Ilman lottoa ei ole toivoa. Tähän tulokseen on tultu uusmaalaisessa Pukkilassa, jonka kunnanvaltuusto päätti maanantain kokouksessaan varata vuoden 2014 budjettiin määrärahan lottoamista varten. Tarkoituksena on tehdä yhdeksän numeron järjestelmä joka lauantai vuoden ajan. Rahaa varattiin 1 872 euroa.

Päättäjät toivovat tällä paikkaavansa kunnan alijäämäistä taloutta. Unelma voitosta on toinen syy. Kolmas lienee se, että näin tehdään kertaheitolla Pukkila tunnetuksi.

Kun tammikuun ensimmäinen viikko koittaa, ovat hyvät neuvot kalliit Pukkilan pomoportaassa. Lehtitietojen mukaan vastuu onnennumeroiden valitsemisesta on 9-jäsenisellä kunnanhallituksella.

Mitä numeroita kuponkiin kannattaisi ruksia? Ei ainakaan summamutikassa.

Tiedetoimittajalegenda Risto Varteva opasti muinoin lottomatematiikan lainalaisuuksiin. Lottorivejä on yli 15 miljoonaa, erilaisia 4-oikein-rivejä reilut 170 000. Jos vedät numerot hatusta, keskimäärin joka sadannessa rivissä on vähintään neljä oikein. Arjen matikalla: 99 prosentin todennäköisyydellä et saa edes neljää oikein. Kurjalta kuulostaa.

Jos silti jaksaa unelmoida voitosta, edes pienestä, kannattaa suosia numeroyhdistelmiä, joita muut ei käytä. Voiton napsahtaessa jakajia on vähemmän.

Kuinka se onnistuu? Tutkitusti lottoajat kautta maailman täyttävät kuponkinsa samalla logiikalla. Ehdottomasti suosituimpia numerolähteitä ovat omat ja lasten syntymä- ja muut merkkipäivät. Moni poimii vihjeitä ympäristöstä: kengännumerot, lääkereseptit ja tiekyltit kelpaavat. Joillekin se ainoa oikea yhdistelmä löytyy jostain kohtaa piin likiarvoa 3,14159265... Hyvä syy olla käyttämättä kaikkien tuntemia numerosarjoja.

Merkkipäivien suosio antaa vihjeen fiksummasta lottorivistä. Kuukausia on kaksitoista, joten numerot 1—12 löytyvät suurella varmuudella monelta kupongilta. Ja aina varmemmaksi menee, kun lisätään päivämäärät: 1—31. Päivämääriin luottavissa kupongeissa on sen sijaan harvemmin lukuja 32—39. Niitä kannattaa suosia, sillä jos oikeasta rivistä useampi numero kolahtaa kohdalle, pikkuvoitto on todennäköisesti normaalia suurempi.

Sinne Pukkilan kunnantalolle ja muuallekin — pelionnea!

Kommentit (7)

Sapeli
Liittynyt12.12.2013
Viestejä1
7/7 | 

Lottoaminen on helppoa ja 7-oikein saamisen vaikeutta liioitellaan kovasti. Vinkki Pukkilan kunnalle, jotta saatte varmasti ainakin 2-oikein ja olette jo paljon lähempänä voittoa:

Täyttäkää ruudukot siten, että ette käytä seuraavassa ruudukossa lainkaan edellisissä ruudukoissa ruksittuja numeroita. Eli vaikka 1,2,3,4,5,6,7 ja 8,9,10,11,12,13,14 ja 15,16,17,18,19,20,21 ja 22,23,24,25,26,27,28 ja 29,30,31,32,33,34,35 ja 36,37,38,39,x,x,x.

Käytätte siis kaikki numerot kuudessa ruudukossa, joten teillä on varmasti 2-oikein. Lisäksi teillä on kaikki 7 numeroa oikein, mutta ne ovat mahdollisesti vain jakautuneet maksimissaan kuuteen eri ruudukkoon. Kun saatte kaikki 7 numeroa osumaan samaan ruudukkoon, niin silloinhan rahaa alkaa tulemaan :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Totta toistaiseksi

Jukka Ruukki on Tiede-lehden päätoimittaja, joka poistaa varmistimen kuullessaan sanan tieteellisesti todistettu. Hän jakaa pääkirjoituksensa tässä blogissa.

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla