Kuvassa Pinja Kuha ja Henna Pöyry työn touhussa.
Kuvassa Pinja Kuha ja Henna Pöyry työn touhussa.

Hauskinta on tiedon etsiminen ja ongelmien pähkäily yhdessä.

Meidän tiedeTET-viikkomme aiheena on avaruustutkimus Suomessa. Viikolle osallistuu neljä tettiläistä, kolme Mikkelin Anttolasta ja yksi Äänekoskelta. Viikon aikana tutustumme tutkijan työhön mentoreidemme avulla.

Blogia päivittävät vuorotellen mikkeliläiset Pinja Kuha, Annu Suontakanen ja Henna Pöyry sekä äänekoskelainen Miika Manninen. Pyöritämme blogia yhdessä viikolla 44/2014. Viikon aikana lukijat voivat lukea tehdyistä tehtävistä ja tettiläisten kuulumisista.

Tänään TET-viikon toisena päivänä luvassa oli parityöskentelyä. Aamulla kokoonnuimme tuttuun tapaan aamupalaveriin, jossa keskusteltiin eilisen suoritetuista tehtävistä, aamun fiiliksistä, siitä mikä olisi tavoitteemme tälle päivälle ja olisiko meillä jotain toiveita koskien päivää. Tämän jälkeen saimme työskentelyohjeet ja erilaisia aiheita, joista saimme valita mieleisemme tutkimuskohteet.

Molemmat parit valitsivat mieleisensä aiheen, josta sitten alettiin heti tekemään kovalla innolla tutkimusta. Muistiinpanoja ilmestyi molemmille pareille useita sivuja, ja lisää tietoa haettiin tiuhaan tahtiin. Välillä täytyi pysähtyä pohtimaan yhdessä parin kanssa, mitä teksti kaipaisi vai puuttuiko siitä vielä jotain.

Tutkimme revontulien syntyä, maahan putoavia satelliitteja, tähtien kehitystä ja syntyä, HR-kaaviota, Suomen tähtitieteen historiaa, valon aaltopituuksia, valon sirontaa ilmakehässä ja spektriviivoja.

Päivän aikana opimme kaikki paljon uusia asioita koskien annettuja aiheita. Asiaa löytyi välillä niin paljon, että sen kaiken hallitseminen tuntui lähes mahdottomalta. Myös erikoiset termit saivat välillä pään sekaisin.

Päivä kului yllättävän nopeasti, ja pian olikin jo iltapalaverin aika. Käsittelimme vielä tehdyt asiat yhdessä läpi, ja saimme kommenttia tehdystä työstämme.

Kaikista hauskinta päivässä oli tiedon etsiminen ja erilaisten ongelmien pähkäily yhdessä. Päivästä jäi todella onnistunut fiilis jälkeenpäin, ja odotan innolla, mitä huomenna tehdään.

Annu, Mikkeli

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (1)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Tutkijatarha

Nuoret kirjoittavat löytöretkistään tieteen parissa.

Hae blogista