminen kuluttaa uusiutumattomia luonnonvaroja ja tuottaa ilmastoa lämmittävää hiilidioksidia. Teräsbetonin ja sementin valmistus aiheuttaa maailmanlaajuisesti enemmän päästöjä kuin paljon parjattu lentoliikenne. Uudet rakennukset tehdään pääosin betonista, eikä kukaan tiedä niiden hiilijalanjälkeä. Tripla ei tee poikkeusta.

Puu on toista maata. Se nielee hiiltä. Jokainen puukuutio sitoo ainakin tonnin hiilidioksidia. Mitä kauemmin rakennusta käytetään, sitä pidempään hiili pysyy poissa ilmakehästä. Puutalo voi olla hiilivarasto vuosikymmeniä tai jopa vuosi-satoja.

Puurakenteet säilyttävät hiilen elävää puuta vakaammin. Metsän hiilinielu ei ole ikuinen. Puukin kuolee aikanaan ja luovuttaa hiilensä.

Viimeksi kuluneen kymmenen vuoden aikana kotimaisen sahatavaran kulutus on lähes puolittunut, koska Suomessa on siirrytty rakentamaan pientalojen sijasta betonitorneja. Mikään ei periaatteessa estä tekemästä torneja puusta. Joensuuhun nousi vuosi sitten 14-kerroksinen puutalo. Sen osiin sitoutuu 1 600 tonnia hiilidioksidia. Määrä vastaa 700 henkilöauton vuotuista päästöä.

Kyse on valinnoista. Ilmasto on hyvä syy suosia puurakentamista.

Kommentit (2)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Uusi kasvistrendi joustaa. Kuva: <span class="photographer">Getty Images</span>
Uusi kasvistrendi joustaa. Kuva: Getty Images

Äkkikäännös lihansyönnissä voi olla vaikeaa.

Väsäsin mummon makaronilaatikon tutulla reseptillä. Vain yhden ainesosan vaihdoin. Liha sai tehdä tilaa kasviproteiinille, härkäpavulle. Lopputulosta ei juuri erottanut entisestä. Maku oli maukas ja suorastaan lihaisa. Mummollekin olisi maistunut. Lihan vähentäminen ei välttämättä tarkoita herkuista luopumista.

Eläinproteiinin korvaamista välillä kasviksilla kutsutaan fleksaamiseksi. Se ei ole itse asiassa kovin uusi ilmiö.

Suomessa on fleksattu ennenkin, mutta pakkoraossa. Härkäpapu on ikiaikainen ruokakasvi varsinkin Etelä-Karjalassa. Pavuista tehtiin ruskeaa kastiketta aina silloin, kun lihakaappi kumisi tyhjyyttään. Aika usein kumisi.

Nyt kasviksia tuovat lautaselle toiset syyt. Eläinproteiinin korvaaminen kevyemmällä lisää terveyttä. Muutama vuosi sitten julkaistussa laajassa väestötutkimuksessa osoitettiin, että lihan vaihto kasviksiin vähensi merkittävästi sydäntauteja ja kuolleisuutta moniin sairauksiin.

Tärkein syy on ilmaston lämpenemisen uhka. Ruoan tuotanto on yksi maapalloa kuumentavien kasvihuonekaasupäästöjen lähde. Sen osuus kaikista ihmisen aiheuttamista päästöistä on jopa 20–30 prosenttia.

Nature-lehden mukaan päästöt saattavat kasvaa nykyisestä jopa 90 prosenttia, mikäli jatkamme entiseen malliin ja maapallon vaurastuva väestö omaksuu meidän ruokailutottumuksemme. Tutkijoiden mukaan se sysäisi maapallon kantokyvyn riskirajoille. Jotain tarttis tehdä.

Äkkikäännös voi olla vaikea. Kulutustottumukset muuttuvat äärettömän hitaasti. Emme joko usko tutkijoita tai kartamme vastuuta. Hoitakoot muut, minä laistan.

Lapsuudessa juurtuneet arkiset tavat ovat paljon vahvempi valintoja ohjaava voima kuin halu syödä terveellisesti tai pelastaa kotiplaneetta.

En usko, että syyttely ja yksilön vastuun korostaminen ilmastotalkoissa kantavat hedelmää.

Tappiomieliala ja ahdistus saavat harvoin yrittämään parastaan. Moni painaa sormet korviin. Pahimmassa tapauksessa ihmiset linnoittautuvat vastakkaisiin leireihin. Toinen vaihtaa pihvin härkikseen, toinen lisää lihankulutusta entisestään.

Iso muutos vaatii poliitikkojen ja yritysten ohjausta ja miljardien massoja. Ilmastoystävälliset valinnat pitää tehdä helpoiksi ja yksiselitteisiksi. Joustavaa kasvisten käytön lisäämistä voin suositella. Se ei paljoa vaadi.

Kommentit (3)

issacsamuel
1/3 | 

There you can without much of a stretch include your sentiment and your point to make your exposition immaculate. However, ,in the event that your given the subject, at that point bit hard for you ,Because there you need to think about the theme and as per that you need to compose the whole thesis writing service paper. So for that first you need to think about the subject appropriately and get some significant purposes of your theme with the goal that you can utilize that point temporarily composing your article. When you are prepared with the subject then you can go for the theory discourse.

Ydinvoima on lähes päästötöntä. Kuva: <span class="photographer">Sanoma-arkisto</span>
Ydinvoima on lähes päästötöntä. Kuva: Sanoma-arkisto

Ilmastouhan torjunta käy vaikeaksi ilman ydinvoimaa.

Vuosi sitten Nasan entinen tutkija James Hansen piipahti Suomessa. Hän on yksi niistä , jotka jo muutama vuosikymmen sitten varoittivat ilmaston lämpenemisestä.

Hansen tunnetaan räväkistä puheistaan. Tälläkään kertaa ei tarvinnut pettyä. Puheet Pariisin ilmastosopimuksen vaikutuksesta ovat täyttä sontaa, Hansen täräytti täydelle salille Helsingin Messukeskuksessa. Hänen mukaansa maailma on epäonnistunut ilmastonmuutoksen hidastamisessa.

Ei Hansen ihan höpöjä päästellyt. Olemme pahasti jäljessä hiilidioksidipäästöjen vähentämisessä. Monet käytetyt keinot ovat olleet lähinnä kosmeettisia. Niillä ei ole ollut riittävää vaikutusta.

Kolme vuotta sitten lähes kaikki maailman maat löivät kättä päälle Pariisissa, ettei maapallon keskilämpötilan anneta nousta kahta astetta enempää esiteolliseen aikaan verrattuna. Ihanteena pidetään, että nousu pysähtyisi 1,5 asteeseen vuoteen 2030 mennessä. Nyt on jo menty yli yhden asteen.

Jos ilmakehän hiilidioksidipitoisuus tai lämpötila kohoavat yli kriittisen rajan, se voi käynnistää palautemekanismeja, jotka kiihdyttävät lämpenemistä edelleen. Seuraukset saattavat olla arvaamattomia.

Hyvä esimerkki kosmetiikasta on Euroopan suurin päästelijä, Saksa. Siellä käynnistettiin 2011 paljon mainostettu energiakäänne, Energiewende. Tulokset ovat valitettavan laihoja. Saksa on rakentanut paljon tuuli- ja aurinkovoimaa, mutta olennaisinta asiaa eli hiilidioksipäästöjä se ei ole saanut aisoihin. Maalla on suuria vaikeuksia päästä nykyisiin ilmastotavoitteisiin. 2017 päästöt laskivat vain aavistuksen.

Miten tämä on mahdollista? Saksa päätti heti Japanin Fukushimassa tapahtuneen ydinonnettomuuden jälkeen luopua ydinvoimasta vuoteen 2022 mennessä. Samalla EU:n suurin kansantalous pisti kaikki paukut uusiutuviin energialähteisiin ja päästöttömyyteen.

Viimeisen kanssa on pahoja ongelmia. Ydinvoiman jättämä aukkoa on paikattu kivi-, ruskohiilellä ja kaasulla puksuttavilla voimaloilla, jotka syytävät hiilidioksidia ilmakehään. Uusiutuvista ei ole ainakaan vielä ollut korvaajaksi.

Maapallolla ei ole kuitenkaan aikaa odottaa. Nyt tarvitaan kaikkia vähäpäästöisiä keinoja, jotka auttavat hillitsemään ilmaston lämpenemistä. Saksan valitsema tie ei ole hirveän vihreä, vaan hiilenmusta.

Yksi varteenotettava vaihtoehto on ydinvoima. Se tarjoaa lähes päästötöntä energiaa. Se sopii säätövoimaksi tasoittamaan tuuli- ja aurinkovoimatuotannon ja sähkönkulutuksen luontaiset vaihtelut. Ydinreaktori pukkaa sähköä verkkoon tasaisesti säistä riippumatta.

 

Kommentit (7)

Vierailija
1/7 | 

Ydinvoiman puolesta paasaaminen on tämän päivän Suomessa jotenkin erikoista. Meillä on tulossa kaksi uutta ydinvoimalaa eikä vanhoja olla sulkemassa. Miksi tuoda kerta toisensa jälkeen Saksan Energiewende esiin ikäänkuin se olisi ainoa esimerkki energiasektorin uudistamisesta? (Ei muuten ole mitenkään yksioikoista, että Energiewenden epäonnistuminen olisi johtunut pelkästään ydinvoimasta luopumisesta. Saksassa hiilivoimassa on kiinni järjetön määrä työpaikkoja ja sen puolesta lobataan voimakkaasti. Mutta ei tästä nyt sen enempää.) Miksei esimerkkinä käytetä Tanskaa? Miksei ylipäätään tutkita ja kerrota uusiutuvan energian hankkeista joita on paljon ympäri maailmaa ja joista voitaisiin ottaa mallia? Aiheeton ydinvoiman perään itkeminen jumiuttaa meidät ajatusmalleihin joilla ei ole mitään uutta ja mielenkiintoista annettavaa.

Sakari
Liittynyt14.12.2013
Viestejä5
2/7 | 

Olen ymmärtänyt, että ydinvoimaa käytetään perusvoimana, koska sen tehonsäätö tapahtuu hitaasti. Tyypillisesti ydinreaktoria ajetaan hyvin tasaisella teholla. Säätövoimaksi se siis ei sovi.

Janne Hirvonen
3/7 | 

Ydinvoimaa voi kyllä teknisesti ihan hyvin käyttää säätövoimana, mutta sitä ei tehdä taloudellisista syistä. Ydinvoimalan suurimmat kustannukset tulevat rakentamisvaiheessa, mutta varsinainen energiantuotanto on todella halpaa. Alassäädöstä tulevat säästöt ovat hyvin pieniä ja siksi ydinvoimalaa halutaan aina ajaa tasaisesti täydellä teholla.

Uusiutuvan energian hankkeista kyllä uutisoidaan vaikka kuinka paljon. Ydinvoiman perään itkeminen ei suinkaan ole aiheetonta. 85% maailman energiasta tuotetaan fossiilisilla ja siinä riittää korvattavaa niin ydinvoimalle kuin uusiutuvalle energiallekin. Tämä on aivan valtava urakka ja on älytöntä kuluttaa resursseja taisteluun ydinvoimaa vastaan. Äskettäin tehdyn kyselyn mukaan merkittävä määrä suomalaisia uskoo, että ydinvoima olisi kaikkein suuripäästöisin energiantuotantomuoto, vaikka se on itse asiassa tuulivoiman rinnalla kaikkein vähäpäästöisin. Tällaisista harhaluulot täytyy korjata!

Se, että Saksassa poltetaan mieluummin hiiltä ja biomassaa kuin ajetaan päästötöntä ydinvoimalaa on aivan ilmiselvästi syy Saksan päästöjen pysymiseen korkeana. Päästöt on se mikä merkitsee. Päästöt täytyy saada alas kaikkialla ja nopeasti. Hiilidioksidipäästöt täytyy saada lähes nollaan parin kymmenen vuoden aikana. Se vaatii, että maailmalla rakennettaisiin joka päivä uusi Olkiluoto 3 eikä sekään ehkä vielä riitä Pariisin sopimuksen tavoitteisiin. Uusiutuvilla energialähteillä haaste on vielä rankempi. Ei kannata vastustaa mitään päästötöntä tuotantoa, vaan keskittyä pääsemään eroon hiilestä, turpeesta ja maakaasusta. Sen jälkeen voidaan katsoa onko ydinvoimasta tarpeen hankkiutua eroon.

Hiilidioksidipäästöt täytyy saada nollaan.

Vierailija
4/7 | 

Pointti tässä olikin se, että nyt puhutaan Suomesta. Ja Suomessa ei todellakaan reaalipolitiikassa vastusteta ydinvoimaa, täysin päinvastoin. Voit tietenkin lähteä maailmalle ajamaan ydinvoimaloita Intiaan, mutta itse keskityn mielummin asioihin joissa on kotimaassani jotain järkeä. (Sitten on tietty asia erikseen, pystyykö asioita ratkaisemaan kehittyvissä maissa kalliilla ja isoja turvatoimia vaativalla ydinvoimalla...)

Ilmansaasteiden happamoittamat järvet olivat nykyistä kirkkaampia. Kuva: Shutterstock

 

Ruskeasta tulee Suomen järvien perusväri. Syy löytyy ilmasta.

Varsinais-Suomessa Liedon ja Kaarinan kuntien rajalla nähtiin toukokuussa pienimuotoinen ihme. Samea ja haiseva Littoistenjärvi kirkastui kertalaakista, kun siihen kaadettiin parisataa tonnia vedenpuhdistuskemikaalia.

Käsittely värjäsi järven komean turkoosiksi ja läpikuultavaksi. Ero entiseen oli valtava. Takavuosina näkösyvyys laskettiin senteissä.

Välimerellistä kirkkautta kesti valitettavasti vain pari viikkoa. Kemikaalien paras teho hiipui. Lopputulos näyttää normaalilta suomalaisjärveltä.

Kemikaaleilla luotu kirkkaus houkutteli Littoistenjärven rannoille sadoittain uteliaita, mutta vielä suurempi kuhina käynnistyi sosiaalisessa mediassa. Moni intoutui taivastelemaan sisävesien surkeaa tilaa. Miksi mökkirannat täyttyvät leväpuurosta? Eikö kukaan tee mitään?

Surkuttelu perustuu osin näköharhaan. Jokakesäiset uutiskuvat rehevöityneistä uimarannoista antavat liian lohduttoman kuvan. Todellisuudessa yli 85 prosenttia Suomen järvistä on joko hyvässä tai priimakunnossa. Puheille tuhansien puhtaiden järvien maasta löytyy yhä katetta.

Tilanne on täysin toinen kuin vielä 1980-luvulla, jolloin kaupungit ja teollisuus sumeilematta lorottivat likavesiä ympäristöön.

Tekemistä silti riittää. Rehevöityminen rassaa varsinkin etelän pieniä vesistöjä.

Kuka turmeli Suomen järvet? Jos somekansalta kysytään, tarinan roisto löytyy soilta: turpeen nostajat pilaavat ja samentavat kirkkaat vedet.

Tilastot kertovat toista. Turpeen nosto tuottaa paikallisia pulmia, mutta sen osuus koko ravinnekuormasta on noin prosentti – pisara järvessä.

Pahiksista kaksi on ylitse muiden: peltoviljely ja karjatalous. Metsätalouskaan ei saa synninpäästöä. Metsäojat valuttavat järviin humuksen ja raudan kellanruskeaksi värjäämiä vesiä.

Ruskeasta onkin tulossa Suomen järvien normiväri. Jo luonnostaan tummat vedet värjääntyvät kaikkialla pohjoisella pallonpuoliskolla. Muutos alkoi 1990-luvulla ja kiihtyy.

Syitä on kaksi: happamoittavien ilmansaasteiden vähentyminen ja ilmaston lämpeneminen. Molemmat lisäävät sade- ja sulamisvesien valumaa järviin. Humus ja rauta juhlivat.

Nykykeinoin tummumista ei voi juuri estää. Se näyttää väistämättömältä.

Ilmiössä voi halutessaan nähdä yhden hyvän puolen: sinilevät eivät viihdy ruskeavetisissä järvissä.

Heleää heinäkuuta Tieteen lukijat!

Kommentit (8)

Vierailija
1/8 | 

Hei,,

Järvien tummumisesta kannattaisi tehdä puolueeton artikkeli, jonka taustalla olisivat todelliset tiedemiehet. Nyt ymmärrys perustuu turvetuotannon rahoittamiin tutkimuksiin, jossa kokonaisuuden kuva katoaa. Kun puhutaan turvetuotannon veden laadusta, niin sitä on vääristelty vuosia vaikkakin ranta-asukkaat hyvin ovat nähneet vaikutukset. Niitä on yritetty vaientaa vajavaisilla selityksillä. Nyt kun maailmassa puhtaan veden määrä vähenee räjähtävällä vauhdilla, Suomessa tulee aika jolloin puhdas vesi on arvossaan. Tämä lopettaa maailman arvokkaimman raaka-aineen pilaamisen myös meillä.

Kun puhutaan turvetuotannosta, niin silloin kannattaa puhua humushaposta ja muista aineista kuin ravinteista tai kiintoaineesta, Tosiasia on, että turvetuotannosta purkautuu valtavat määrät liuenneita aineita mukaan lukien monenlaisia humushappoja ja ympäristölle vaarallisia pelkistyneitä rikkiyhdisteitä. Humushapot yhdessä raudan hapettumisen kanssa muodostavat erittäin hyvää ravinnetta leville ja muille vesikasveille vesistöissä. Tämä perustuu siihen, että humushappo sitoo hyvin monia alkuaineita, jolloin ne ovat helposti käytettävässä muodossa kasveille. ...Miksiköhän ihmiset  laittavat turvetta keväisin kotipuutarhaan  tai  sodan aikana ajettiin mutaa suolta pelloille. Turhaanko? Miksi samaa vaikutusta ei olisi vesistössä?

Kannattaisi laskea, paljonko vettä purkautuu vesistöön turvetuotannosta vuodessa ja minkä kokoisia altaita Suomen matalat järvet ovat? Tosiasiassa sinne purkautuu tuhansia tankkiautollisia humuspitoista vettä, joka värjää järvien vedet. Kannattaa tehdä lasikoe kotona, millainen määrä suovettä värjää juomaveden. Miksi taas lapissa suolammet ovat kirkkaita? Miksi ei ruskeita?

Suosittelin, että nostaisitte tiede lehtenä tosiasiat esille. Tosiasiapohjaiset jutut nostaisivat lehtenne arvostusta ja saisitte varmaankin enemmän lukijoita,

psv
Liittynyt27.11.2013
Viestejä362
2/8 | 

http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/mielipiteet/lukijalta/mets%C3%A4ojitu...

Kuten ylläoleva linkki kommentteineen osoittaa, metsäojitus voi olla hyvinkin haitallista luonnon kokonaisuudelle.

http://epublications.uef.fi/pub/urn_nbn_fi_uef-20140747/urn_nbn_fi_uef-2...

Kontiolahden Selkien kylän metsäojituksen vaikutuksista suomaisemiin ja vaikutuksista ihmisten mieleen sekä tietysti erilaisista happamoitumiseen liittyvistä haittavaikutuksista on tuossa ylhäällä  pro gradu -tutkimus.

Minulle on kerrottu eräästä Nivalassa ojitetusta suoperäisestä metsästä, että ennen ojitusta alueelta sai paljon marjoja, mutta nykyään ei yhtään..

MARY CLIFFORD
3/8 | 

Tämä on todistukseni ihmisen hyvää työtä kohtaan, joka auttoi minua .. Minun nimi on
Mary Clifford, ja minä tukenani Lontoossa. Elämäni on palannut! 8 vuoden jälkeen
avioliitto, mieheni jätti minut ja jätti minut kolmen lapsemme kanssa. minusta tuntui kuin
elämäni oli loppumassa ja hajosi. Kiitoskärjen ansiosta
kutsuttu DR Ogbo, jonka tapasin verkossa. Yhdessä uskollisena päivänä, kun selailin
Internetin kautta etsinyt hyvää kirjoituspistettä, joka voi
ratkaise ongelmani. Tapahtui joukko todistuksia tästä
erityinen oikeinkirjoitus. Jotkut ihmiset todistivat, että hän toi Exin
rakastaja takaisin, jotkut todistivat, että hän palauttaa kohdun, jotkut todistivat hänen olevan
voi heittää loitsun lopettamaan avioeron ja niin edelleen. Oli yksi erityinen
todistuksen, jonka näin, oli kyse naisesta, jota kutsuttiin armoksi, hän todisti, miten
Dr Ogbo toi takaisin Ex-rakastajansa alle 72 tunnissa ja lopussa
todistuksen hän pudottaa Dr Ogbo sähköpostiosoite. Kun olet lukenut kaikki nämä, minä
päätti antaa DR Ogboa yrittää. Otin yhteyttä sähköpostitse ja selitin hänen
ongelma hänelle. Vain 3 päivässä mieheni tuli takaisin minulle. Olemme ratkaisseet meidän
ja olemme edes onnellisempiakin. Tohtori Ogbo on todella lahjakas
ja lahjakas mies ja en aio lopettaa julkaisemista, koska hän on
ihana mies ... Jos sinulla on ongelma ja etsit todellista ja
aito spell caster ratkaisemaan tämän ongelman sinulle. Kokeile suurta dr Ogboa
tänään, hän voi olla vastaus ongelmaan. Tässä hänen yhteyshenkilönsä:
drogbohighspiritualspellcaster@gmail.com Kiitos suuresta Ogbosta. Ota yhteyttä
seuraavista:

(1) Jos haluat ex: n takaisin.
(2) jos sinulla on aina pahoja unia.
(3) Haluat olla edustettuina toimistossasi.
(4) Haluat, että naiset / miehet juoksevat sinua.
(5) Jos haluat lapsen.
(6) [Haluat olla rikas.
(7) Haluat sitoa miehesi / vaimosi olemaan sinun ikuisesti.
(8) Jos tarvitset taloudellista tukea.
(9) Kasviperäinen hoito
10) auttaa tuomaan ihmiset ulos vankilasta
(11) Avioliitot
(12) Miracle Spells
(13) Kauneudenhahmot
(14) PROFICHY CHARM
(15) vetovoimat
(16) Evil Eye Spells
(17) Kissing Spell
(18) Poista Sairauden loitsuja
(19) VALITSEMINEN VAPAUTTAMISEKSI
(20) MENETTELY KOKONAISUUDESSA
(21) Hurmaa saada kuka rakastaa sinua.
(22) Liiketoimintaperiaate
(23) Poista hiv-sairaus loitsuja

Ota yhteyttä tänään: drogbohighspiritualspellcaster@gmail.com
+2348057586216 Voit myös CONTACT HIM ON whats-app samassa puhelimessa
määrä.

Gabriel Katherine
4/8 | 

Romanialainen Gabriel Katherine i meni naimisiin Patrickille, joka on liikemies, kun olin naimisissa hänen kanssaan, kun hänellä oli kaksi lasta, sunnuntaina näki hänen puhuvan naisen kanssa ja sen jälkeen hän alkaa toimia jonkin verran, kun kyselen häneltä, hän kertoi minulle, että se oli entinen tyttöystävä takaisin kouluun, kun mieheni alkoi pysyä myöhään, kun kysyin häneltä, miksi hän valehtelee minulle, kun hän erosi 1 kuukauden kuluttua, he asuivat yhdessä asunnosta täällä taloni ja he elävät hyvin, mutta silti rakastan mieheni ja minä tarvitsen häntä takaisin elämässäni, he olivat yhdessä, joten tulin kosketuksiin dr Sacre'n kanssa, joka lupasi minulle ja hän tuli takaisin minulle kaikki kiitos hänelle on apua, ota yhteyttä sähköpostilla Sacretempleofpower@gmail.com tai soita tai WhatsApp: +2348159768201 apua ja hän auttaa sinua takaisin rakastajaasi

Safina Jakov
6/8 | 

TODISTUS

Nimeni on Safina Jakov, minä olen Puolasta ja jakan tämän maailman tosi elämäntarinaani, haluan maailma tietää erinomaisesta ja rehellisestä suuresta miehellisestä Akinista Akinista, minulla oli ongelmia minun aviomies ja hän meni eroon eroon, koska minulla ei ollut lasta hänelle 9 vuoden avioliiton jälkeen ja etsin apua kaikkialla, tiedän, että voisi auttaa minua ja näen yhden ilmoituksen, josta puhutaan Dr Akinista miten hän voisi auttaa häntä 24 tuntia, otin nopeasti yhteyttä, ja hän kertoi minulle, että hän auttaa minua ongelmani kanssa 48 tuntia en ollut varma hänen sanoista, toistaiseksi hän toi takaisin mieheni, joka jäi alle 48 tunteina ja mieheni paluun jälkeen olen onnellinen nainen maan päällä, koska olen raskaana poikavauva, todistan tänään, koska kerroin tohtori Akinille, että annan maailman tietää hänestä ja jopa niille, jotka tarvitsevat ratkaisu elämäsi ongelmiin, ota hänet yhteyttä tähän päivään mennessä ja ota yhteyttä: WhatsApp ja Viber Chat: +27656406432. Sähköposti: akinsolutiontemple@gmail.com

Seuraa 

Totta toistaiseksi

Jukka Ruukki on Tiede-lehden päätoimittaja, joka poistaa varmistimen kuullessaan sanan tieteellisesti todistettu. Hän jakaa pääkirjoituksensa tässä blogissa.

Teemat

Blogiarkisto

Kategoriat