Tämänpäiväistä Stellarium-kokeilua. Stellarium on ilmaiseksi käytettävä tietokoneplanetaario.
Tämänpäiväistä Stellarium-kokeilua. Stellarium on ilmaiseksi käytettävä tietokoneplanetaario.

Asiantuntijoiden haastatteleminen jännitti, mutta turhaan.

TiedeTETin kolmantena päivänä aloitimme tutulla aamupalaverilla, jossa keskustelimme eilisistä töistämme, sovimme, kuka tekee mitäkin päivän aikana, ja saimme ohjeistusta siitä, miten päivän aikana tehtävissä asiantuntijahaastatteluissa toimitaan.

Palaverin jälkeen kirjoitimme haastattelukysymykset muistiin, ja jokainen ryhtyi omien töidensä pariin innokkaasti.

Osaa tettiläisistä jännitti aluksi haastatteleminen, mutta lopulta huomattiin ettei se ollutkaan niin kauheaa. Kysymyksiin saatiin runsaita ja kiinnostavia vastauksia, eikä kaikkea edes ehditty kirjoittaa muistiin.

Kun haastattelut oli hoidettu, niistä kirjoitettiin haastatteluraportit ja siirryttiin Stellarium-tehtäviin. Myös omia dokumentteja jatkettiin vauhdilla.

Päivä tuotti antoisaa tulosta, eivätkä uudet haastavat tilanteet enää tuntuneet niin pelottavilta päivän jälkeen. Opimme myös paljon uutta asiantuntijuudesta, heidän työnkuvastaan, työtehtävistään, omista dokumenttiaiheistaamme, haastattelemisesta ja vuorovaikutustaidoista.

Päivä meni nopeasti työntouhussa, ja lopuksi meillä oli iltapäiväpalaveri, jossa kävimme vielä läpi päivän tapahtumat ja työn tulokset.

Kivointa tässä päivässä muiden mielestä oli haastatella asiantuntijoita, tosin itselläni haastattelu on vielä edessä. Päivästä jäi mukavat fiilikset, ja oli tunne, että oli saanut jotain tehtyäkin.

Henna, Mikkeli

Kommentit (7)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Tutkijatarha

Nuoret kirjoittavat löytöretkistään tieteen parissa.

Hae blogista

Sisältö jatkuu mainoksen alla