Kuva: <span class="photographer">Julius Välimaa</span>
Kuva: Julius Välimaa

Haastattelimme ympäristö- ja ilmastoasioiden spesialisteja.

Eilen haastattelimme Oulussa Oulun Seudun ympäristöpalveluiden ilmastoasiantuntijaa Helmi Riihimäkeä ja Äänekoskella Äänekosken ympäristölautakunnan puheenjohtajaa Kimmo Tuikkaa.

Haastattelukysymykset liittyivät aiheisiimme, jotka valitsimme jo tiistaina. Teimme kysymykset aamulla, ja haastattelut tapahtuivat päivän aikana puhelimitse.

Santerilla on aiheena Oulun joukkoliikenne, Anna-Kaisalla Oulun ilmastonmuutokseen sopeutuminen, Juliuksella Oulun energiansäästötoimet ja Roopella Äänekosken energiantuotanto ja kulutus.

Haastattelut menivät kaikilla hyvin, mutta tietoa saatiin vähän vaihtelevasti.

Santeri sai tietää esimerkiksi, että joukkoliikenteen osuus liikenteestä on Oulussa 5 %. Anna-Kaisa selvitti, että Oulun kaupungilla ei ole varsinaista sopeutumissuunnitelmaa. Julius sai selville sen, että LED-lamppujen käytön seurauksena säästyvän energian määrästä ei ole vielä tarkkaa tietoa. Roopelle selvisi, että Äänekoskella kotitaloudet eivät niinkään mieti energiankulutustaan.

Eilen opimme siis haastattelutaitoa, ja haastatteleminen oli kivaa ja mielenkiintoista.

Julius, Oulu

Kommentit (26)

runspace
33/26 | 

This kind of interview and their thoughts and ideas can bring change in people thinking. Thanks for sharing it, run 3 online. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Tutkijatarha

Nuoret kirjoittavat löytöretkistään tieteen parissa.

Hae blogista

Sisältö jatkuu mainoksen alla