Kuinka paljon omat lääkkeemme todella vaikuttavat ympäristöön?

Tämän viikon Tutkijatarhan ovat vallanneet mentorit Sanna Saarnio ja Jarmo Pystynen, virtuaalicoach Sara Peltola sekä kaksi viitasaarelaista nuorta: Jere Marjoniemi ja Minja Kuronen. Pidämme tätä blogia hallussamme viikolla 43/2014.

Ensimmäinen päivä sujui yllättävänkin nopeasti tutustumisen, sääntöjen kehittelyn ja tiedon etsimisen takia.

Mentorit ottivat meidät heti siipiensä suojaan, opastivat ja antoivat apua tarvittaessa. Aloitimme päivän tutustumalla toisiimme. Tutustumisringissä tuli aika hyvin selväksi, ettei kukaan heistä kadu työvalintaansa. He löytävät uutta ja mielenkiintoista omasta erikoisosaamisestaan.

Jo ensimmäisenä päivänä tietoa tuli ovista ja ikkunoista, kun vain lähti etsimään tiedon valtaväylälle, internettiin. Opimme paljon lääkkeistä ja luonnosta. Kaikella on vaikutus kaikkeen, eikä minkään matka jää vain siihen mihin se on alun perin tarkoitettu. 

Maanantaina keskityimme teemaan ja kaivoimme tietoa hieman jokaisesta aihealueesta.

Hälyttävin esimerkki on varmaankin vedessä sekoittuva lääkecocktail, jonka vaikutukset ovat ennalta arvaamattomia. Yksittäisiä lääkkeitähän voi testata, mutta niiden yhteisvaikutuksia ei voi kukaan tietää. Lajierot tekevät myös oman vaikeutensa tähän sekametelisoppaan. Tästäkin saatiin aikaan erittäin vakava keskustelu.

Tiistaina keskityimme luontaisiin lääkkeisiin ja huomasimme niitä olevankin aika useita. Joitakin, joita emme tule edes ajatelleeksi, kuten koivu, pihlajanmarjat tai pähkinät. Kävimme myös haastattelemassa meille läheisiä ihmisiä heidän lääkkeistään.

Lääkkeitä on niin monimuotoisia, ettei meinaa edes perässä pysyä. Lääkkeitä kehitetään ja uudistetaan koko ajan, mikä vaikeuttaa asiaa entisestään.

Kivointa on ollut kiireetön työskentely, jota on saanut tehdä ihan omaan tahtiin. Tehtävien vaihtelu ei puuduta, kun saa välillä tehdä myös haastattelutehtäviä ja poistua huoneesta.

Suuri lisä ovat myös mentorit, joihin voi aina ottaa yhteyttä, jos joku asia askarruttaa, ja joiden kanssa voi pohtia asioita.

Minja, Viitasaari

Kommentit (5)

clicks per second test
7/5 | 

CPS represents Clicks Per Second. This is a pointer of how quickly you can click. In Minecraft 1.7 and 1.8, PVP ability could to a great extent be controlled by how quickly you can click. This was particularly obvious on servers, for example, Kohi. This click test started on kohi, and was reproduced here on mcrpg for no particular reason

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Tutkijatarha

Nuoret kirjoittavat löytöretkistään tieteen parissa.

Hae blogista

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla