Kuvaaja: Julius Lund
Kuvaaja: Julius Lund

Tiede-tettiläiset kartoittivat ilman hiilidioksidipitoisuutta.

Tällä viikolla mukana tiedeTETissä ovat Julius Lund, Samuli Näätänen, Ray Tyyskä, Leevi Tyyskä, Josefiina Tokola, Iina Kokkoniemi ja Saara Mustonen Riihenmäen koulusta. Mentoreina toimivat Toni Laurila, Seppo Honkanen ja Hannes Pasanen, ja ohjaajana toimii Sara Peltola.

Töinä on ollut tähän asti hiilidioksidipitoisuuden mittaamista ja tutkimista ja muuta siihen liittyvää työntekoa. Ilmakehän hiilidioksidin taustapitoisuus on tällä hetkellä noin 400 ppm. Mittasimme luokkahuoneessa hieman yli 700 ppm:n lukemia ja parkkihallissa noin 1 000 ppm:n lukemia.

Tämän päivän töinä oli loppuraportin kirjoitusta Raylla, Samulilla ja Juliuksella. Leevi teki x, y -kuvaajaa Excelillä, ja Iina ja Josefiina tekivät hiilidioksidimittauksia asuinalueella ja moottoritien varrella sekä haastattelivat Toni-mentoria.

Ray, Julius ja Samuli oppivat loppuraportin ja blogin kirjoittamista. Leevi oppi x, y -kuvaajan piirtämisen Excelillä.

Lounaaksi Ray, Samuli ja Julius söivät Istanbulin ranskalaisia opiskellessaan ahkerasti.

Kivointa päivässä oli, kun saimme tehdä omassa ryhmässä ahkerasti töitä ja asiat etenivät paljon nopeammin ja helpommin eteenpäin.

Ray, Riihenmäen koulu

Kommentit (28)

Käyttäjä776_0
Liittynyt8.9.2011
Viestejä2918
29/28 | 
MrKAT

Mielenkiintoista !

Laskin, että nykymenolla vuonna 2400 edes ulkona ei päästäisi alle 1000 ppm:n.

Syystä, että...?

o_turunen
Liittynyt16.3.2005
Viestejä14900
32/28 | 

Höpöhöpö. Luokkahuoneissa ja parkkihalleissa kasvihuoneilmiö etenee paljon nopeammin kuin ulkoilmassa tai Sanomatalon katolla.

 

Korant: Oikea fysiikka on oikeampaa kuin sinun klassinen mekaniikkasi. Jos olet eri mieltä kanssani olet ilman muuta väärässä.

Käyttäjä628_0
Liittynyt12.7.2010
Viestejä13878
33/28 | 

Ihmisen keuhkoissa on kasvihuone ilmasto. Eli nykyisellään ilmassa on liian vähän hiilidioksidia jotta se olisi ihmisille terveellistä. Siksi miksi tehdään keuhkoissa ennen imeytymistä. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Tutkijatarha

Nuoret kirjoittavat löytöretkistään tieteen parissa.

Hae blogista

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla